Før kampen: Manchester City – West Bromwich Albion

Joe+Hart+Manchester+City+v+West+Bromwich+Albion+qR_E3EMHAb0lManchester City har vunnet ni av de siste ti kampene mot West Bromwich Albion i Premier League. Det er på tide at den regjerende mesteren setter standarden for sesongavslutningen.

FC Barcelona ble for sterke på Nou Camp og til tross for at Sergio Agüero bommet på et straffespark som kunne gitt noen dramatiske sluttminutter er det ingen tvil om at det beste laget gikk videre til kvartfinale i Champions League. Resultatet medfører at Manchester City er ute av alle cuper og at Manuel Pellegrinis mannskap kun har Premier League igjen å fokusere på. Der er statusen slik at de lyseblå ligger seks poeng bak Chelsea med én kamp mer spilt enn London-klubben før helgens runde.

Lørdag er det The Baggies som venter for Manchester City, og selv om West Bromwich er i ganske god form med tre seiere på de siste fem kampene så er det tett i Premier League, og Tony Pulis sine gutter bør plukke poeng der de kan. Citys sisteskanse vil imidlertid ikke gi West Brom noen ting gratis på Eastlands. Etter halvannen sesong med enkelte kritikkfylte perioder så fikk Joe Hart virkelig vist seg fra sin beste side mot Barcelona på Nou Camp i det flere har omtalt som en av de mest imponerende keeperprestasjonene i mesterligaens historie. Den engelske landslagskeeperen viste seg nærmest umulig å overliste ved flere anledninger og blant annet Lionel Messi skrøt veldig etter kampen av det han omtalte som en «fenomenal» Joe Hart. Før kampen mot West Bromwich understreker 27-åringen at hvis Manchester City ønsker å forsvare tittelen fra forrige sesong så må de vinne sesongens resterende kamper. «Vi har ingen tid til å slikke sårene» påstår sisteskansen. «Innstillingen nå er at vi må vinne alle kampene, og så får vi se hvor langt det tar oss». Hart mente også at sesongavslutningen vil være en fordel for de lyseblå, fordi stallen er så bred. «Etter Barcelona-kampen var det mange slitne ben, men vi har ni kamper igjen og veldig mange gode spillere. Det er ikke tvil om at vi trenger å gjøre noen endringer, men vi har gode spillere i stallen som kan komme inn og friske oss opp. Jeg gir ikke opp drømmen om tittelen, og det vet jeg at ingen andre i garderoben gjør heller».

Mot Barcelona vraket Manuel Pellegrini sin 4-4-2 formasjon til fordel for en 4-4-1-1 med David Silva som hengende spiss bak Sergio Agüero. Hjemme mot West Brom på lørdag kan alternativet med to spisser igjen bli foretrukket. Enkelte medier spekulerte i at kampen mot katalanerne kunne bli Pellegrinis siste som manager for Manchester City, men spekulasjonene om sin egen avgang basert på årets sesong avfeier 61-åringen glatt. «Mediene sparker alle trenere som ikke leverer en gitt periode av sesongen. Enkelte ganger er det manageren til Liverpool, andre ganger til Arsenal eller Manchester United», forklarer chileneren. «Det er på samme måte i Spania, forrige sesong vant Ancelotti fire titler med Real Madrid, nå prater alle om at han ikke kan fortsette. Det er en del av mediehverdagen, og jeg kan ikke bekymre meg for det. Det er en del av det å tilhøre et storlag». Ni kamper gjenstår av sesongen for Manchester City og Pellegrini slår fast at det eneste laget hans kan gjøre er å forsøke å vinne alle de kampene for å legge press på Chelsea. «Vi må fortsette å jobbe på samme måte som vi har gjort, fordi vi jobber bra. Det er ikke lett å forsvare tittelen, og jeg tror heller ikke det er mulig å vinne Premier League hver eneste sesong. Vi må spille best mulig i de ni kampene som gjenstår og være med i løpet helt ut.»

Tony Pulis ble ansatt i The Baggies like over nyttår og har så lang fått til veldig gode resultater med West Brom. I februar ble waliseren kåret til månedens manager ettersom laget hans gikk ubeseiret gjennom årets andre måned. Forrige helg slo de Stoke 1-0 hjemme på The Hawthorns etter scoring av Brown Ideye. Målscoreren er tvilsom til oppgjøret mot Manchester City, men en annen mann å se opp for er Saido Berahino som har dunket inn tolv scoringer i Premier League så langt. Målvakt Ben Foster er ute med skade i tillegg til at Claudio Yacob og Chris Brunt er ute av disiplinære årsaker.

For Manchester City så melder Manchester Evening News at Yaya Touré ikke kan være med på grunn av en akillesskade. I tillegg til det så skal både James Milner og Aleksandar Kolarov ha plager som kan sette de ut av laget. Det kan føre til flere rokkeringer på den elleveren som startet på Camp Nou. Begge backene byttes nok ut, i tillegg til at Wilfried Bony eller Edin Dzeko kan starte sammen med Sergio Agüero på topp. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy – Navas, Fernandinho, Fernando, Silva – Bony, Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 13:45.

Dommer er Neil Swarbrick.

1 svar

  1. John Cato Thorkildsen sier:

    Skulle tro du hadde en spåkule av og til Hr.Stjern. Bommet med en spiller. Imponerende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.