Før kampen: FC Barcelona – Manchester City

Yaya+Toure+Manchester+City+v+Barcelona+WTJ-DTI84QJlManchester City reiser til Nou Camp vel vitende om at det må noe helt spesielt til for å sikre avansement på bekostning av formlaget Barcelona.

Tapet på Turf Moor gjør at City ligger seks poeng bak ledende Chelsea med en kamp mer spilt enn London-laget. Samtidig så har lagene bak den regjerende mesteren rykket stadig nærmere, og det som lenge så ut som en kamp om tittelen kan vise seg å bli en hard kamp om å komme topp fire i Premier League. Mot Burnley greide de lyseblå aldri å få hull samtidig som tre poeng for Arsenal, Manchester United og Liverpool gjør at det er tett mellom lagene som kjemper om en plass i neste års Champions League.

Og det er nettopp den turneringen det skal handle om nå. Hjemmekampen mot Barcelona ble skuffende lik den respektive kampen forrige sesong, men en god andreomgang og ikke minst en strålende strafferedning fra Joe Hart på overtid gjør at et lite håp fortsatt lever for Manuel Pellegrinis mannskap. Utgangspunktet er likevel langt fra enkelt. Onsdag kveld må nemlig Manchester City score minst to ganger mot katalanerne for å sikre avansement, det forutsetter i tillegg at de lyseblå tetter igjen og holder nullen bakover. Sist gang City holdt nullen på bortebane var mot Leicester den 13. desember.

For at Manchester City skal ha en mulighet i morgen er de helt avhengige av at de greier å spille seg til gode sjanser. Da kan David Silva bli en nøkkelmann. Den offensive midtbanespilleren har scoret ti mål i Premier League denne sesongen, noe som er rekord for spanjolen men 29-åringen som ofte regisserer de gode City-angrepene er klokkeklar på at hele laget må ha dagen hvis de skal kunne drømme om avansement. «Sånne situasjoner som den vi er oppe i nå handler mer om laget enn om enkeltspillere», forklarer Silva. «Er vi gode som en gruppe kan vi sammen utgjøre en forskjell, men vi trenger at absolutt alle er på sitt beste i morgen kveld.» Forrige uke spilte tidligere City-spiller Matija Nastasic og Schalke 04 en kjempekamp borte mot Real Madrid selv om det ikke ble avansement, og dagen etter vant PSG mot Chelsea med bare ti mann på Stamford Bridge. David Silva fikk med seg de to borteprestasjonene og mener det viser at ingenting er så uforutsigbart som Champions League. «Ingen trodde på Schalke eller PSG, og nå forventer alle at Barcelona skal gå videre, men vi er kapable til å gjøre en god prestasjon på Nou Camp».

Til onsdagens oppgjør er Yaya Touré inne på laget etter at han har sonet ferdig de tre kampene han ble pålagt etter utvisningen han pådro seg i hjemmetapet mot CSKA Moskva. Ivorianeren møter gamle lagkamerater på sin gamle hjemmebane når det braker løs onsdag kveld og på pressekonferansen før kampen innrømmet Touré at det betyr noe ekstra for ham. «Det er en stor kamp for klubben, men det er også en stor kamp for meg», kunne 31-åringen poengtere. «Vi har vært i en vanskelig periode den siste tiden, men det er ikke første gangen. Vi vet hva som må til». Den komplette midtbanespilleren har fått en del kritikk for sin stasjonære spillestil innimellom denne sesongen, men om det er én spiller som vanligvis leverer i de store kampene så er det Yaya Touré. Ivorianeren er ikke i tvil om at City står overfor en stor utfordring mot katalanerne, men at utgangspunktet ikke er umulig. «Vi kjenner Barcelona, vi vet at Messi er i kjempeform og at de har mange gode spillere. Likevel kan vi ikke gjøre annet enn å prøve».

I Primera División ligger Luis Enriques mannskap ett poeng foran Real Madrid etter at 27 kamper er spilt. I 2015 har katalanerne vært imponerende og kun tapt to kamper i den spanske ligaen, resten har de vunnet. I helgen ble det 2-0 borte mot Eibar etter at Lionel Messi scoret begge målene. Til helgen får Barcelona besøk av Carlo Ancelottis stjernegalleri til El Clásico på Nou Camp, men først venter altså Manchester City i åttendedelsfinalens andre oppgjør. Hjemme i Barcelona har de røde- og blåstripede kun tapt én av sine siste tretti kamper i Champions League og på onsdag kan de sikre sin åttende strake kvartfinaledeltakelse. Thomas Vermaelen og Sergio Busquets er ute med skader.

Manuel Pellegrini insisterte på pressekonferansen på at Manchester City må greie å spille hele kampen med elleve spillere. Martin Demichelis, Pablo Zabaleta og Gaël Clichy har alle tre blitt utvist i de siste tre kampene mot den spanske stormakten og til morgendagens oppgjør er det Gaël Clichy som må sone karantene. Selv om City må score minimum to mål i Barcelona kan det hende at lagets chilenske manager vil gå tålmodig ut i en 4-2-3-1 formasjon med Yaya Touré i rollen bak Agüero. Pellegrinis 4-4-2 formasjon har ikke lyktes etter seieren mot Newcastle og spesielt i hjemmekampen mot katalanerne ble de lyseblå overkjørt på midtbanen. James Milner var ikke med i troppen mot Burnley, men kan komme inn på høyrekanten til dette oppgjøret. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov – Fernando, Fernandinho – Milner, Yaya Touré, Silva – Agüero.

Kampen vises på Viasat Fotball med avspark 20:45.

Dommer er italienske Gianluca Rocchi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.