Totaldominans, men nytt bortetap

JS60714584City dominerte stort i banespillet borte mot Crystal Palace, men det hjalp så lite da London-laget scoret flere mål. Nok en gang gikk City på et bortetap og er med det nede på fjerdeplass i Premier League.

City-spillerne hadde ballen i laget i 74 % av tiden, men mens de lyseblå gjestene fra Manchester bare scoret ett mål, scoret hjemmelaget Crystal Palace to ganger og vant påskens siste Premier League-oppgjør med 2-1.

Manager Manuel Pellegrini gjorde igjen rokeringer i forsvaret før mandagens kveldskamp mot The Eagles borte på Selhurst Park. Bacary Sagna kom inn på høyreback på bekostning av Pablo Zabaleta, mens Martin Demichelis kom inn i stedet for Eliaquim Mangala. På midtbanen kom Yaya Touré og Fernandinho inn for Frank Lampard og Fernando, mens Edin Dzeko kom inn for Wilfried Bony, som Manuel Pellegrini like før kampstart kunne fortelle hadde pådratt seg en ankelskade på trening dagen før.

Det var Crystal Palace som fikk kampens første sjanse etter bare ett minutt spilt, da en ball ble slått inn i feltet mot fire Crystal Palace-spillere som befant seg flere meter i offside. Merkelig nok reagerte ikke assistentdommeren på dette og Palace fikk avsluttet, noe som endte opp i en meget farlig situasjon. Denne situasjonen skulle bli et varsel om hva som kom til å skje senere i omgangen da samme assistentdommer igjen skulle overse en offside.

Etter dette skulle City-spillerne raskt ta kontroll over kampen og etter hvert også spille seg til farlige muligheter. Et langt utspill fra Joe Hart etter tolv minutter endte opp hos Sergio Agüero, som lurte av Palaces keeper Julian Speroni, som var ute på blåbærtur. Agüero fikk etter hvert sendt ballen tilbake til David Silva som fikk avsluttet – via skulderen til Speroni og utenfor.

Etter 19 minutter var City enda nærmere mål da Sergio Agüero sendte avgårde et skudd som endte klokkereint i den lengste stolpen.

City fortsatte å presse og det virket bare som et spørsmål om tid før ballen ville sitte i nota. Likevel var det Crystal Palace som totalt mot spillets gang skulle ta ledelsen etter en drøy halvtime spilt. I en situasjon der det tre ganger var spørsmål om spillet burde vært stoppet på grunn av offside sendte til slutt Glenn Murray ballen i mål fra kort hold, etter at Ledley hadde vunnet en duell i feltet og headet videre til Scott Dann som skjøt på Joe Hart. Hart var på ballen, men ikke mer enn at den gikk videre til Murray, som altså fikk satt ballen i mål fra kort hold. City-spillerne var rasende etter målet og mente det burde vært annulert for offside, noe tv-bildene viste at det også burde ha blitt. I de tre ulike situasjonene var to av dem onside, men Scott Dann befant seg klart i offside da Ledley headet videre til han. Målet ble likevel godkjent, og dermed sto det 1-0 til hjemmelaget.

Etter dette endret kampbildet seg. Før målet hadde City presset Crystal Palace omtrent inn i eget mål, men etter målet, som kom totalt ut av det blå, dabbet også noe av City-presset av.

1-0 sto seg til pause, og det skulle bli verre like etter hvilen. Et nydelig frispark av Jason Puncheon gikk like over muren og i det nærmeste hjørnet. Joe Hart, som hadde plassert seg i motsatt hjørne og stolte på at muren ville gjøre jobben sin, rakk ikke bort, og dermed var hjemmelagets ledelse doblet. Det er likevel mulig å stille spørsmålstegn ved Harts plassering, som kanskje var for langt borte mot motsatt hjørne.

City var fortsatt inne i en dårlig periode av kampen og slet med å skape målsjanser, men utover i omgangen skulle de lyseblå igjen sette inn et voldsomt trykk mot hjemmelagets mål. Først plasserte Yaya Toué et frispark like over tverrligger og på toppen av nettaket, før City-spillerne noen minutter senere igjen følte seg snytt av dommer Michael Oliver, da han ikke ga de lyseblå straffespark etter en situasjon der Glenn Murray stoppet ballen med utstrakt arm og flat håndflate inne i eget straffefelt.

