Utslått av Champions League

466734722I en kamp der Sergio Agüero misset på straffespark og Joe Hart spilte seg til 10 på børsen, ble det Barcelona som kunne feire etter å ha avansert til kvartfinalene av Champions League.

Som i forrige sesong endte Citys Champions League-eventyr på Camp Nou i Barcelona, der hjemmelaget nok en gang ble for sterke for de lyselå fra Manchester. Manuel Pellegrinis gutter hadde et særs vanskelig utgangspunkt etter hjemmeoppgjøret i Manchester, og måtte score to mål for å ha mulighet til å avansere. Sjansene skulle også komme, men når sant skal sies var det nok rettferdig at det var Barcelona som vant kampen med tanke på hvor mange målsjanser laget skapte. Joe Hart sto som en levende vegg i Citys bur, og fikk 10 på børsen etter kampen, blant annet av Manchester Evening News. Likevel kunne City med litt flaks faktisk ha greid å score de to målene som trengtes for å kunne avansere. Dessverre for Citys del lyktes det ikke, og da til og med Sergio Agüero misset på straffespark, kunne ikke de lyseblå gjøre annet enn å gratulere Barcelona med avansement til kvartfinalene av Champions League.

Manuel Pellegrini valgte kanskje fornuftig nok å starte med bare Sergio Agüero på topp, og fikk dermed en ekstra spiller på midtbanen. Dermed ble det plass til både David Silva, Samir Nasri, Yaya Touré, James Milner og Fernandinho, mens Bacary Sagna kanskje litt overraskende startet i stedet for Pablo Zabaleta på høyrebacken. Gaël Clichy var suspendert, og dermed ble det Aleksandar Kolarov som fikk i oppgave å fylle venstrebackposisjonen. I midtforsvaret ble Vincent Kompany og Martin Demichelis foretrukket, mens Joe Hart selvsagt voktet mellom stengene. Han skulle vise seg å bli en særs viktig spiller i kampen.

City innledet kampen med mye rot i forsvaret og lot Barcelona få komme til store sjanser. Fem minutter var spilt da Vincent Kompany sov og lot Barcelona snappe ballen rett foran beina hans. Ballen ble spilt gjennom til Neymar, som alene med Joe Hart sendte ballen på innsiden av stolpen. Ballen trillet videre langs streken og ut på den andre siden, men altså ikke inn i mål.

City hang rett og slett ikke med i svingene i starten av kampen, og Barcelona fortsatte å spille seg til store sjanser. Etter 11 minutter var det klikk-klakk-spill inne i Citys felt. Ballen havnet til slutt hos Messi, som fra skrått hold måtte se avslutningen sin reddet av Joe Hart.

Etter et snaut kvarter spilt skulle City spille seg til sin første sjanse i kampen, og hadde det ikke vært for en oppofrende Dani Alves som akkurat fikk en fot på ballen da han kastet seg foran James Milner etter at Yaya Toué hadde dratt seg fri og spilte inn fra kant, ville det nok stått 0-1.

Barcelona skulle ved flere anledninger utover i kampen få frispark fra farlig posisjon, men skuddene gikk ved hver anledning like over mål. Dommer Gianluca Rocchi fra Italia delte også ut mange gule kort til Citys spillere, og Samir Nasri var kanskje heldig som ikke fikk se det røde da han regelrett sparket ned en Barcelona-spiller.

Etter en halvtime spilt skulle også hjemmelaget ta ledelsen. Messi var ballfører og førte ballen opp langs høyrekanten. På bakerste kom Ivan Rakitic på løp, og da det var ingen som fulgte kroaten, valgte Messi naturligvis å spille ballen til ham. Joe Hart kom stormende ut for å gjøre målet mindre, men Rakitic chippet iskaldt ballen over Citys sisteskanse og sørget for at vertene gikk opp i føringen 1-0, 3-1 sammenlagt.

To ganger til i løpet av omgangen skulle hjemmelaget få enorme sjanser til å score, først ved Neymar og så ved Suarez. Ved første anledning havnet ballen like utenfor den lengste stolpen, mens ved andre anledning havnet ballen i stolpen og ut. City var dermed heldige som gikk til pause med bare 0-1 og dermed fortsatt bare trengte to mål for å kunne avansere. Ved to City-scoringer ville det nemlig bli ekstraomganger, og Manuel Pellegrini fikk definitivt et dilemma utover i andre omgang etter hvert som det ble mindre og mindre tid igjen å spille og City måtte bli mer og mer offensive. Hvor offensive kunne City bli uten å blottlegge seg helt?

Svaret er: temmelig offensive, så lenge du har en keeper ved navn Joe Hart i mål. I løpet av bare de tre første minuttene av andre omgang hadde Hart gjort to store redninger og forhindret Barcelona fra å øke ledeksen. Alba ble spilt gjennom av Messi på kanten, men i kjent stil kom Joe Hart ut og gjorde seg stor.

Etter 56 minutter hoppet nok Barcelona-fansen over et par hjerteslag da keeper Marc-André ter Stegen var fullstendig ute på blåbærtur. Han tok med seg ballen ut mot sidelinja og prøvde å drible av Sergio Agüero, men mistet i stedet ballen, og målet sto åpent. Agüero forsøkte å avslutte med en gang fra spiss vinkel, men forsøket ble blokkert.

Noen minutter senere skulle City få en ny kjempesjanse til å score da Jesus Navas, som kom inn for Nasri i pausen, tok med seg ballen ned mot dødlinja og gikk inn mot mål. Han spilte så 45 grader ut, men dessverre gikk ballen forbi alle og ut. Det påfølgende skuddet gikk igjen inn i feltet og det oppsto en del klabb-og-babb før James Milner forsøkte å avslutte fra kort hold. Skuddet ble imidlertid blokkert, og sjansen forsvant ut i sanden.

Med mange City-spillere oppe på banen kunne imidlertid Barcelona kontre, og overgangen endte med et framspill fram til Messi som var alene med keeper. Nok en gang kom imidlertid Joe Hart ut, fikk kastet seg ned og slått ballen via Messi og ut over dødlinja.

Etter 71 minutter trodde Barcelona at de hadde økt til 2-0 da Neymar avsluttet, Hart reddet og Alba satte returen i åpent mål fra spiss vinkel. Assistentdommerens flagg kom imidlertid opp i været da Alba var i offside i det øyeblikket Neymar skjøt, noe som reprisene viste var en korrekt avgjørelse.

Få minutter senere var Neymar igjen alene igjennom, og igjen reddet Joe Hart. Så mange ganger som Barcelona var alene med Joe Hart i kampen er det nesten ikke verdt å nevne alle situasjonene, spesielt ikke så lenge en strålende Hart tok alt som var å ta.

Det som skjedde 13 minutter før slutt er det imidlertid verdt å nevne. Sergio Agüero gikk i bakken i Barcelonas straffefelt og skaffet de lyseblå et håp om å avansere til kvartfinalen. Sinte Barcelona-spillere protesterte, men den italienske dommeren var sikker i sin sak etter å ha pekt på straffemerket. Agüero fikk som vanlig oppdraget å ta straffesparket, og er vanligvis sikker som banken i slike situasjoner. Ved denne anledningen sendte han imidlertid av gårde et svakt plassert skudd, nesten midt på keeper, som ter Stegen reddet.

Dermed var den store sjansen City fikk til å spille seg inn i kampen igjen spolert, og i stedet kunne hjemmelaget fortsatte å kontre etter hvert som City ble mer og mer offensive. Bare minuttet etter Agüeros straffebom ble Neymar spilt gjennom for hjemmelaget, men nok en gang var Joe Hart lynraskt ute og fikk forhindret scoring.

Citys og Englands sisteskanse var imidlertid ikke ferdig med det, for to ganger til i løpet av kampen skulle hjemmelaget komme alene med Hart, men ved begge anledninger reddet 27-åringen på magisk vis. Om det ikke var mye annet å glede seg over, sett med City-øyne, kunne iallefall de tilreisende supporterne glede seg over fantastisk keeperspill fra en av verdens beste keepere.

Det ble lagt til bare to minutter, og dermed ebbet kampen ut med 1-0-seier til Barcelona, noe som er smått utrolig med tanke på hvor mange gigantiske muligheter det var i løpet av kanmpen. Dermed er det Barcelona som er videre i Champions League, mens City fra nå av og ut sesongen bare har Premier League å konsentrere seg om.

2 svar

  1. Yngve Deila sier:

    Fantastisk keeperspill avJoe Hart.Han reddet nok oss for stygge siffere i går. Må nok innrømme at vi blir et nummer for små mot disse lagene.Nå gjelder det å konsentrere seg om fjerdeplassen.Takker for et fint og fyldig referat

  2. Lars sier:

    Bare en ting å gjøre.. Ta en skikkelig stor rydding i laget. Halvparten av spillerene holder ikke mål!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *