Dagen derpå for City

scoreEr Manchester City i fritt fall? Hvor mange spillere forsvinner i sommer? Er Manuel Pellegrini City-manager neste sesong? Det er bare noen av spørsmålene som stilles dagen etter at City gikk på et nytt bortetap – denne gang mot byrival Manchester United.

City hadde muligheten til å vinne for femte gang på rad over de rødkledde fra Old Trafford, men ble sendt hjem med 2-4 i bagasjen. Til tross for en oppløftende start på kampen og en tidlig ledelse, var det formlaget United som stakk av med alle tre poengene, og dermed er fire poeng foran City. City, på sin side, er totalt ute av form, og tapte for første gang siden oktober 2010 sin andre Premier League-kamp på rad. Samtidig var tapet det fjerde strake bortetapet på rad, noe som ikke har skjedd siden 2006. På litt over fire måneder i 2015 har City allerede tapt flere kamper enn det som var tilfellet i hele 2014, og selv om et tap mot United alltid er surt, er det kanskje aller mest den nedadgående trenden som bekymrer City-supportere aller mest dagen etter byderbyet. Vinner Liverpool i kveld er de fire poeng bak City, som fort kan havne utenfor topp 4 om de fortsetter å tape.

Manuel Pellegrini valgte å stille med Sergio Agüero alene på topp på Old Trafford i går, mens en gledelig nyhet før kampstart var at kaptein Vincent Kompany var blitt klar for spill og dermed startet sammen med Martin Demichelis i midtforsvaret. Pablo Zabaleta ble foretrukket på høyrebacken, mens det også ble funnet plass til James Milner på midtbanen.

Nettopp Milner skulle være sentral i at City gikk opp i en tidlig ledelse etter fine kombinasjoner. Åtte minutter var spilt da Milner sendte gjennom en lur stikker til David Silva som nede ved dødlinja tok seg inn mot mål. Foran mål fant han Sergio Agüero, som fra kort hold satte inn 1-0 til City. På det tidspunktet hadde allerede Jesus Navas vært alene med keeper, og det var de lyseblå som hadde startet oppgjøret klart best.

Det var imidlertid ikke mange minuttene ledelsen skulle vare. Et snaut kvarter var spilt da De Gea sendte en lang ball framover på banen. Fellaini vant hodeduellen og Herrera fikk ballen med seg videre. Innlegget havnet hos Ashley Young som hadde flaks da han fikk ballen med seg videre. Clichy kastet seg inn i taklingen, men ballen havnet likevel hos Young som dermed kunne sette den i tomt bur.

Etter dette utligningsmålet snudde kampbildet totalt. City dominerte ikke lenger, og i stedet var det United som etter hvert mer og mer overtok. Etter en snau halvtime spilt skulle de også ta ledelsen. Et innlegg fra Young havnet på hodet til Marouane Fellaini, som på bakerste stolpe fikk heade inn 2-1 til hjemmelaget. Reprisene viste at Fellaini muligens befant seg såvidt i offside da innlegget ble slått, men at det uansett var ørsmå marginer som skilte. Gäel Clichy befant seg for langt unna belgieren, som dermed fikk stå relativt umarkert og heade inn Uniteds andre for dagen.

Det som hadde startet så bra var i ferd med å utvikle seg til en stor fiaskodag for City, og det skulle ikke bli bedre i andre omgang. Det skulle bli 3-1 da en klart offsideplassert Mata ble spilt gjennom og kom alene med Joe Hart. Assistentdommeren fikk ikke meg seg at Mata var en meter i offside, og alene med Hart gjorde spanjolen ingen feil. Dermed 3-1 til United.

Og det skulle bli verre. Kvarteret før slutt headet en umarkert Chris Smalling inn 4-1 til United etter et frispark som ble slått inn i feltet bak sovende City-forsvarere. Spesielt Eliaquim Mangala, som kom inn i pausen for Vincent Kompany, må sies å ikke ha vært helt pertentlig i situasjonen da han ikke la på linje med resten av City-forsvaret og dermed opphevet offsiden.

