Før kampen: Manchester City – West Ham United

Yaya+Toure+Manchester+City+v+West+Ham+United+e4fPHF10mu7x (1)Fire tap på de siste seks Premier League-kampene gjør at Manchester City må få fart på sakene hvis de ønsker å sikre seg en topp fire-plassering.

Kampen på Old Trafford mot Manchester United ble ikke en lystig affære til tross for at Sergio Agüero sendte de lyseblå i ledelsen etter bare åtte minutter. Etter en god start fra bortelaget, med flere gode kombinasjoner, tok Manchester United helt over etter Ashley Young sitt utligningsmål og vant til slutt 4-2. Det betyr at Manchester City står med fire strake bortetap i Premier League for første gang på nesten ti år.

Stoke trakk det lengste strået mot Southampton i lørdagens oppgjør. Optimalt for Manchester City som med seier mot West Ham dermed kan havne åtte poeng foran Soton i kampen om fjerdeplassen. I tillegg legger press på Liverpool som ikke spiller sin 33. seriekamp før neste helg. Brendan Rodgers mannskap tilbringer nemlig denne søndagen på Wembley for å spille FA-cupsemifinale mot Aston Villa.

Yaya Touré har fått en del kritikk denne sesongen. Ivorianeren som utvilsomt har vært en nøkkelspiller de siste sesongene har i enkelte kamper den siste tiden blitt avslørt av motstanderne for sine manglende returløp. Rommene på midtbanen har blitt for store å dekke for Fernandinho defensivt og de lyseblå har ofte havnet i undertall sentral i banen. Det har lenge vært spekulert i at Touré ønsker seg bort fra Manchester, og ivorianerens agent har heller ikke akkurat dementert ryktene. 31-åringens tidligere manager Roberto Mancini har ikke lagt skjul på at han godt kunne tenkt seg midtbanespilleren i sitt Inter Milan-lag i tillegg til at franske Paris Saint-Germain har blitt nevnt som en mulig destinasjon for ivorianeren.

På pressekonferansen før søndagens oppgjør mot West Ham innrømmet Manuel Pellegrini at Yaya Touré ikke har vært like toneangivende som forrige sesong, men var opptatt av at ivorianeren trenger støtte, ikke kritikk, for å prestere bedre. «Det er veldig enkelt å legge skylden på én spiller når vi ikke presterer», kunne den chilenske manageren fortelle. «Jeg tror ikke at Yaya er fornøyd med det han har levert denne sesongen, og det er heller ikke jeg, men han har min støtte til vi har spilt vår siste kamp.» Mange medier, deriblant Manchester Evening News, har etter tapet mot Manchester United skrevet at Yaya Touré bør vrakes til den viktige hjemmekampen mot West Ham. Manuel Pellegrini avfeier de skribleriene og påstår at han heller vil fokusere på å hjelpe 31-åringen med å finne igjen formen. «Touré har slitt med enkelte aspekter av spillet sitt, men kommer utvilsomt fortsatt med viktige bidrag», understreker 61-åringen. «Han kommer til å spille. De neste seks kampene er viktige for oss fordi vi må sikre oss en plass i neste sesongs Champions League».

Selv om West Ham ligger godt an på tabellen, og har vært imponerende hjemme på Upton Park denne sesongen, så har Sam Allardyces mannskap kun vunnet tre kamper i 2015. Sist gang Manchester City åpnet portene på Eastlands for The Hammers så vant de lyseblå 2-0 etter scoringer av Samir Nasri og Vincent Kompany. I tillegg husker sikkert mange da City vant hele 6-0 i ligacupens semifinale forrige sesong. Tidligere denne sesongen trakk imidlertid West Ham det lengste strået i 2-1 seieren på Upton Park. Den gangen var det Amalfitano og Sakho som scoret målene for The Hammers. Til morgendagens kamp har Allardyce hele tre angrepsspillere ute med skade. Nevnte Sakho er sammen med Andy Carroll og Enner Valencia på londonlagets sykestue hvor også forsvarsspilleren James Tomkins befinner seg.

På hjemmebane mot West Ham har Manchester City seks strake seiere. På de seks kampene har de lyseblå scoret 18 mål, altså tre i snitt. Mål kan det bli på søndag også, selv om Wilfried Bony fortsatt er ute med skade. Edin Dzeko går muligens inn på topp sammen med Sergio Agüero, til tross for at bosnieren aldri fikk spilletid på Old Trafford forrige helg. I den kampen måtte Vincent Kompany gi seg til pause, og kapteinen er muligens ute resten av sesongen. Det betyr at Martin Demichelis utgjør stopperpar sammen med Eliaquim Mangala. Gaël Clichy er også ute med skade, det fører til at Aleksandar Kolarovs presise venstrefot kommer inn på venstreback. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Demichelis, Mangala, Kolarov – Navas, Yaya Touré, Fernandinho, Silva – Dzeko, Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 14:30.

Dommer er Anthony Taylor.

1 svar

  1. Jan Henning Andersen sier:

    Godt å se flere spillere melde seg på i dag, selv om det var et svakt West Ham. Hart, Zaba,Mangala, Fernando, Yaya og Navas viste igjen, men Aguero er og blir «the king». Blir en kvitt «dippene» underveis så lover dette godt for innspurten. Får bare håpe at Silva ikke har brukket kinnbeinet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.