Forventet seier

JS58354641

Det hadde kommet som en bombe om ikke City hadde tatt alle tre poengene hjemme mot Premier Leagues desiderte bunnlag, Leicester, men City har rotet bort poeng mot antatt svakere lag på hjemmebane tidligere i sesongen. Det skulle imidlertid ikkje skje i kveld.

City vant kampen 2-0, men om seieren kan kalles oppskriftsmessig kan kanskje diskuteres. Et mål på slutten av hver omgang var det som sikret City seieren over et Leicester-lag som med litt mer flaks faktisk kunne ha tatt med seg poeng tilbake til East Midlands.

City-fansen hadde tidligere på dagen via en avstemming på Manchester Evening News’ nettsider gjort det klart at kaptein Vincent Kompany burde vrakes til denne kampen, og da lagoppstillingen ble offentliggjort en time før kampstart var det nettopp det Manuel Pellegrini hadde gjort – Vincent Kompany var å finne på benken. Der var imidlertid også spillere som Pablo Zabaleta, Gäel Clichy og James Milner, uten at dette nødvendigvis betyr at de er «andrevalg», da Pellegrini jo er kjent for rotere i laget.

I tillegg til at Kompany var å finne på benken var det også verdt å merke seg at Wilfried Bony fikk starte sin første kamp i City-drakta etter overgangen fra Swansea, sammen med Sergio Agüero på topp i Pellegrinis velkjente 4-4-2-formasjon som har blitt kritisert en del av enkelte «eksperter» den siste tida.

Omtrent før kampen var sparket igang hadde Leicester lagt alle spillerne lavt i banen, og det var tydelig at taktikken var å ikke gi City rom til å spille den fotballen de ønsket å spille. Det førte til at City i første halvdel av første omgang ikke spilte seg til en eneste skikkelig målsjanse. Leicester, på sin side, følte seg snytt for straffespark da Wilfried Bony var tilbake på egen banehalvdel og felte Leicesters Schlupp inne i boksen. Dommer Robert Madley slo imidlertid ut med hendene og mente at Bony ikke hadde gjort noe ulovlig. Reprisene viste at han nok i stedet burde ha pekt på straffemerket.

Like etter så det også farlig ut da Kramaric ble spilt gjennom, men Joe Hart kom ut og fikk akkurat hånda på ballen først. Etter det var det imidlertid Citys tur til endelig å skape noe, og Wilfried Bony fikk to gode muligheter før pausen til å score sitt første mål i City-drakta. Første mulighet oppsto etter 34 minutter etter et lavt innlegg fra kant der Bony avsluttet fra kort hold – rett på Schwarzer i Leicester-buret.

Like etter ble samme Schwarzer satt på prøve igjen etter et skudd fra Navas, men nok en gang var Leicesters sisteskanse med på notene. Og få minutter etter skulle Bony få nok en kjempemulighet til å score, etter at David Silva sendte en høy ball over Leicester-forsvaret, på nøyaktig samme måte som han gjorde ved 3-0-målet til City mot Newcastle for noen uker siden. Den gangen tok Edin Dzeko ballen ned på brystet og avsluttet kontant i mål. Denne gangen var det Wilfried Bonys tur til å først dempe ballen på brystet, men i motsetning til Dzeko lot Bony ballen sprette, før han avsluttet langt over og utenfor – en stor sjanse der Bony absolutt burde fått til en bedre avslutning.

City skulle likevel gå til pause med ledelse 1-0. Det ble lagt til ett minutt i den første omgangen, og ti sekunder på overtid av overtiden fikk David Silva æren av å sende City i ledelsen. To ganger avsluttet City inne i Leicester-boksen og to ganger ble skuddene blokkert. På tredje mulighet og med Schwarzer liggende på gresset, var det imidlertid ingen som kunne hindre David Silva fra å sette ballen i mål fra kort hold. Dermed 1-0 til City til pause.

City skulle fortsette å spille seg til gode sjanser i den andre omgangen, og den første var det Wilfried Bony som skulle få. Ordtaket sier at alle gode ting er tre, men det gjaldt ikke for Citys ivorianske angriper i kveld. På den tredje store muligheten for kvelden presterte han å skyte ballen ut til innkast etter å ha fått ballen spilt tilbake fra dødlinja og avsluttet på sekstenmeterstreken midt foran Leicester-målet.

Få minutter etter følte Leicester seg snytt for sitt andre straffespark for kvelden. Dommer Madley ga bortelaget frispark like utenfor sekstenmeterstreken, men problemet var at reprisene viste at situasjonen skjedde enten like innenfor, eller på selve streken. Dermed skulle Leicester igjen hatt straffe. Nå endte også frisparket opp med å bli farlig, da Kramaric avsluttet farlig i nettveggen.

Leicester var også utrolig nære utligning kvarteret før slutt da det oppsto lettere panikk i City-forsvaret som ikke fikk klarert skikkelig, og det hele endte med at Mahrez avsluttet i stolpen forbi en totalt utspilt Joe Hart!

City hadde imidlertid også gode sjanser til å score, for eksempel da Yaya Toure midtveis i den andre omgangen prøvde å plassere ballen opp i krysset fra seksten meter. Keeper Schwarzer var imidlertid fint oppe og fikk slått ballen over.

1-0-ledelsen til City føltes imidlertid aldri trygg, i og med at Leicester var flere anledninger var oppe og presset City. Manuel Pellegrini gjorde da også grep for å sikre seieren og tok ut Wilfried Bony og satte i stedet innpå James Milner. Etter hvert ble også David Silva tatt ut og ble erstattet av Frank Lampard. Disse byttene skapte noe mer trygghet defensivt, men trygg på seier kunne ikke City-fansen være før James Milner i det 87. minutt sørget for 2-0 etter et innlegg av Navas fra kant der Milner var først på ballen og fra kort hold iskaldt sendte den forbi keeper.

Dermed var seieren sikret og de tre poengene i boks, selv om det med litt uflaks fort kunne endt annerledes for Citys del. Nå venter Burnley på bortebane om halvannen uke.

9 svar

 1. Lars sier:

  Liker Milner, jobber hardt og er en viktig spiller for City syntes jeg! Synd at han mest sannsynligvis drar fra City..

 2. John Cato Thorkildsen sier:

  Olav: Ja akkurat. Har vel vært involvert i 36 kamper denne sesongen.

 3. Thomas Hansen sier:

  Poenget er nok ikke hvor mye spilletid Milner får nå, men hvor mye han forventer å få i fremtiden. Er nok liten tvil om at det kommer forsterkninger til sommeren, og da spørs det. Tipper det er det Milner vurderer i disse dager.

  • Lars sier:

   Jepp Pellegrini har hentet mye bra forsterkninger til City, Regner med det kommer inn et par nye Fernando å annet møkk.

  • Per Arve Stenødegård sier:

   Eg tror nå det er mer att Pelle ikke får satt den rette komboen som jobber som det skulle gjelde livet for laget og sine lagkamerater enn att enkeltspillere mangler kvaliteter eg da. Også Fernando

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.