Senket av to langskudd

JS58113965Både Jordan Henderson og Philippe Coutinho fikk drømmetreff for Liverpool. Det var nok til å senke et tamt og unøyaktig Manchester City.

Toppkampen på Anfield mellom hjemmelaget Liverpool og gjestene Manchester City bar på ingen måte preg av å være en kamp mellom to av de beste lagene i Premier League. Feilpasningene florerte, samtidig som begge lag rotet i forsvarsspillet. En viktig forskjell var det likevel – mens Liverpool ikke på noen måte bar preg av å ha spilt 120 minutter i Tyrkia torsdag kveld og jobbet knallhardt for å sikre seg de tre poengene i dag, virket City-spillerne til tider slappe og uinteresserte. Likevel var det to strålende enkeltprestasjoner som skulle skille de to lagene – to fantastiske langskudd av hjemmelagets Henderson og Coutinho i krysset bak Joe Hart.

Manuel Pellegrini stilte uforandret fra oppgjøret mot Newcastle forrige helg da City vant 5-0, noe som betydde at Sergio Agüero og Edin Dzeko nok en gang startet på topp, mens Wilfried Bony fortsatt har til gode å starte for City.

Kaptein Vincent Kompany har fått mye kritikk for å ha spille altfor offensivt og stadig komme ut av posisjon, og etter åtte minutter skjedde det igjen. Resultatet ble at han og Eliaquim Mangala fulgte samme mann og totalt overså Lallana som ble spilt alene gjennom med Joe Hart i midten. Heldigvis for Citys del var avslutningen svak og endte rett på Joe Hart.

Bare minutter fikk samme Lallana ballen i mål, men ble da korrekt avvinket for offside. Disse to situasjonene skulle likevel være et forvarsel på det som snart skulle komme. City hadde kast oppe på Liverpools banehalvdel, noe som skulle ende opp med å bli en overgang for Liverpool. Zabaleta var oppe for å ta kastet, men i stedet kastet Samir Nasri tilbake til Fernandinho. Avleveringen videre til Vincent Kompany ble for svak, og belgieren endte opp med å sparke hull i lufta, samtidig som Liverpool snappet ballen og stormet i angrep. Med både Zabaleta og Kompany ute av posisjon var City i ubalanse, og fikk ikke presset Jordan Henderson da han la til for skudd fra 20 meter. Avslutningen er det imidlertid ikke noe å si på, for den var nydelig. Joe Hart var sjanseløs idet ballen fôr inn i det lengste krysset bak han, og dermed var hjemmelaget i tet etter bare ti spilte minutter.

Få minutter etter var City millimetere fra å utligne da en lang ball ble spilt fram mot Sergio Agüero. En litt passiv Mignolet i Liverpool-buret avventet i stedet for å plukke ballen, og dermed fikk Agüero mulighet til å avslutte. Skuddet havnet på innsiden av den lengste stolpen. Stort nærmere er det ikke mulig å komme.

Etter 25 spilte minutter skulle utligningen likevel komme, og det etter et mønsterangrep. Yaya Toué fant David Silva, som igjen fant Sergio Agüero. Argentineren dro seg innover i feltet, og med en genial stikker som lurte hele Liverpool-forsvaret, fant han Edin Dzeko. Bosnieren avsluttet kontant i det lengste hjørnet, og dermed var lagene like langt. 1-1.

Liverpool var nærmest å gå til pause med ledelse, og Lallana kunne ha scoret da han ble spilt gjennom av Markovic, men avslutningen gikk utenfor. Dermed sto det 1-1 til pause, og City-fansen håpet nok at det samme som skjedde mot Barcelona i Champions League på tirsdag også skulle skje i dag. Da spilte City en meget svak førsteomgang, men tok seg kraftig sammen i den andre og vant omgangen. Også i dag spilte City en svak førsteomgang, men i motsetning til mot Barcelona, skulle andreomgangen bare bli enda verre.

City fikk riktignok en stor sjanse til å score etter bare 20 sekunder spilt av den andre omgangen da Agüero headet over fra god posisjon. Få minutter var det Sterling som kunne gitt hjemmelaget ledelsen etter innlegg fra kant, men i en presset situasjon klarte ikke Liverpool-spilleren å få til en skikkelig avslutning og ballen gikk utenfor.

Andre omgang skulle bli langt fra like underholdende som den første, og sjansene skulle bli færre. For Citys del sank også kvaliteten i pasningsspillet til et enda lavere nivå enn i den første omgangen, og etterhvert ble det også spilt mange lange baller opp uten noen særlig adresse. Edin Dzeko var også byttet ut, og med en ensom Sergio Agüero på topp, ble det lite City fikk til i angrepsspillet.

Hjemmelaget hadde imidlertid vist tidligere i kampen at de får til å skyte, og kvarteret før slutt skulle de vise det igjen. Philippe Coutinho fikk drømmetreff etter å ha dratt seg innover i banen og avsluttet fra omtrent samme posisjon som Henderson avsluttet tidligere i kampen – bare på motsatt banehalvdel. Skuddet var også omtrent identisk, og nok en gang hadde ikke Joe Hart noen sjanse til å stoppe det knallharde skuddet som fôr inn i krysset bak ham.

Dermed var hjemmelaget i tet igjen, og City satte innpå Wilfried Bony i et håp om å få til nok en utligning. City skulle også komme nær en andre utligning ved to anledninger før sluttsignalet lød. Ikke mange minutter etter 2-1-målet driblet Sergio Agüero av et par Liverpool-spillere inne i boksen, men fra skrått hold satte han ballen utenfor den lengste stolpen. Og like før de 90 minuttene var spilt var det David Silvas tur til å nesten sørge for 2-2 etter glimrende forarbeid av Yaya Touré, men avslutningen gikk svakt utenfor.

Dermed ble det Liverpool som også denne sesongen tok alle tre poengene i dette oppgjøret på Anfield, mens City fortsatt står uten seier her siden 2003. Nå venter et oppgjør som på papiret bør være en del enklere, nemlig Leicester på hjemmebane onsdag kveld. Det avhenger imidlertid av at City på en helt annen måte enn det som ble vist mot Liverpool i dag.

18 svar

 1. Kaare M. Grasmo på Facebook sier:

  Må være et helvete å spille stopper sammen med kompany om dagen.

 2. Jørgen sier:

  Avsluttet kontant i det lengste hjørnet? Haha, det var en slurvete avslutning som gikk i mål via Mignolet.

 3. Litt uheldige i dag. To heldige langskudd fra de bitre røde.

 4. Jan Tore Slinde sier:

  Me er ikkje uheldig. I dag er me ikkje gode nok mot eit svekket Liverpool lag. Fair å tape kamper der innsats og vilje ligger i bunn. 1 omg er ok. 2 omg er forferdeleg. Sjølv om heller ikkje Liverpool skaper allverden, så stemmer ingenting for oss. Alt for mange underpresterer. Bakover er det null trygghet og me er ikkje i nærheten av å ligne noko serievinnere. Trist men fakta.

 5. Stig Yngve Helgesen sier:

  Vi taper for et lag som vil vinne i dag. Så fortjent seier til Liverpool, selv om det er hardt å innrømme det.
  Tekniske feil florerer hos oss i dag, og Pellegrini klarer ikke å mane stjernene våre til nok innsats og vinnerinstinkt.

 6. Pelle og nasri kan pakke bagen! Inn med viera og pogba!

 7. Yngve Deila sier:

  Målet nå må jo være å redde 4 plassen.Nå kommer de andre fort bakfra.

