Før kampen: Manchester City – Leicester City

JS52921960Manchester City har muligheten til å få skuta på rett kjøl når de tar imot akterutseilte Leicester på hjemmebane onsdag kveld.

Kampen mot Liverpool ble en heller forsmedelig affære for Manuel Pellegrinis mannskap, og manglende presisjon både med og uten ball førte til at de lyseblå tapte mot de røde fra Anfield. Et lyspunkt var Citys mål signert Edin Dzeko etter flott angrepsfotball fra blant andre David Silva og Sergio Agüero.  Utligningen holdt imidlertid ikke for de lyseblå fordi et langskudd før, og ett etter bosnierens scoring sikret Brendan Rodgers lag alle tre poengene. Tapet betyr at ledende Chelsea fortsatt har en fem poengs luke ned til Manchester City, men de blå fra London har nå en kamp i bakhånd fordi de i helgen spilte ligacupfinale mot Tottenham.

Før oppgjøret mot Liverpool predikerte Pellegrini at laget hans ikke har råd til mange feilskjær hvis drømmen om å forsvare forrige sesongs ligatittel skal gå i oppfyllelse. Et feilskjær senere kan chileneren kun konstatere at det eneste som er godt nok i onsdagens hjemmekamp mot Leicester er tre poeng. For at de lyseblå skal kunne ta den seieren de trenger er det en fordel hvis det blir skikk i de bakre rekker. Både mot Barcelona og Liverpool var det flere tilfeller av slurv på egen banehalvdel. Hvis Joe Hart skal ha noen mulighet til å holde nullen for annen gang i 2015 så er han avhengig av å kunne stole på de foran seg, men i et intervju før kampen var den engelske landslagskeeperen mest opptatt av at oppgjøret mot Leicester må bli starten på en rekke gode kamper fra den den regjerende seriemesteren. «Det begynner onsdag kveld og så må vi bare fortsette med gode prestasjoner», forklarer Hart. «Den luken opp til Chelsea er ikke noe vi har ønsket, men nå har det blitt sånn og vi må begynne å angripe igjen». 27-åringen har vært med på flere dramatiske sluttspurter i Premier League med klubben han kom til fra Shrewsbury i 2006, og mener følgende om det. «Det å vinne ligaen er det aller viktigste, uavhengig av om det blir jevnt eller ikke, men det kan bli dramatisk denne sesongen også. Det viktigste er at vi har riktig mentalitet i morgen kveld og at vi går for seier allerede fra avspark».

Manchester City har bare vunnet to av de siste syv kampene i Premier League, og selv om ikke håpet om nok et gull i Premier League er ute så har den siste tids prestasjoner lagt et lite press på manager Manuel Pellegrini. Direktør Ferran Soriano satte målsettingen om at klubben skulle ta fem troféer på fem år, da Pellegrini ble presentert som Roberto Mancinis etterfølger som manager for City. Chileneren åpnet godt med to troféer i sin første sesong som sjef, men likevel har det nå versert rykter i media om at Manchester City ønsker å se på muligheten for å hente Bayern Münchens trener Pep Guardiola allerede til sommeren. På pressekonferansen før onsdagens kamp mot Leicester forklarte Pellegrini at han ikke følte noe ekstra press rundt sin egen situasjon. «Jeg føler meg ikke presset av media, men kun av at laget mitt ikke spiller slik jeg ønsker», mener 61-åringen. «Sitatet fra Soriano er helt normalt, jeg har ikke noe krav om å vinne et visst antall titler hver sesong. Premier League-tittelen er selvfølgelig viktig, men det er ikke det eneste som er viktig. Det er forskjellige måter å analysere en sesong på.» På spørsmål om han var bekymret for sin egen stilling svarte Citys manager at han ikke kan tenke på fremtiden.  «Det eneste jeg bryr meg om er nåtiden».

Leicester ligger helt sist i Premier League og siden Benteke sendte Villa Park til himmels med sin straffescoring like før slutt i tirsdagens kamp mot West Brom så er det syv poeng opp til Aston Villa på trygg grunn. Sist trepoenger for Nigel Pearsons mannskap kom mot nettopp The Villans og det var den 10. januar da venstrebacken Paul Konchesky ble den store helten med kampens eneste scoring. Selv om The Foxes har to kamper til gode på nevnte Villa og én kamp til gode på Burnley i bunnstriden må de begynne å ta poeng jevnlig for å kunne holde seg i Premier League. Til morgendagens oppgjør har Nigel Pearson tidligere City-keeper Kasper Schmeichel ute med skade.

Statistikken mellom klubbene er heller dyster lesing for City sin side. De tre oppgjørene i Manchester i Premier League har alle endt med Leicester-seier. De to oppgjørene på Main Road endte begge med 1-0 seier til bortelaget før The Foxes dro fra City of Manchester i 2003 etter å ha vunnet hele 3-0. Denne sesongen har lagene allerede møttes en gang, og 13. desember vant City 1-0 etter scoring av Frank Lampard.

Til onsdagens oppgjør kan det bli noen endringer på laget, men Pellegrini råder i utganspunktet over en skadefri stall. Noen rokkeringer kan bli gjort på grunn av det tette kampprogrammet og begge backene kan muligens måtte vike for Bacary Sagna og Gael Clichy. Edin Dzeko fortsetter å score på topp, men Wilfried Bony kan nok også tenke seg å få sin første kamp fra start. Vi tipper følgende lagoppstilling: Hart – Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy – Nasri, Yaya Touré, Fernandinho, Silva – Dzeko, Agüero.

Kampen vises på TV2 Sumo med avspark 20:45.

Dommer er Robert Madley.

5 svar

 1. Jon Tore Gundhus på Facebook sier:

  Hei jeg er i Bergen på kurs er det noen som vet om kampen blir sendt noen steder her

 2. Thomas Lomundal sier:

  Skal vi få igang Bony bør jo han få sjansen fra start her.

 3. Hassan sier:

  Tv2 sumo viser kampen du som lurte på.

 4. Jan Tore Slinde sier:

  Kompany og Zaba ute. Litt som forventet med Zaba men hadde ikkje trudd Kompany blei vraket. Men det viser att Pelle har store chilenske baller 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.