Før kampen: Burnley FC – Manchester City

ec6c90c14b2f97e8ba02e26c5357ad70_crop_northTi dager etter hjemmeseieren mot Leicester reiser de lyseblå til Burnley for å møte The Clarets på Turf Moor.

For andre gang i 2015 holdt Manchester City nullen da de beseiret Leicester 2-0 hjemme på Eastlands. Midtbanespillerne David Silva og James Milner sto for målene som sikret at den regjerende mesteren kunne innkassere alle tre poengene i midtukeoppgjøret. Zabaleta, Kompany og Clichy var ute av forsvarsfireren etter rot mot Liverpool og den nye konstellasjonen i de bakre rekkene holdt altså nullen mot The Foxes.

Denne uken har mye handlet om en påstått konflikt mellom Fernandinho og kaptein Vincent Kompany. De to skal ha vært irriterte på hverandre i pausen på Anfield som følge av slurvete feil ved det første baklengsmålet. Både den hardtarbeidende midtbanespilleren og den oppofrende kapteinen var vraket fra lagoppstillingen til den påfølgende kampen mot Leicester, men Manuel Pellegrini var raskt ute på pressekonferansen før lørdagens kamp mot Burnley og dementerte ryktene om en konflikt i spillergruppa. «Det er lenge siden, og vi har ikke et problem i garderoben», kunne chileneren berolige. «Det er ikke unormalt at spillere diskuterer, men en sånn situasjon påvirker ikke spillergruppa som helhet. I tillegg skjedde dette for 20 dager siden, og vi har lagt det hele bak oss.» Til lørdagens oppgjør på Turf Moore tyder det meste på at Vincent Kompany er tilbake på laget som skal forsøke å holde liv i drømmen om å tette luken opp til Chelsea.

I løpet av syv dager venter oppgjør mot Burnley og West Brom i Premier League i tillegg til returoppgjøret mot FC Barcelona i Champions League. Siden kampprogrammet er så tett er Manuel Pellegrini glad for de hviledagene laget hans fikk etter seieren mot Leicester og nå er 61-åringen klar på at Manchester City er fokuserte på oppgjøret mot Burnley. «Det er viktig nå at hele gruppa bare konsentrerer seg om én kamp av gangen», insisterer chileneren. «Vi kan ikke tenke på uavgjortresultatet vårt hjemme mot Burnley, og heller ikke på den kommende kampen mot Barcelona. Det eneste vi må fokusere på er selve kampen».

Det er nesten fem år siden sist Manchester City spilte mot Burnley på Turf Moor. Den gangen ble det hele 6-1 til Roberto Mancinis mannskap som ledet 3-0 etter bare syv minutter. To scoringer av Emmanuel Adebayor i tillegg til et hver av Tevez, Bellamy, Vieira og Kompany sikret seieren. Akkurat som i 09/10-sesongen så ble det uavgjort i Manchester i sesongens første oppgjør mellom lagene. I 09/10 ble det 3-3, men like før jul denne sesongen ble det 2-2 mellom Manchester City og The Clarets.

Om det bare hadde vært hjemmekampene som hadde gitt poeng i Premier League så hadde Sean Dyches mannskap befunnet seg på trygg grunn. Laget har tatt 14 av sine 22 poeng på eget gress, men nå er det en stund siden forrige seier. Sist trepoenger kom mot QPR den tiende januar for Burnley som har tapt hele fem av sine siste syv kamper. Lagets toppscorer, Danny Ings, er spilleren som City må holde styr på i morgen. Engelskmannens kontrakt går ut til sommeren og prestasjonene som har resultert i ni scoringer så langt har ført til at angrepsspilleren har blitt linket til flere toppklubber, blant annet Manchester City. Til lørdagens oppgjør har Sean Dyche spillerne Kevin Long, Matthew Taylor og Dean Marney ute med skade.

Martin Demichelis har skrevet under en ny kontrakt med Manchester City, noe som betyr at han blir å se i den lyseblå drakten enda en sesong. Forsvarsspilleren med en fortid i blant annet Bayern München har flere ganger levert solide prestasjoner i et tidvis fomlete forsvar. Til oppgjøret mot Burnley kan han imidlertid måtte vike plass for Kompany og Mangala. Wilfried Bony kan få en ny mulighet til å score sitt første mål for sin nye klubb, og vil i så fall utgjøre spisspar med Sergio Agüero. James Milner kom inn mot Leicester og viste nok en gang sine kvaliteter. Selv om en ny kontrakt lar vente på seg bør Pellegrini finne plass til engelskmannen på høyrekanten til denne kampen. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy – Milner, Fernando, Yaya Touré, Silva – Bony, Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 18:30.

Dommer er Andre Marriner.

5 svar

 1. Lars sier:

  Fernando…. Blir like skuffet hver gang jeg ser han i lagoppstillingen..

 2. Per Arve Stenødegård sier:

  Huttetu pelle

 3. Jan Henning Andersen sier:

  Skammens dag på Turf Moore. Dette må være Pellegrinis verste kamp som manager. Ikke bare giddeløse spillere, men og en manager uten fantasi. Hvor lenge er det mulig å sitte i ro og se «stjernene» underprestere. Utrolig at Toure fikke komme utpå i 2. omgang. Nå er det på tide å kikke over skulderen og kjempe for å berge champions league plassen.Mange i dag som fikk mer vann på mølla opp mot å «get rid of» Pellegrini.

 4. Anders Eriksen sier:

  Ræva! Sikkert 30. gangen vi blir snytt for straffe denne sesongen, men kan ikke skylde på det heller, når viljen og taktikken uteblir. Pelle begynner å gå meg på nervene der han sitter og glor i stolen sin. Hvorfor står han ikke og roper og dirigerer som andre managere? Hvor er plan b, når det ikke fungerer å omringe og penetrere en svær buss foran mål? Dette var en gavepakke til babyene fra London, nå kjemper vi om topp 4! Frustrert i dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.