Johansen til New York City

Eirik-JohansenEirik Holmen Johansen forlater Sandefjord og Manchester City for å spille for New York City i USA.

Citys norske keeper, som fyller 23 år til sommeren, ble en del av City-akademiet i august 2008, og har spilt på både aldersbestemte nivåer for City og for City EDS. Han har også fått prøve seg på Citys A-lag i treningskamper, og fikk sitte på benken da City vant Community Shield i august 2012.

Etter dette har keeperen, som er to meter på strømpelesten, vært en del utlånt, først til Scunthorpe fra mars 2013 og ut sesongen, og deretter til Sandefjord hele forrige sesong (2014) på nest øverste nivå i Norge. Der var han Lars Bohinens førstevalg mellom stengene, før altså låneoppholdet endte samtidig som den norske sesongen var over.

Nå kan 22-åringen fra Nøtterøy se fram til å bo og jobbe i USA, der han skal spille fotball for New York City, Citys amerikanske søsterklubb. Overgangen fra Manchester City til New York City er permanent, og med det er Johansens nesten sju år lange opphold i Manchester City over.

Johansen har allerede spilt en treningskamp for New York City i sesongoppkjøringen, som han var en del av. Trener Jason Kreis uttaler at han er storfornøyd med å ha sikret seg Johansen. «Vi fikk et godt inntrykk av Eirik i løpet av sesongoppkjøringen, og han passet godt inn i laget og til vår spillestil. Det er alltid godt å ha sterk konkurranse om plassene på laget, og Eirik vil bli en del av en allerede sterk gruppe av keepere som kjemper om spilletid. Det er en lang sesong og guttene vil få sine muligheter.»

Dermed blir Johansen lagkamerat med blant andre David Villa og norsk-amerikanske Mikkel «Mix» Diskerud.

New York City har spilt fire kamper så langt i sin første sesong i Major League Soccer, og står foreløpig med én seier, to uavgjorte og ett tap. Nevnte Diskerud fikk æren av å score klubbens aller første mål i en obligatorisk kamp da han utlignet til 1-1 borte mot Orlando City foran 63 000 tilskuere i sesongåpningen, mens David Villa og Patrick Mullins sørget for målene da New England ble slått 2-0 i New York Citys første hjemmekamp. Klubben ligger for øyeblikket på tredjeplass i den østre avdelingen av Major League Soccer.

1 svar

  1. Yngve Deila sier:

    Er nervøs ikveld.men hadde vært fint om John Cato T får rett i tippekonkuransen da.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.