Et par minutter før slutt skulle City få trøstemål da Lampard spilte gjennom Zabaleta, som sendte ballen 45 grader ut i feltet, til Sergio Agüero avsluttet via hansken til De Gea, stolpen og i mål. Dermed 4-2 til United som også ble sluttresultatet.

Hvilke tanker har du om det som skjedde i går? Er Manuel Pellegrini City-manager også neste sesong? Diskuter i kommentarfeltet.

12 svar

 1. Rashid Ahmed på Facebook sier:

  Jørgen Tindeland

 2. Jan Tore sier:

  Måten City har spilt på i år, så kan eg ikkje sjønne om Pelle er manager neste sesong. Desse spanjolene over Pelle kan berre pakke kofferten også. Rekner med 5-8 spillere også forsvinner. Yaya, Dzeko, Kolarov, Fernando og Nasri bør definitivt forsvinne. Lampard er definitivt ferdig. Og sjanser for Milner, Sagna og Jovetic også er ferdige.

 3. Jan Havnen sier:

  Jeg lurer på hvor lenge vi får beholde Aguero.

 4. Eivind Knutsen på Facebook sier:

  Med en gj.snitts alder på godt over 29 år i start 11eren i går, sier litt om hva vi bør satse på mtp overganger. Er vel på tide å la noen av gutta hos Vieira få sjansen.

 5. Espen Vessang-Nielsen sier:

  Dersom ikke sheikene spanderer et kurs i grunnleggende taktikk og et motiasjonsseminar på hele troppen kan dette gå riktig så galt. Samtlige kag i PL har forstått hvordan de skal forsvare seg mot City i årets sesong. Pelle har bare ikke helt forstått dette.
  Vi spiller brukbart mot topplagene og helt ræva mot Burnley, Hull, Aston Villam West Ham og Pallace.
  Det ble nevnt under kampen i går at City har det enkleste programmet igjen av top fire klubbene. Det er jo nettopp det som er problemet. Vi klarer ikke å knekke de enkleste nøttene, så jeg blir ikke overrasket om vi ikke klarer top fire i år. Noe som vil være en skandale. Hvem som skal inn vet jeg ikke, men Yaya, Sagna, Kolarov, Fernando, Dzeko, Milner, Navas og Jovetic må ut.
  Kompany må få konkurranse, Zabaleta langt under pari.
  Slipp til noen Academy spillere og bruk penger på en mix av unge briter og sultne utlendinger.

 6. Eivind Knutsen på Facebook sier:

  Kunne ikke vært mer enig!

 7. Per Arve Stenødegård sier:

  samme her

 8. Per Arve Stenødegård sier:

  Forøvrig skal jo fotballspillere være på sitt beste rundt 30 og opp til 33 , 34 , men de er helt tydlig att Pelle ikke får potensiale ut av laget på noen som helst måte. Første bud må jo være å være lyn forbanna og ville jobbe sokkene av seg for å knuse fienden på andre siden . Slik var det iallefall før , men nå er det for mye pusekatt 🙂

 9. Pelle sier:

  Dette stemmer jo ikke. Spisser og midtbanespiller har sin topptid som fotballspillere når de er mellom 26-31 år. Keepere når høyden når de er mellom 29-35 år. Forsvarsspillere når sin høyde når de er mellom 28-32 år.

 10. Per Arve Stenødegård sier:

  Mulig eg dro det litt langt Pelle. Dette er vel uansett noe individuelt og henger vel også noe sammen med hvor heldig\uheldig en er med skader .-)

 11. John Cato Thorkildsen sier:

  Vi går definitivt inn i en spennende periode nå. Kjempe om medaljer samt hva som skjer i sommer. Veldig mye spekulasjoner og endel «sikre» kilder melder om Klopp inn Pelle ut, opprensking i stall, nye spillere inn osv osv.

  West Ham kan få en megasmell i helgen da jeg tror vi har nådd bunnen denne sesongen. Spillerne er nok skikkelig sugne på å vise seg frem igjen.

  Blir gøy fremover

 12. Pelle sier:

  Absolutt, så det er gjennomsnittelige tall.

Legg igjen en kommentar