Så var gjestene heldige da McArthur på utrolig vis satte ballen over eget mål i stedet for i eget mål etter et hardt skudd inn foran kassa der Palace-spilleren var feilvendt og nok ikke var særlig klar over hva han gjorde.

Det enorme City-trykket skulle 13 minutter før slutt endelig resultere i scoring, da Yaya Touré klinket til og fikk kjempetreff. Kula fløy inn i det lengste hjørnet, og dermed var det igjen håp om å ta både ett og tre poeng.

Det kunne også ha skjedd, men Nasris avslutning via en motspiller gikk like utenfor stolpen og ikke innenfor. Det samme gjaldt et annet skudd som gikk via en motspiller og så ut til å ha retning mot det lengste krysset. Der var imidlertid hjemmelagets keeper Speroni på plass, og fikk slått ballen ut til corner.

Hektiske sluttminutter til tross, hjemmelaget halte seieren i land, og dermed gikk City på et nytt bortetap, det tredje på rad – det fjerde på rad om en også teller med Champions League. Den dårlige formen gjør at de lyseblå plutselig er nede på fjerdeplass på tabellen, bak for eksempel Manchester United, som de lyseblå møter i neste kamp. Manchester-derbyet på Old Trafford har avspark kl. 17.00 førstkommende søndag.

8 svar

 1. Jan Tore Slinde sier:

  Nå blir det kamp om å holde 4 plassen. Har lenge trudd att 2 evt 3 plass var rimeleg sikkert. Det trur eg ikkje nå lenger. Skulle det bli tap mot Man Utd så er vi mest truleg berre 4 poeng foran Pool på tabellen. Enkelte ting skurrer felt, og Pellegrini sliter felt med å finne ut av det. Hadde vi fortsatt vært med i fleire cuper så hadde eg forstått denne rotasjonen. Kvifor vi skal rotere gang på gang nå, forstår eg ikkje.

 2. Per Arve Stenødegård sier:

  Pelle har ikke de rette forutsetningene til å være kapellmester for den her spesifikke gjengen . Enkelt og greit.

 3. Lars sier:

  Vi mangler en Yaya Toure! Han er ikke det han engang var.. Han må ut fort som f*en! Jada jeg vet han fikk seg ett mål i denne kampen men han er ikke noe å skryte av. Er jo ikke antydning til å jobbe litt for å vinne ball, flaut å se på. Flaut at han ikke blir byttet ut! Ja jeg vet hva han gjort for City men skal man bare tenke tilbake så blir resultatet deretter, håper det blir ett vanvittig spiller bytte til sommeren. Hvorfor spilte ikke Bony ? Noen som vet ?

 4. Morten H sier:

  Vil ikke si pelle har gjort noe prasantasjonsmessig bra siden manchini fikk sparken. Ikke har det kommet inn noen klare forsterkninger, men ei heller like gode eller dårligere enn det vi hadde, snitt alderen på de som har kommet har relativt vært veldig høy.
  Mye en kan skylde på men Pelle har siste ordet. Mye som skuffer meg i år.
  Det virker ikke som alle er med på samme skute eller ikke gidder å kjempe til slutt.
  Resultater som skuffer mest er H mot Stoke 0-1, H mot Burnley 2-2, H mot Arsenal 0-2, H mot Hull 1-1, B mot Burnley 1-0 og B mot Palace 2-1. 16p tapt med andre ord.

 5. Anders Eriksen sier:

  Tror han sliter litt med ankelen. Håper han er fit til søndag, han bør spille før Dzeko hver gang.

 6. Lars sier:

  Ja det burde han! Søndag slår vi tilbake trur jeg 🙂

 7. Jan Havnen sier:

  Et gammelt City lag sliter mot Palace og en gammel manager dytter innpå en gammel spiller som for lengst er over toppen.
  Det er da man føler at det må til noe NYTT.

 8. Per Arve Stenødegård sier:

  Det som virker rarest på meg er att eierne virker så fremtidsrettet og tenker lange i vyer på de «andre» områdene , men når det kommer til A laget og tankene og de lange linjene rundt dette så virker det veldig fraværende synest eg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *