Før kampen: Tottenham Hotspur – Manchester City

471103160Manchester City har vunnet to av de siste tre kampene på White Hart Lane, men borteformen er svak og de lyseblå må prestere på topp for å matche Tottenham i London.

Det ble seier mot Aston Villa selv om prestasjonen ikke var all verden. The Villans både reduserte og utlignet før Fernandinho på akrobatisk vis dunket inn seiersmålet like før slutt. De tre poengene var likevel viktige og i tillegg den femte strake av sitt slag på hjemmebane for Manuel Pellegrinis gutter.

På søndag er det Tottenham som venter i Premier League, og siden Manchester United tapte på hjemmebane mot West Bromwich Albion på lørdagen så kan de lyseblå skaffe seg en liten luke ned til rivalene med seier i London. For at det skal bli en mulighet så må imidlertid Manchester City få has på Spurs sin toppscorer Harry Kane. Engelskmannen står med 20 scoringer så langt denne sesongen, ett bak Sergio Agüero, og Eliaquim Mangala vet at det eneste som gjelder er full konsentrasjon. «Vi må være fokuserte. Pellegrini er veldig opptatt av at vi ikke skal lage unødvendige frispark», forteller midtstopperen. «Vi må forsøke å unngå dødballer rundt vår egen sekstenmeter. Mot Aston Villa slapp vi inn to på dødballer og vi tapte på samme måte mot Burnley». Mangala som kom til Manchester City før denne sesongen har tidvis vært utsatt for kritikk, og midtstopperen innrømmer nå at han ble litt overrasket over nivået i Premier League. «Jeg vil ikke komme med unnskyldninger, men det påvirket meg at jeg kom til Manchester så sent i overgangsvinduet.

Manuel Pellegrini nevnte også Mangala på pressekonferansen, og 61-åringen kunne fortelle at franskmannen har hans fulle tillit. «Han presterer bedre og bedre i hver eneste kamp og har begynt å ta nivået i Premier League. Det var vanskelig for ham i begynnelsen, men han er en ung spiller med mye potensiale.» På pressekonferansen før søndagens kamp mot Tottenham valgte også Citys chilenske manager å rette litt verbal skyts mot Chelsea og José Mourinho. «For meg så skal store lag ha ballbesittelse, skape sjanser og score mål. Når vi møter Chelsea så får jeg inntrykk av at vi møter et lite lag med gode spillere», konstaterte Pellegrini. «Denne sesongen har Chelsea vært det beste laget og fortjener å vinne, men noen managere foretrekker å score mål. Andre managere er mer opptatt av å ikke slippe inn mål».

Tottenham har vunnet seks av sine siste ti hjemmekamper, men har bare vunnet én av de siste fire. Mauricio Pochettinos mannskap kan med seier mot Manchester City hekte seg litt på i kampen om en plass i neste sesongs Champions League. I og med at Manchester United tapte hjemme mot West Brom så kan Spurs med tre poeng bare ligge fire poeng bak fjerdeplassen. Statistikken mot Manchester City er imidlertid laber fordi de lyseblå har blant annet vunnet syv av de siste åtte innbyrdes oppgjørene i tillegg til at de i de siste tre har scoret minimum fire mål. Målrikt kan det bli på søndag også fordi det har blitt scoret over to mål i 13 av de siste 15 kampene. Tidligere denne sesongen ble det 4-1 på Eastlands mellom City og Spurs, den gangen scoret Sergio Agüero alle målene for City. Til morgendagens kamp har Pochettino spillerne Kyle Walker og Ben Davies ute med skade.

Manchester City har i tillegg til Vincent Kompany og Gaël Clichy ivorianeren Yaya Touré ute med skade. Midtbanespilleren måtte ut til pause mot Aston Villa og hamstringskaden gjør at Touré ikke blir med til London. Det betyr at Fernando og Fernandinho utgjør den sentrale midtbaneduoen mot Tottenham. Pellegrini fortsetter muligens med én spiss og det betyr at den offensive trioen kan bestå av James Milner, David Silva og Jesus Navas. En mulighet er at Bacary Sagna kommer inn for Zabaleta for å få has på formspilleren Nacer Chadli. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Demichelis, Mangala, Kolarov – Fernandinho, Fernando – Navas, Silva, Milner – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 17:00.

Dommer er Andre Marriner.

7 svar

 1. John Cato Thorkildsen sier:

  I dag fortjener gutta virkelig skryt. Kolarov, Fernando, Fernandinho, Mangala, Lampard og Demichelis var alle veldig bra. Silva, Aguero, Zabaleta og Milner jobbet også glimrende.
  Kolarov og Fernando Citys beste.

  Veldig synd med Nasri forøvrig. Bony…virker litt treg.

  Herlig med seier!!!

 2. Lars sier:

  Mangala og Demichelis veldig bra..? Ok.. Så visst ikke samme kamp som deg 🙂 Fernandinho Citys beste!

 3. Per Arild Aasheim sier:

  Her må vi ha sett forskjellige kamper. Mangala og Demichelis var direkte dårlige og ekstremt trege. Gjør vi ikke noe med forsvaret før neste sesong har vi ingen ting i CL å gjøre og kan se langt etter PL-tittelen. Det var imidlertid veldig bra at vi klarte 3 poeng og dermed så godt som sikret medalje og ManU bak oss på tabellen. Håper på en del bra kjøp i sommer.

 4. John Cato Thorkildsen sier:

  I forhold til andre kamper så ja, veldig bra på Mangala og Demi.
  Var veldig fornøyd med de to gjennom kampen og var aldri nervøs.
  En veldig fortjent seier.

  Laget fortjener skryt når de spiller bra og ikke bare syting og klaging som alltid kommer uansett ☺

  • Lars sier:

   Ja skulle nu bare mangle at det blir forbedring fra de siste kampene. Men at du mener at Mangala og Demichelis » var veldig bra » er jeg langt fra enig i. Hva forventer vi fra forsvaret våres visst du mener dette var veldig bra ? Kan være enig i at det er en forbedring ifra de siste kampene men å dra den så langt å si at dette var «veldig bra av Mangala og Demichelis» er å dra den litt langt. Nei det er ikke veldig bra av dem, det er en forbedring men ikke noe mer. Trur Joe Hart ville vært ganske enig i det.

 5. Jan Tore Slinde sier:

  Litt rufsete var forsvaret til tider. Men me holder nullen og stopperene hevet seg i 2 omgang. Helt uenig att dei var direkte dårlege. Bony er flink feilvendt og holde på ballen, men han bør ha mykje meir å gå på til den prisen. Han jobber også alt for dårleg som førsteforsvarer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.