Før kampen: Crystal Palace – Manchester City

Manchester City's Jesus Navas is tackled by Crystal Palace's Jonathan ParrDet er nesten ett år siden forrige seier i London, men Manchester City trives godt på Selhurst Park hvor de lyseblå har vunnet alle kamper siden 2001.

Etter det som føles som en veldig lang landslagspause er det endelig på tide med Premier League igjen, og Manuel Pellegrini tar med sitt mannskap til hovedstaden for å møte Crystal Palace. Etter tap mot både Burnley og Barcelona var det godt med en trygg seier mot West Bromwich Albion like før landslagspausen. Mot ti mann sterke Baggies åpnet blant annet Wilfried Bony målkontoen for City med en flott scoring. Til slutt sto det 3-0 til hjemmelaget etter at både Fernando og David Silva hadde utøket ledelsen.

Manchester City har ikke vunnet i London siden forrige gang de reiste til nettopp Selhurst Park for å møte Crystal Palace. Den gangen ble det 2-0 til de lyseblå etter scoringer av Edin Dzeko og Yaya Touré. Siden den vitale seieren i tittelsesongen har Manuel Pellegrini spilt fire kamper i London hvorav tre har endt uavgjort i tillegg til tapet mot Queens Park Rangers på Loftus Road.

Selv om tittelen for øyeblikket ser ut til å havne på Stamford Bridge så er det hard kamp om de resterende tre plassene i topp fire-kvartetten som gir mulighet til spill i neste sesongs Champions League. Før mandagens kveldskamp under flomlyset på Selhurst Park så krever Manuel Pellegrini at hans spillere tilnærmer seg kampen som det storlaget de er. «Media spør meg alltid etter tap om vi føler at det foreligger et krav om at vi må vinne, og jeg mener at det er en mentalitet vi bør etterstrebe. Dette laget forventer at vi vinner kampene vi spiller», kunne chileneren fortelle. «Resten av sesongen kan vi kun fokusere på kamp for kamp og den jobben begynner mot Crystal Palace. Selv om West Brom hadde en spiller mindre så vi ta med oss avslutningen på den kampen, og jeg håper vi kan spille slik i de resterende åtte kampene».

Jesus Navas ble vraket fra start mo FC Barcelona på Camp Nou, men den lynhurtige spanjolen var tilbake på laget mot West Brom. 29-åringen har fortsatt ikke gitt om kampen om å gå forbi Chelsea i teten, men vingen vet at for at det skal bli en realitet må City ta sesongens første seier i London mandag kveld. «Vi må vinne denne kampen for å kunne fortsette med å presse Chelsea, i tillegg til det så er flere lag bak oss i god form», påpeker Navas. «Crystal Palace har vært veldig gode etter at Alan Pardew tok over, og vi vet at de spiller med høy intensitet. Lar vi Palace angripe oss kommer de også til å få supporterne med seg, så vi må forsøke å skaffe kontroll på kampen så tidlig som mulig».

Som Navas kunne fortelle så har Crystal Palace fått en oppsving etter at de hentet inn Alan Pardew som manager fra Newcastle. Engelskmannen har tre seiere på de fire siste kampene og ligger på en foreløpig 12. plass på tabellen. Seks seiere på de siste ti kampene gjør The Eagles til et formsterkt lag og før landslagspausen tok de en råsterk borteseier på Britannia mot Stoke. Til kveldskampen mot City har Crystal Palace toppscoreren Mile Jedinak ute med suspensjon i tillegg til at Frazier Campbell, Jerome Thomas og Lee Chung-Young er ute med skade. En spiller å se opp for Jason Puncheon som har levert syv målgivende pasninger fra sin offensive midtbanerolle.

Manchester City har som nevnt statistikken med seg før kampen mot Alan Pardews mannskap og har syv strake seiere mot Crystal Palace. Tidligere denne sesongen ble det 3-0 mellom lagene på Eastlands midt i «spisskrisen» til de lyseblå. Den gangen scoret David Silva to mål i tillegg til at Yaya Touré scoret ti minutter før full tid. Mandag kveld er det mulig at Manuel Pellegrini fortsetter med sin 4-4-2 formasjon, men hvem som får spille på topp er vanskeligere å spå. Chileneren velger muligens å starte med Edin Dzeko som banket inn tre scoringer for sitt Bosnia i EM-kvalifiseringskampen mot Andorra. Vi tipper følgende lagoppstilling: Hart – Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy – Navas, Fernando, Yaya Touré, Silva – Agüero, Bony.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 21:00.

Dommer er Michael Oliver.

4 svar

 1. John Cato Thorkildsen sier:

  Flott 1 omg av City som overkjører Palace bussen, men Hr. Oliver vil tydeligvis at Le Retards fra naboghettoen skal komme foran på tabellen i årets sesong.
  RAN!

 2. John Cato Thorkildsen sier:

  Fy skam!!
  Pluss til Palace som virkelig vil vinne
  Minus til City i 2 omg og Dommeren

 3. Jan Henning Andersen sier:

  Vi får som fortjent, Lampard viste igjen at han er ferdig på dette nivået. Dzeko og Toure blør ikke for drakten, mens Navas har til gode å treffe med innlegg og cornere. Kan ikke forstå at Zaba ikke fikk spille….evner vi å snu det mot United????

 4. Anders Eriksen sier:

  Nok et skammelig tap, og de samme grunnene går igjen: mangel på vilje/fart/innsats/plan B, Dzeko er på banen, får ingenting av dommer, ikke kliniske nok foran mål, etc. Dette holder dessverre ikke, og sesongen er en fiasko!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *