Før kampen: Liverpool FC – Manchester City

Pablo+Zabaleta+Manchester+City+v+Liverpool+vY-NLGvWvkIlDet er klart for toppkamp i Premier League når Manchester City reiser til Liverpool for å møte de røde på Anfield.

Midtukens kamp mot FC Barcelona i åttendedelsfinalen i Champions League ble nærmest en reprise av oppgjøret fra forrige sesong. Katalanerne styrte og stelte på Eastlands og trillet tidvis nærmest ball i hatt med Premier Leagues regjerende mester. Manuel Pellegrini valgte til oppgjøret å starte med to angrepsspillere i Sergio Agüero og Edin Dzeko, noe som lyktes veldig godt mot Newcastle bare dager tidligere. Mot Barcelona ble det likevel ikke noen taktisk triumf og kritikere mente etter kampen at valget med å bare spille med to sentrale midtbanespillere mot Barcelonas ballsikre mannskap definitivt gjorde Citys utgangspunktet vanskeligere enn det kunne ha vært. Selv forsvarte Pellegrini sine taktiske disposisjoner etter kampen, og påsto at den eneste måten å slå Barcelona på er gjennom å spille slik laget hans fremsto i den andre omgangen.

Nå er det Premier League det skal handle om og Manchester City reiser den ikke alt for lange turen til Merseyside for å bryne seg på Brendan Rodgers’ mannskap. De røde fra Liverpool ligger for øyeblikket ti poeng bak den regjerende mesteren på en sjetteplass, men laget er i veldig god form om dagen selv om Besiktas ble for sterke i midtukens Europe League-oppgjør. Anfield-laget har ti strake kamper uten tap i Premier League og kan passere Southampton med seier mot City i søndagens oppgjør. Luken opp til den viktige Champions League-plassen, som Arsenal innehar for øyeblikket, er på bare tre poeng.

På pressekonferansen før kampen kunne Manuel Pellegrini fortelle at han er imponert over måten Brendan Rodgers har taklet å fylle hullet etter Luis Suarez på. «Alle lag ville ha slitt med å erstatte en spiller som Suarez, men Liverpool er fortsatt et sterkt lag», slår 61-åringen fast før han fortsetter å fortelle. «De har hentet inn spillere som Lambert og Balotelli og er fortsatt slagkraftige fremover». Før søndagens dyst har de lyseblå fått litt lenger hvile enn sin motstander fordi Liverpools midtukeoppgjør mot Besiktas ble en heller lang affære da kampen gikk til både ekstraomganger og straffekonk før tyrkerne sikret avansement. Manchester Citys chilenske manager innrømmet på pressekonferansen at det kan gi utslag i morgendagens kamp, men advarer likevel mot å ta lett på formlaget fra Anfield. «Det kan bli en faktor, men jeg tror ikke den vil bli avgjørende. Vi kan ikke tro at vi skal slå Liverpool bare fordi de har fått mindre hvile», understreker Pellegrini. «Eneste måten å ta tre poeng på er å spille en bedre kamp enn motstanderen.»

Siden Chelsea i helgen spiller ligacupfinale mot Tottenham så kan Manchester City legge press på serielederen ved å ta tre poeng mot Liverpool. Pablo Zabaleta kunne i et intervju med Citys offisielle hjemmeside fortelle at det er akkurat sånne muligheter han og lagkameratene hans må ta hvis de ønsker å forsvare forrige sesongs seriegull. «En seier på søndag kan føre til at vi legger press på Chelsea, og vi nøyaktig hvor viktig denne kampen er», sier den argentinske høyrebacken, selv om han er klar over at Anfield ikke har vært en lykkearena for han og lagkameratene de siste årene. På de siste tolv kampene mot Liverpool på deres hjemmebane har ikke City vunnet én gang, men 30-åringen insisterer på at det er på tide å gjøre noe med den statistikken. «Vi har vært veldig gode på bortebane denne sesongen, og må fortsette med det i morgen. Vi kommer til å gå for alle tre poengene, men det blir definitivt veldig tunge 90 minutter».

Mange husker nok kampen forrige sesong da Liverpool vant 3-2 selv om City snudde 0-2 til 2-2 etter en forrykende periode i den andre omgangen. Til tross for at de røde til slutt vant kampen så tok Manchester City det siste stikket ved å løfte troféet da Premier League var ferdigspilt. Steven Gerrard, Jordan Henderson, Sakho og Glen Johnson kan være tilbake i førsteelleveren til Brendan Rodgers etter at de sto over kampen mot Besiktas. Midtbanespilleren Lucas Leiva og reservekeeper Bradley Jones er ute med skade.

Vincent Kompany måtte tåle mye kritikk etter kampen mot FC Barcelona, men får nok fortsette i midtforsvaret. Eliaquim Mangala kommer muligens inn for Martin Demichelis i forsvarsrekken. Yaya Touré kommer inn på midten etter at han sonet sin siste kamp i Europa i midtuken. Wilfried Bony kan muligens få sin første kamp fra start. En annen mulighet er at Agüero starter alene på topp og at det blir en femmer på midten med plass til James Milner. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy – Nasri, Fernando, Yaya Touré, Silva – Dzeko, Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark klokken 13:00.

Dommer er Mark Clattenburg.

6 svar

 1. Jørgen sier:

  Dere tapte fortjent! 🙂

 2. Var LFC over midtbanen med ballen i andre omgang før 75min? NEI.. Kan ikke akkurat si at vi tapte fortjent..

 3. Jan Tore Slinde sier:

  Jørgen som tydeligvis er Liverpool supporter har rett. Eg syns me taper fortjent. I 2 omgang skaper me ingenting utenom Aguero sin sjanse etter 20 sek. Kvar gang ballen havnet i føttene til forsvaret så måket dei ballen så langt dei fekk. Umuleg oppgave for Aguero. Labert, svak innsats og utruleg skuffende i ein så viktige kamp. Bakover er vi svakere enn på fleire år. Null trygghet bakover,og når vi spiller i 4-4-2 så må spissene jobbe mykje hardere. Både Aguero og Dzeko jogger for mykje i press og motstanderen spiller seg lett ut. Og da er 2 mann vekke med engang. Når i tillegg dei 4 på midtbana ikkje er noko særleg gode defensivt utenom Fernandinho så blir det tøft mot så aggressive lag som Pool.

 4. Per Arve Stenødegård sier:

  FASITEN . O g det er faktisk helt håpløst . Omtrent like håpløst som humla som suser inn i vinduet gang etter gang i den tro att den skal komme seg ut i lyset.

 5. Jan Tore Slinde sier:

  ?

 6. Jan Tore Slinde sier:

  Publiserte vist berre med eit spørsmålstegn eg.:-) Rekner med vi ser City fra ei anna side på onsdag. Fleire spillere må opp fleire hakk og prestere kvar veke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *