Før kampen: Manchester United – Manchester City

Pablo+Zabaleta+Manchester+City+v+Manchester+y5hkLvT0FTplManchester City jakter sin femte strake seier over Manchester United når de to lagene braker sammen til dyst på søndag. Det er klart for derby.

Bortestatistikken begynner å bli miserabel og til tross for spillemessig dominans så trakk Manchester City det korteste strået mot Crystal Palace på Selhurst Park. Mål av Glenn Murray og Jason Puncheon sikret 2-1 seier for The Eagles mot Manuel Pellegrinis mannskap som dermed ikke har vunnet på bortebane siden den imponerende 4-1 seieren mot Stoke på Britannia i februar.

Nå venter Manchester United på Old Trafford i en kamp hvor vinneren vil ta et syvmilssteg mot å sikre seg en plass i neste sesongs mesterliga. Før søndagens derby ligger de fjerdeplassplasserte lyseblå ett poeng bak Manchester United som står med 62 poeng. På plassene bak City ligger Southampton og Liverpool med henholdsvis 56 og 54 poeng, men Brendan Rodgers mannskap kan passere Soton med seier i sin mandagskamp på St. James Park mot Newcastle.

For at Manchester City skal bli det første laget som slår Manchester United i fem strake kamper er de helt avhengig av at David Silva tar ansvar. I tillegg til å ha vært med på flere seiere mot de røde så har 29-åringen virkelig levert fremover på banen denne sesongen. Spanjolen står med hele elleve scoringer for de lyseblå i Premier League og er før kampen klokkeklar på hva som gjelder på Old Trafford. «Vi spiller for å vinne i hver eneste kamp, og det inkluderer det som skjer på søndag». David Silva har vunnet tre av sine siste fire kamper mot Manchester United på bortebane og er selvsikker før derbyet mot rivalene. «Jeg trives på Old Trafford fordi vi som regel spiller veldig godt der», innrømmer den lille teknikeren. «Spilt godt har vi gjort i det siste også, selv om vi har tapt tre av de siste fire. Kampen på søndag blir en perfekt mulighet for oss til å komme tilbake på vinnersporet.»

Forrige sesong endte tilsvarende oppgjør med 3-0 til City etter at Edin Dzeko sikret en pangåpning med en scoring allerede i det første minuttet. Den målfarlige bosnieren la også på til 2-0 før Yaya Touré fastsatte sluttresultatet med sin 3-0 scoring på overtid. Tidligere denne sesongen levnet Manchester City heller ingen tvil om hvem som er best i byen da Sergio Agüero satte ballen i nota bak David de Gea i 1-0 seieren på Eastlands. Den gangen spilte Pablo Zabaleta hele kampen på høyreback for de lyseblå, men argentineren har i flere oppgjør mot storklubber denne sesongen blitt vraket til fordel for Bacary Sagna. På søndag håper Zabaleta på å være tilbake på laget og hjelpe sine lagkamerater med å sikre en best mulig avslutning på sesongen. «Derbyet er sesongens største kamp. Ikke bare for oss spillerne, men også for fansen», forteller 30-åringen. «Det blir en vanskelig kamp på søndag, men det er viktig at vi responderer på tapet mot Crystal Palace og slår hardt tilbake».

Manchester United står med fem strake seiere i Premier League og har vunnet åtte av de siste ti i ligaen. Likevel er det ikke tvil om at derbykamper er noe helt spesielt, og ofte lever sitt eget liv. Eksempelvis så blir det ofte målrikt når disse lagene møtes på Old Trafford. I de tre siste oppgjørene har Manchester City scoret minimum to mål og på de siste seks oppgjørene har de to lagene scoret hele 27 mål til sammen, noe som gir et målsnitt på hele 4.5 scoringer per kamp. Robin van Persie er tilbake på treningsfeltet etter et skadeopphold, men begynner nok kampen på benken for van Gaal. Johnny Evans er suspendert for hjemmelaget, men Chris Smalling kan være tilbake etter sin skade.

Manchester City har bare vunnet én av sine siste syv bortekamper, men Manuel Pellegrini mener at det ikke er noen grunn til å svartmale situasjonen. «Vi gjør ikke absolutt alt galt, selv om vi må forbedre oss», forklarer chileneren. «Vi har analysert kampene og ser at vi har veldig mye ballbesittelse. Samtidig så trenger ikke Hart å gjøre mange redninger, så vi forsvarer oss definitvt godt til tider. Det vi må forbedre er bevegelsene våre. Vi møter ofte lag med nesten ti mann bak ballen, men for øyeblikket gjør vi ikke nok for å score mål.» 61-åringen har måttet tåle mange spekulasjoner vedrørende sin posisjon, men manageren har klokkertro på at han vet hvordan han skal få Manchester City tilbake på vinnersporet. «Vi må bli mer tydelige i angrepsspillet. Det betyr at vi må skape flere målsjanser samtidig som vi våger å ta risiko på den siste banehalvdelen».

Det har versert rykter denne uken om at Vincent Kompany har pådratt seg en skade og på pressekonferansen før kampen fortalte Pellegrini at det ikke blir sikkert før på søndag om kapteinen kan spille. Wilfried Bony er ute med skade noe som betyr at han ikke får sitt første Manchester-derby før tidligst neste sesong. Pellegrini kan velge å starte med en femmer på midten, for å forsøke å skape overtall sentralt. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy – Yaya Toure, Fernandinho – Milner, Silva, Nasri – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 17:00.

Dommer er Mark Clattenburg.

6 svar

 1. Lars sier:

  Pellegrini, Yaya og Milner! Pakk bagen deres, vær så snill 🙂

 2. Jan Henning Andersen sier:

  Skremmende å se enkelte spilleres holdning, at Yaya får spille og tilmed være kaptein. Sier vel det meste om Pellegrini for tiden, klarer ikke å inspirere spillertroppen. Er garderoben tapt?

 3. Tommy Olsson sier:

  Nå er det nok. Pellegrini må gå!

 4. Lars sier:

  Kan noen fortelle meg hva greia er med å ikke klare å få seg ett mål på corner?
  City trener tydeligvis ikke på dette, må jo lønne seg å kun ta korte cornere da. Ikke la Navas slå ballen inn i feltet hvergang. Ikke noe galt med Navas, ikke hannes skyld at de inne i feltet ikke klarer prestere litt engang på en corner.

 5. Jan Tore sier:

  Pellegrini kan ikkje overleve dette lenger. Hadde ikkje blitt overrasket om han hadde fått fyken i morgen. Han har mistet garderoben. Og fleire spillere kan berre starte jobben med å selge huset sitt. I sommer blir det nok store forandringer i tropp og høgere i systemet. Vi har diverre alt for mange spillere som ikkje yter 100% Fleire spillere veit nok att dei er ferdig i klubben. Og Pelle bruker dei på banen.

 6. Aro sier:

  I dag får vi en perfekt start på kampen, men ender med å bli «pissa» på fordi det ser ut at moralen i laget er fullstendig borte. Igjen er det ikke til å forstå hvorfor Yaya får fullføre kampen. I den posisjonen han spiller er det en nødvendighet at du gidder å jobbe hjemover, det er på returløpa du viser moral! Ser ut til å bli en vanskelig øvelse å bli blant topp 4!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.