Trippelt jubileum da City scoret tre

JS59627735I Manuel Pellegrinis kamp nummer 100 som City-manager fikk Fernando æren av å score Citys mål nummer 1000 i Premier League. Samtidig holdt Joe Hart nullen for 100. gang da West Bromwich ble beseriet med 3-0 i Manchester. Og i tillegg: Wilfried Bony har åpnet målkontoen for City!

Manuel Pellegrini har vært under hardt press den siste tida etter flere svake resultater og spill som ikke har vært altfor oppløftende sett med lyseblå øyne, men i sin kamp nummer 100 som City-manager skulle han få akkurat den jubileumsgaven han ønsket seg. En tidlig West Bromwich-utvisning var med på å prege kampbildet, og det ble enveiskjøring kampen gjennom mot Boaz Myhill i bortelagets mål. Da Wilfried Bony etter en snu halvtime fant veien til nettmaskene og dermed åpnet målkontoen sin i lyseblå City-drakt, var det ingen vei tilbake for gjestene.

Det røde kortet kom etter at bare litt over et minutt var spilt. En svak pasning bakover av Gareth McAuley ble snappet opp av Wilfried Bony, som ble felt på vei mot mål av Michael Dawson. Dommer Neil Swarbrick blåste, og anså situasjonen som en klar scoringsmulighet, noe som medfører rødt kort. Merkelig nok var det likevel Gareth McAuley som fikk se det røde kortet, selv om det altså var Dawson som var synderen i situasjonen Swarbrick blåste for. Dermed måtte en betuttet McAuley rusle i garderoben, og West Bromwich var tvunget til å spille nesten hele kampen med ti mann.

Dette kom til å prege kampen, noe statistikken etter kampen viser ganske tydelig. City hadde ballen i 78 % av spilletida, og i totalt antall avslutninger (også blokkerte) vant de lyseblå med hele 43-3!

Etter 26 minutter skulle den første scoringen komme. Fernando var heldig da skuddet hans gikk via en motspiller og videre til Wilfried Bony. Målet var likevel på ingen måte ferdigscoret, og Bonys prestasjon da han greide å få med seg ballen ved å vippe den opp og videre til seg selv var strålende. Avslutningen var iskald, og med innsida av foten plasserte Citys nummer 14 ballen opp i krysset. 1-0!

Fem minutter før pause skulle det også bli 2-0. En City-corner ble slått inn i feltet og Mangala var først på ballen med en høy fot. Det hadde vært mulig å forsvare å blåse frispark mot City-stopperen i situasjonen, men dommeren lot uansett spillet gå. Deretter oppsto det en heller komisk situasjon der West Bromwich rotet noe fryktelig i forsvar. Svenske Jonas Olsson kastet seg inn for å få ballen vekk, men endte i stedet opp med å lure sin egen keeer som var kommet ut for å plukke ballen. Plutselig havnet ballen i beina til Fernando, som fra kort hold fikk satt ballen i mål nede ved stolperota. Et skikkelig rotemål, som faktisk er Citys 1000. scoring i Premier League!

Sergio Agüero fikk muligheten til å øke til 3-0 like før pause, men skuddet fra skrått hold ble reddet. En nesten identisk situasjon skulle også oppstå fem minutter ut i den andre omgangen, men en fin beinparade av Myhill stoppet Agüeros avslutningsforsøk fra skrått hold.

Agüero skulle også få flere andre muligheter til å score i løpet av kampen, og nærmest kom han etter 57 minutter da han dro seg inn mot midten og til slutt avsluttet i den lengste stolpen! Ballen spratt ut igjen til Wilfried Bony som avsluttet via bakken og opp i tverrligger!

Også bortelaget skulle få se et avslutningsforsøk ende i tverrligger da Berahino etter en corner i det 73. minutt headet opp i tverrliggeren fra to meter! Dette var bortelagets eneste mulighet i kampen, men den var tilgjengjeld også stor.

Så skulle det få minutter senere bli tre til City da innbytter Stevan Jovetic fra utsiden av boksen fyrte av mot mål. David Silva styrte skuddet videre inn i nettmaskene, og dermed sto det 3-0 til City, et resultat som ikke var for mye, sett ut fra antall avslutninger mot mål og dominans i banespillet. Dette ble også sluttresultatet.

Dermed fikk Manuel Pellegrini det akkurat slik som han ønsket seg, mens kritikerne hans som spår at hans dager i City kan være talte muligens velger å ta seg noen dager pause med kritikken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.