 8. Jan Henning Andersen sier:

  Det er både frustrerende og irriterende den taktiske tilnærmingen til de to siste kampene.4-4-2 er et godt valg i utgangspunktet, men vi er avhengige av at flankene jobber hjemover, det kan vi ikke si at verken Silva eller Nasri er eksponenter for. Yaya er vel heller ikke den som tar mest tak i den defensive jobbingen, da står vi igjen med Fernandinho og to stoppere som blir dratt ut av posisjon gang på gang. En Kompany totalt ute av form gir ikke makker Mangala mye trygghet, Mangala var faktisk beste forsvarer i går. Mangel på taktiske valg/endringer fra MP sin side under kampene frustrerer meg, og kan fort ende opp med at han blir skiftet ut til sommeren. Det spørs vel om sjeiken godtar en sesong uten et eneste trofè!

 9. Jan Tore Slinde sier:

  Er meget spent på planen framover. Trur Pellegrini fortsetter sjølv med ein sesong uten trofe. Det som bekymrer meg er det høge alders snittet i troppen. Vi har vel det desidert høgeste snittet i ligaen. Og med FFP i bakhand og att vi brukte 600-700 mill på Mangala og Bony så blir eg enda meir bekymret. Ingen av dei trekker opp snittet noko, men kvaliteten i forhold til penger bekymrer meg. Jovetic er ein ung spiller, men han er tydlegvis ferdig etter sesongen etter det eg forstår. Får tru klubben har «unge» spillere med kvalitet i sikte. Ser ikkje for meg att det er nokon fra eigen klubb skal klare å komme inn i første 11’eren.

 10. Per Arve Stenødegård sier:

  Selv om det ble seriemesterskap og LC i fjor , så tror eg att ansettelsen av Pelle etter Roberto var ei tabbe som vil koste City på lang sikt. Alt som heter progresjon og videreutvikling av ett spill som gir mer avkastning med enkle midler som en ser hos Liverpool har heller gått motsatt vei hos oss vil eg påstå. Det blir alt for omstendelig, og spør hvilken forsvarer på toppnivå en vil . Hvilke type spillere\lag hater de å møte. Sånne som setter stor fart på og utfordrer rett mot , eller sånne lag som liker å trille ball foran dem på midtbanen med å prøve å tre igjenom sånn som en faktisk fikk til mot Liverpool til slutt. Alle vil svare lag som setter fart mot , og det selv om en da nok vinner ballen oftere selv , alså angripende lag roter den vekk noen flere ganger , men da høyere i banen der det er lettere å demme opp for kontringer. Vi har en tendens til å miste den i utsøkte posisjoner rimelig høyt på midtbanen , og når en da samtidig er så elendig på kontrdekkingsjobben , ja så må det bare gå på ræva.

 11. Hassan sier:

  Fiendene kommer bak city må skjerpe dere nå. Takk for meg.

 12. ketil Jonassen sier:

  Hva med å ta tilbake Nastasic? Han er ung (21) og storspiller for Schalke 04.
  Har allerede vært på rundens lag i Tyskland.

  • Jan Tore Slinde sier:

   Nastasic blei kjøpt inn av Mancini og blei alder noko favoritt under Pelle. Skade øydelagde nok ein del for han, men det var tydleg att Pelle heller ville bruke ca 400mill på ein spiller som ikkje er noko bedre pr dags dato.

 13. John Cato Thorkildsen sier:

  Hadde vi latt være å svi av x antall millioner på Bony, Fernando og Mangala, og heller satset på å ta opp spillere fra akademiet. Hadde vi da vært i samme posisjon på tabellen, CL, LC og FA cup som i dag?

  • Jan Tore Slinde sier:

   Ja eg trur. Kanskje vi til og med hadde gjort det bedre? Blir synsing uansett. Bony har jo knapt spilt. Mangala har spilt mest PL og gjort ein middels jobb. Demichelis og Boyata hadde gjort like god jobb. Fernando har imponert meg i 1 kamp. Borte mot Roma. Den var viktig sådan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.