Før kampen: Manchester City – Aston Villa

James+Milner+Aston+Villa+v+Manchester+City+NnBlnuYdvgglManchester City har vunnet de siste syv hjemmekampene mot Aston Villa, men The Villans er fortsatt høyt oppe etter at de sikret seg plass i FA-cupfinalen forrige helg.

Etter tapet mot Manchester United var Manchester City veldig langt nede og kritikken haglet mot lagets manager Manuel Pellegrini, men i fotball så snur det fort og mot West Ham sikret de lyseblå seg sin fjerde strake seier på Eastlands i Premier League.

I 2-0 seieren hjemme mot West Ham fikk David Silva en albue i ansiktet, noe som satte spanjolen helt ute av spill. Det var skumle bilder fra Etihad når den elegante midtbanespilleren ble båret av banen med oksygentilførsel. Ansiktsskaden har denne uken heldigvis vist seg å ikke være så alvorlig som først antatt, og David Silva har trent med laget som normalt. En annen god nyhet fra sykestuen er at Vincent Kompany gjør stadige fremskritt. Kapteinen måtte ut i pausen mot Manchester United og rapportene den gang kunne fortelle at sesongen antageligvis var omme for den belgiske midtstopperen. På pressekonferansen før helgens kamp mot Aston Villa kunne imidlertid Manuel Pellegrini fortelle at hans lagkaptein kan være tilbake i spill før sesongslutt. «Hvis Kompany fortsetter progresjonen han har hatt til nå, så vil han være tilgjengelig i de to siste», forklarte chileneren. «Vi har fem kamper igjen, og han kan rekke det».

Scott Sinclair sitt opphold i Manchester City ble aldri særlig vellykket, men engelskmannen har scoret tre mål på ni kamper etter at han gikk på utlån til Aston Villa januar og er nå klar for finale i FA-cupen med The Villans. Den 26 år gamle vingen forsvinner nok fra Manchester City til sommeren, men selv om det skulle ende med 19 opptredener i City-trøya for Sinclair så angrer han ikke på at han tok sjansen da han dro til Manchester fra Wales. «Jeg vil aldri angre på at jeg gikk til City, fordi jeg har fått muligheten til å spille og trene med noen av verdens beste spillere», insisterer den hurtige vingen. «Det er likevel frustrerende å ikke få muligheten til å vise seg frem i flere kamper på rad. Hadde jeg fått et halvt år, og fortsatt ikke prestert, kunne jeg sagt «fair enough» og gått videre.» 26-åringen avslører i tillegg at han trolig ikke vil bli å finne i City neste sesong. «Jeg håper at jeg kan avslutte denne sesongen på en god måte, og at jeg kan ta med meg den formen inn i neste sesong. Uansett hvor det måtte være». Sinclair blir selvfølgelig ikke å se på banen i morgen fordi han ikke har lov til å spille mot klubben han er lånt ut fra.

James Milner er kvitt kneskaden han har slitt med og er tilgjengelig til oppgjøret mot sin tidligere klubb. Midtbanespilleren har fortsatt ikke signert ny kontrakt med Manchester City og hans nåværende går som kjent ut etter sesongen. Den hardtarbeidende engelskmannen kan derfor være på vei bort fra klubben han kom til fra nettopp Aston Villa i 2010, men fokuserer nå kun på jobben som skal gjøres før lørdagens oppgjør. «Vi må ta oss sammen, spille som vi vet at vi kan og gi fansen noe å smile for igjen», understreker Milner før han skryter av morgendagens motstander. «Jeg er ikke overrasket over at Aston Villa klatrer på tabellen, fordi de burde aldri ha vært der nede i utgangspunktet. Nå er det sant at ingen klubber er for store for å rykke ned, bare se på Leeds, men jeg er glad for at de har kommet seg på beina. Tim Sherwood har gjort en god jobb med mannskapet.»

Aston Villa har en fryktelig statistikk borte mot Manchester City hvor de har tapt syv strake. På de oppgjørene har de også sluppet inn 23 mål og scoret kun to. Likevel så er statistikker til for å brytes og The Villans vant borte mot Tottenham i London før de slo Liverpool på Wembley forrige helg. Christian Benteke har i tillegg våknet fra dvalen etter at Tim Sherwood tok over den 14. februar og står med ni mål på de siste ni kampene. Belgieren hadde scoret Villas syv siste mål før Fabian Delph sendte laget til himmels med sin avgjørende scoring på Wembley. Til lørdagens oppgjør er Nathan Baker, Alan Hutton og Ciaran Clark ute med skade i tillegg til at Gabriel Agbonlhor er tvilsom. Scott Sinclair kan som nevnt ikke spille.

Manchester City har Stevan Jovetic, Vincent Kompany og Gaël Clichy ute med skade. I tillegg så er Wilfried Bony, James Milner og David Silva alle tvilsomme. Med seier kan City gå forbi både Arsenal og Manchester United på tabellen, i og med at begge spiller på søndag mot respektive Chelsea og Everton. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Demichelis, Mangala, Kolarov – Navas, Fernando, Yaya Touré, Silva- Dzeko, Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 18:30.

Dommer er Mike Dean.

5 svar

 1. Ole Holsbø på Facebook sier:

  Come on City!

 2. odd inge johannessen sier:

  Fuglatryne så ska dømma
  han har dømt seg ned de siste 2 årå

 3. Jan Havnen sier:

  Jeg blir lettere deprimert hver gang jeg ser Lampard på banen.
  For meg er han symbolet på det som er galt i spillerstallen akkurat nå.
  Det hjelper ikke om han lager vinnermålet heller.

 4. Arne Solheim sier:

  «Fuglatryne så ska dømma»

  Årets beste kommentar ;o)

  Ler hver gang jeg leser det :o)

 5. John Cato Thorkildsen sier:

  Denayer og Rekik! Velkommen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.