Fjerde strake hjemme

JS61637270City slo oppskriftsmessig West Ham 2-0 hjemme på Eastlands i dag, noe som er de lyseblås fjerde strake hjemmeseier i Premier League. Med det snuser City igjen på tredjeplassen, ett poeng bak Manchester United. Et skår i gleden er David Silvas alvorlige skade.

Både City og West Ham er to lag som har etter nyttår har vært fullstendig ute av form og har tatt langt færre poeng enn forventet. På hjemmebane har imidlertid City overbevist de siste to månedene, og det er først og fremst på bortebane at det har sviktet for de lyseblå. Seieren over West Ham i dag er Citys fjerde strake hjemmeseier i Premier League, og med Manchester United-tap i går kveld mot Chelsea er City igjen oppe og snuser på tredjeplassen, ett poeng bak dem. Sesongens mål er nå utvilsomt å klare andre- eller tredjeplass, og dermed slippe å måtte spille kvalifiseringskamp til neste sesongs Champions League.

Første skikkelige City-sjanse i dagens kamp kom etter et kvarter spilt da Aleksandar Kolarov sendte et frispark like utenfor stolpen. Bare et par minutter etter skulle det stå 1-0 til City. Jesus Navas plukket opp ballen på kanten av midtbanen og forserte framover. Han forsøkte etter hvert å finne Sergio Agüero på bakerste stolpe med et langt innlegg, men først på ballen var James Collins. Forsvarsspilleren fikk imidlertid ikke helt kontroll på beina, og i stedet for å sende ballen ut til innkast, satte han den over egen keeper og i mål. Et klønete selvmål, men Manuel Pellegrini og hans blåkledde disipler takket og bukket. 1-0 til City.

Etter 26 minutter burde David Silva sørget for 2-0, men han brukte litt for lang tid på å få stokket beina foran mål, og dermed ble til slutt avslutningsforsøket blokkert. Bare et par minutter etter holdt Martin Demichelis på å rote det til i eget forsvar da han mistet ballen i farlig område, men Joe Hart var våkent ute og fikk ordnet opp.

Ti minutter før pause skulle Citys andre for dagen komme etter en kontring tatt rett ut av læreboka. Yaya Touré sklitaklet på egen banehalvdel og vant ballen, og City kunne deretter storme i angrep. Agüero sendte ballen ut til Navas på kant, som i stedet for å avslutte selv var lur og sendte ballen tilbake til Agüero. Alene med keeper avsluttet argentineren mellom beina på West Hams sisteskanse og i mål. Dermed 2-0 til City, takket være Sergio Agüeros 20. ligamål for sesongen. Argentineren er dermed toppscorer i Premier League!

Samme Agüero kunne også ordnet 3-0 like etter hvilen, men alene med keeper ble avslutningen for puslete og hjemmelagets Jenkinson fikk blokkert.

Halvveis i andre omgang skjedde episoden som gjør at dagens seier får en liten bismak for Citys del. Bortelagets Koyate ga David Silva en kraftig kilevink med albuen, og spanjolen gikk sporenstreks i bakken. Det så ikke ut til den knallharde albuen som traff Silva i hodet var tilsiktet, men spillet ble i alle fall stoppet i mange minutter mens Silva ble liggende nede og til slutt måtte bæres ut med oksygentilførsel og nakkekrage. Silva er i skrivende stund på sykehus der han nå utredes for mulig brukket kinnbein og kragebein. Om så er tilfelle kan sesongen være over for Citys lille magiker.

Andre omgang ble ellers en relativt tam affære sammenlignet med den første, men i minuttene før de obligatoriske 90 var fullført skulle West Ham få to gedigne muligheter til å score. Først var det Enner Valencia som sto for en kjempeprestasjon da han driblet av flere City-spillere og kom seg ned til dødlinja, ut igjen, og deretter avsluttet like utenfor den lengste stolpen. Kevin Nolan var også nære på å få satt ballen i mål på Valenicas skudd. Samme Valencia skulle få en ny stor mulighet til å redusere til 1-2 og skape spenning like før de 90 var fullført, men det ville seg ikke.

Det ble lagt til 9 minutter på grunn av det lange oppholdet i forbindelse med David Silvas skade, men bortsett fra en avslutning av innbytter Edin Dzeko rett på keeper etter en kontring, så det ut til at City nøyde seg med 2-0. Med de tre poengene er City igjen med i kampen og andre- og tredjeplass.

6 svar

 1. Odd Inge Johannessen på Facebook sier:

  Silva er hjemme. Ikke skadet

 2. Lars sier:

  Fint å se forsvaret fungere, Mangala var virkelig god idag syntes jeg. Ikke det at han hadde altfor mye å gjøre men jeg likte det jeg så!

 3. Per Arne Rennestraum på Facebook sier:

  12-0 på de siste fire hjemmekampene. Ord blir fattige.

 4. Jan Tore Slinde sier:

  Godt med siger mot et tamt West Ham lag. Målet må være å komme foran United på tabellen. Godt det gjekk fint med Silva.

 5. Stig Yngve Helgesen sier:

  Ingen kjempekamp, men godt med seier selvfølgelig.
  Andreomgangen avslører oss,og bærer bud om at flere problemer er i vente!

 6. Thomas Lomundal sier:

  Ok seier, men jeg fatter ikke hvorfor vi på død og liv skal invitere West Ham inn i kampen på 1 – 0?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.