Endelig en borteseier

472055282Manchester City hadde ikke vunnet på bortebane siden 11. februar da Stoke ble slått på Britannia, men søndag ettermiddag sikret Sergio Agüeros matchvinnerscoring at de lyseblå slo Spurs 1-0 borte på White Hart Lane.

Med Yaya Touré og Jesus Navas ute siden forrige helg da Aston Villa ble slått på hjemmebane, var det duket for Fernandinho og James Milner fra start på midtbanen, i tillegg til David Silva, Fernando og Frank Lampard, som også startet forrige kamp. Forsvaret var identisk, og også denne gangen var Sergio Agüero å finne alene på topp.

At det skulle bli seier var alt annet enn tydelig fra start. Før det var spilt to minutter kunne hjemmelaget tatt ledelsen etter en farlig corner der en helt umarkert Dier headet rett utenfor stolpen. Bare minuttet etter var Totttenham igjen farlig frampå etter et framspill til Harry Kane som utnyttet horribelt forsvarsspill hos City der mellomrommet mellom Demichelis og Mangala ble altfor stort. Avslutningen til Kane gikk imidlertid utenfor lengste stolpe.

Etter 11 minutter kunne Sergio Agüero scoret tidenes drømmemål da han klinket til på direkten på et innlegg fra kant og traff nesten for perfekt. Den knallharde avslutningen gikk over lengste kryss.

Halvveis i omgangen følte samme Agüero seg snytt for straffespark etter et langt framspill der Tottenham-keeper Lloris var fullstendig ute på blåbærtur og i tillegg skled og lot ballen passere forbi seg. Agüero jaget ballen og ville hatt en enkel jobb med å sette den i det åpne buret, hadde det ikke vært for at hjemmelagets Fazio kom bak ham og kom borti foten hans slik at han falt. Dommer Andre Marriner signaliserte ikke noe annet enn utspark, mens Agüero fortvilet. Hadde dommeren i stedet valgt å blåse ville det vært straffespark til City og rødt kort til Fazio. City ble forøvrig muligens også snytt for et straffespark senere i kampen da Pablo Zabaleta ble meid ned, riktignok etter å ha spilt ballen foran seg nede ved dødlinja.

Få minutter etter situasjonen der Agüero ville ha straffe skulle det likevel bli 1-0 til City. Tottenham hadde corner, som Joe Hart plukket. Et langt og presist utkast til David Silva på høyrekanten, litt forsering framover, et glimrende løp av Sergio Agüero og en like glimrende stikker fra Silva, og til slutt en nydelig avslutning fra Agüero oppe i det nærmeste krysset … 1-0 til City etter en kontring i verdensklasse!

Før kampen var det en del fokus på duellen Harry Kane vs. Sergio Agüero. Agüero var Premier Leagues toppscorer med 21, mens Kane hadde ett mål mindre. Dagens kamp og nye Agüero-scoring gjør argentineren favoritt til å sikre seg toppscorertittelen!

Fernandinho hadde to ganger muligheten til å gjøre 2-0 før pause, men ved første anledning ble skuddet, som var på vei mot stolperoten stoppet, og ved andre forsøk gikk skuddet utenfor etter nok en kontring.

Også hjemmelaget burde ha scoret et mål før pause. Få minutter før sidebytte var det Ryan Masons tur til å lure offsidefella. Joe Hart kom som vanlig ut, gjorde seg stor, og fikk hindret scoring.

Dermed 1-0 til pause etter en underholdende førsteomgang, der det like godt kunne ha vært hjemmelaget som hadde ledet som City.

Hjemmelaget fikk også gode sjanser til å score i andre omgang, selv om de lyseblå presterte bedre etter hvilen. Etter timen spilt måtte Joe Hart igjen ut og gjøre seg stor da Harry Kane ble spilt gjennom, takket være svakt forsvarsspill av Martin Demichelis som lot engelskmannen springe forbi seg. Hart var ute og kastet seg som en tiger, og fikk avverget scoring.

Bare et par minutter kunne Sergio Agüero scoret sitt andre for dagen etter en nydelig chip gjennom av Fernandinho til argentineren, som dessverre ikke klarte å vende opp i tilstrekkelig grad til at avslutningen havnet innenfor stolpene. I stedet gikk forsøket like utenfor.

Tottenham satte en del press på de siste minuttene, og det ble lagt til hele fem minutter. City holdt likevel ut og sikret dermed sin første borteseier i Premier League siden første halvdel av februar. Samtidig er Champions League-plassen sikret, og City er for øyeblikket oppe på andreplass, tre poeng foran Arsenal – som riktignok har spilt to kamper mindre. At den viktige og sterke borteseieren kom på samme dag som Chelsea sikret ligagullet legger muligens en liten demper på stemningen, men City er uansett for alvor med og kjemper om andreplassen i Premier League!

4 svar

 1. Rolf Jøran Eide på Facebook sier:

  Hadde Tottenham hatt bedre avsluttere, hadde dette også endt med tap.
  Når det er sagt, er Tottenham det laget det gir mest glede å slå. FA-cup-finalen fra 1981 har nok skylden for det, fortsatt.

 2. Jan Henning Andersen sier:

  Gledelig å se spillerne jobbe for hverandre og vijen til å vinne dueller. Mangala viste igjen klasse etter en litt rufsete start, men MOM var Silva, facinerende å følge den lille magikeren danse rundt motspillerne.

 3. Arne Persson sier:

  Helt enig! Det er lenge siden jeg har sett en slik laginnsats av City! Silva vant faktisk flere defensive taklinger – til og med gult kort for å være for tøff i taklingen!
  Måtte det fortsette!

  • Per Arve Stenødegård sier:

   De er jo først og fremst forsvarsjobben i de to fremste ledda som har vært Citys acilleshæl denne sesongen etter mi mening . Og når den er såpass laber og med så lite struktur så vil de fire bak se litt bortkommne ut uansett hva de heter.
   Det er rimelig umulig å unngå tellefeil og komme på mellomhånd da som forsvarer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.