Hjemmeseier i fartsfylt oppgjør

JS62102676Fernandinho ble den store helten da Manchester City sikret seg lagets femte strake hjemmeseier i Premier League.

Manuel Pellegrini gjorde ingen endringer på laget som slo West Ham forrige helg. Det betydde at 4-4-2 formasjonen nok en gang ble vraket til fordel for 4-2-3-1 med Frank Lampard i den offensive rollen midtbanerollen i andre kamp på rad. David Silva måtte som kjent ut på båre i forrige kamp mot West Ham, men heldigvis for City var ikke skaden mer alvorlig enn at spanjolen ble klar til dagens kamp.

Bare tre minutter var spilt da Brad Guzan rotet det fullstendig til for seg selv og bortelaget da han helt upresset, etter en pasning fra midtstopper Ron Vlaar, bommet når han skulle spille ballen videre. Pasningen fra den amerikanske målvakten fant bare Sergio Agüero som ikke hadde større problemer med å sette ballen i åpent mål. Dermed kunne Manuel Pellegrini konstatere at laget hans gikk opp i en tidlig ledelse mot Aston Villa.

Etter 26 minutter fikk formspilleren Christian Benteke en enorm mulighet etter at ballen endte opp i belgierens ben på ti meter etter mye frem og tilbake på sekstenmeteren. Avslutningen gikk rett på Joe Hart som likevel fortjener skryt for sin enorme redning. Den engelske landslagskeeperen reagerte lynhurtig og var raskt ute med en type redning som har blitt sisteskansens varemerke.

Yaya Touré fikk seg flere smeller i løpet av den første omgangen, og havnet i en duell med Aston Villas Fabian Delph like før pause. Ivorianeren ble liggende en stund, men kom seg etter hvert på beina. Da lagene kom ut på banen til den andre omgangen var imidlertid ikke Yaya Touré én av de elleve som entret gressmatta. Manuel Pellegrini valgte å sette inn Fernandinho som dermed tok midtbanespillerens plass ved siden av Fernando.

Etter 54 minutter burde Manchester City hatt straffespark da Aston Villas Leandro Bacuna rev ned Sergio Agüero inne i feltet. Fernandinho sto for en god gjenvinning utenfor Villas sekstenmeter. Ballen fant David Silva som på sedvanlig vis slo en utmerket gjennombruddspasning til Jesus Navas. Sistnevnte slo ballen skrått tilbake i feltet hvor Sergio Agüero kunne ha vært hvis ikke Bacuna hadde revet ned argentineren situasjonen i forkant. Mike Dean så nok ikke situasjonen og lot det hele passere, til hjemmelagets merkbare frustrasjon.

Etter 56 minutter gjorde Pellegrini kampens andre bytte da James Milner kom inn for Frank Lampard. Den endringen medførte at David Silva ble flyttet inn sentralt og at Milner la seg ute til venstre.

Ni minutter senere var det på tide med en perle fra Citys venstreback Aleksandar Kolarov. Carlos Sanches felte Fernandinho nesten 30 meter fra mål på venstresiden utenfor Villas sekstenmeter. Ofte når Manchester City starter med Kolarov på venstreback så byr venstrefoten hans på farligheter fremover. Denne kampen ble intet unntak og den serbiske landslagsspilleren dunket ballen i mål bak Brad Guzan. Selv om muren til Aston Villa slo sprekker så var det et veldig godt uført skudd av Kolarov.

Gleden ved Kolarovs frisparkscoring skulle imidlertid vise seg å bli kortvarig. Et langt frispark ble slått mot en offsideplassert Christian Benteke i Citys sekstenmeter. Belgieren havnet i duell med Martin Demichelis som fikk klarert, men med Joe Hart på halvdistanse utnyttet Tom Cleverley muligheten som oppstod og skjøt på halvvolley fra 18 meter. Reduseringen var et faktum og selv om Benteke burde blitt avblåst for offside så var keeperspillet til Joe Hart ikke særlig imponerende.

Med 2-1 ble det igjen nerve i kampen og det var Aston Villa som kom til flest farligheter etter reduseringen. Tim Sherwoods mannskap yppet seg flere ganger mot City-forsvaret og Martin Demichelis og Eliaquim Mangala havnet i flere dueller med bortelagets Benteke. Fem minutter før full tid kranglet Bacuna til seg en corner i duell med Aleksandar Kolarov. Hjørnesparket ble slått inn og Joe Hart forsøkte å nå ballen uten å lykkes i særlig grad. Carlos Sanchez satte ballen sikkert i mål fra ti meter og kalddusjen som Benteke hadde skrudd på ble enda litt kaldere med utligningen. Heldigvis var ikke siste stikk delt ut og Manchester City hadde enda et mål i ermet.

Et minutt før full tid var det nemlig Manchester City sin tur til å få hjørnespark, og nå skulle ting skje fort på Eastlands. Like før denne corneren hadde Benteke feilaktig blitt avblåst for offside i en situasjon hvor angrepsspilleren var helt alene med Joe Hart. I Citys påfølgende angrep fikk hjemmelaget altså corner som endte opp hos Fernandinho som på akrobatisk vis banket ballen i mål fra ti meter. Brasilianerens sambascoring slo luften ut av Aston Villa-ballongen og en fartsfylt kamp endte med nok en seier for de lyseblå. Lagets femte strake på hjemmebane i Premier League og åttende strake mot Aston Villa i Manchester. Trepoengeren betyr at City innehar andreplassen i Premier League før Arsenal og Manchester United spiller sine kamper i morgen.

3 svar

 1. Jan Henning Andersen sier:

  Sesongens svakeste kamp for City, kun poengene varmet. Pluss til Mangala som ser ut til å bli den midtstopperen vi ble forespeilt. Det har tatt sin tid for den godeste Mangala, men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves…..

  • Arne Persson sier:

   Helt enig! Jeg tror også at vi begynner å se hva som bor i Mangala fordi han faktisk får spille kamper på rad! Flaks at skader gjør sitt til at klovnen ikke kan rullere på forsvaret.

 2. Per Arne Rennestraum på Facebook sier:

  Klovnen skaffet oss to titler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.