Tamt City tapte borte

JS59155909Borte mot bunnlaget Burnley leverte City en ny svak forestilling, og tapte 0-1. Dermed viser fasiten etter de to oppgjørene klubbene mellom denne sesongen at City bare har klart ett poeng av seks mulige mot det nyopprykkede laget, som fortsatt ligger under nedrykksstreken.

Manuel Pellegrini valgte før kampen mot Leicester for halvannen uke siden å gjøre en del forandringer i laget for å få inn en ny giv etter tapet for Liverpool, og spillere som Kompany, Zabaleta, Fernandinho og Dzeko ble satt ut. I kveld var disse tilbake igjen, uten at det førte så veldig mye godt med seg. City virket tannløse, og gikk til pause med 0-0 etter en omgang der de ikke klarte å skape en eneste skikkelig målsjanse. Et skudd fra Dzeko mot nærmeste hjørne etter et gjennomspill av Fernandinho var det nærmeste City kom, men keeper Heaton var nede med foten og fikk reddet.

Burnley klarte riktignok heller ikke å skape noe i løpet av de første 45 minuttene, og etter en omgang som ikke akkurat vil gå inn i historiebøkene, kunne det bare bli bedre i andre … skulle en tro.

City burde tatt ledelsen etter fem minutter spilt av den andre omgangen da Sergio Agüero satte i gang en kontring og førte ballen med seg oppover banen. Akkurat i riktig øyeblikk spilte han gjennom David Silva, som burde vært alene med keeper. En dårlig touch førte ham imidlertid bort fra målet, og da han endelig gjorde seg klar til å avslutte var han kommet så skrått på mål at sjansen i realiteten var spolert.

Burnley skulle etter hvert også begynne å spille seg til sjanser, og et farlig skudd på volley etter 56 minutter fra Boyd som gikk like utenfor stolpen var et varsel om det som snart skulle komme. Etter timen spilt skulle nemlig hjemmelaget ta ledelsen, til City-fansens store forskrekkelse. Et frispark ble slått inn i feltet og Vincent Kompany forsøkte å heade ballen vekk. I stedet headet han den rett til George Boyd som klemte til på direkten og fikk drømmetreff – knallhardt nede i hjørnet, utagbart for Joe Hart. 1-0 til Burnley, noe som ikke var ufortjent med tanke på innsats og stå-på-vilje.

City satte innpå både Bony, Jovetic og Lampard i et forsøk på å komme tilbake i kampen, men greide aldri å spille seg til farlige målsjanser. På overtid skulle City riktignok hatt straffespark da Pablo Zabaleta dro seg inn i feltet og ble meid ned av tidligere City-spiller Ben Mee. Ubegripelig nok så dommer Andre Marriner ingen grunn til å blåse, til City-spillernes store fortvilelse.

Dermed endte kampen med seier 1-0 til Burnley, og drømmen om å hente igjen Chelsea på toppen av Premier League virker nå fjernere enn noensinne. Om de lyseblå fortsetter å opptre med samme slappe innstilling som i kveldens kamp er det mer sannsynlig at sesongen kommer til å ende med en kamp om å havne blant de fire beste og komme seg til Champions League neste sesong. Onsdag kveld skal City til Barcelona og spille returoppgjør i åttendedelsfinale i årets Champions League, og kveldens kamp mot Burnley på Turf Moor kan mildt sagt ikke sies å ha vært noen god generalprøve …

5 svar

 1. Jan Henning Andersen sier:

  Skammens dag på Turf Moore. Dette må være Pellegrinis verste kamp som manager. Ikke bare giddeløse spillere, men og en manager uten fantasi. Hvor lenge er det mulig å sitte i ro og se «stjernene» underprestere. Utrolig at Toure fikke komme utpå i 2. omgang. Nå er det på tide å kikke over skulderen og kjempe for å berge champions league plassen.Mange i dag som fikk mer vann på mølla opp mot å «get rid of» Pellegrini.

  • Per Arve Stenødegård sier:

   Kampen mot Leicester var vel igrunn ett varsel om en kommende katastrofe. Noen nøkkelsituasjoner som gikk vår vei fra dommeren berget vel egg i fjeset på Pelle i den kampen også . Eg tror de bak kommer som ett skudd og forsetter dette så skal 4 plass faktisk holde hardt , utrolig nok.
   Eg savner Mancini mer og mer for hver dag 🙂

 2. Øyvind Larsen sier:

  Normalt. Jeg ble overrasket når de vant hjemme mot Leicester.

 3. John Cato Thorkildsen sier:

  Booooonyyyyyy!
  Synes Jovetic bør sminke seg og ta på parykk til Barcelona kampen. Wilfried har dessverre ikke vært den signeringen vi alle håpte han skulle bli.
  Ønsker inderlig at jeg tar feil

  • Thomas Erikstad sier:

   La meg slippe å pines mer…..blir et nytt Utd…..mange må skiftes en gjeng overbetalte latsabber med en manager uten pondus….og Komany….kapteinen er værst…..en kjedelig og trist sesonge fortsetter og redd det blir stygt på camp nou

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.