Pellegrini angrer ikke på taktikkvalget

4566374Manuel Pellegrini angrer ikke på valg av taktikk i Champions League-oppgjøret mot Barcelona og forsvarer beslutningen om å spille med to spisser.

Manuel Pellegrini var naturligvis svært skuffet over å ha tapt det viktige hjemmeoppgjøret for Barcelona i Champions Leagues åttendedelsfinale, og mener City spilte svært dårlig i første omgang. «Vi klarte ikke å få til tre pasninger i første omgang. Det var en del forvirring. Vi slapp inn et veldig enkelt førstemål og vi spilte svært dårlig de første 45 minuttene. I andre omgang mener jeg vi gjorde det vi hadde snakket om før kampen. Vi spilte bra, vi scoret et mål og hadde to eller tre sjanser til å få et uavgjortresultat. Etter det gjentok vi den samme tabben vi gjorde vi fjor – vi fikk en spiller utvist. Å spille 15 eller 20 minutter mot Barcelona med en spiller mindre er veldig vanskelig.»

På spørsmål om Pellegrini er fornøyd med valget om å spille med to spillere på topp, var Citys chilenske manager sikker i sin sak. «Jeg er veldig fornøyd med måten vi spilte på. Det er den måten vi må spille mot Barcelona på. Jeg tror vi demonstrerte nettopp det i den andre omgangen med de samme spillerne. Barcelona kommer alltid til å dominere deler av kampen, for eksempel på midtbanen, men jeg gjentar: med de samme spillerne i den andre omgangen – som da i tillegg lå under 0-2, noe som gjør ting vanskeligere – mener jeg vi demonstrerte at det er akkurat den måten vi må spille på fra første minutt. Det gjorde vi ikke i den første omgangen, noe som gjorde et umulig å vinne, spesielt når du slipper inn et så enkelt mål, noe som gjorde det enklere for Barcelona å holde ballen i laget deres. Om vi i den første omgangen hadde spilt slik vi gjorde i andre, er jeg sikker på at resultatet ville blitt et annet.»

Også Citys spillere var naturligvis skuffet etter tapet, men en av dem som nekter å gi opp og som fortsatt mener at City kan slå ut Barcelona, er David Silva. På spørsmål om City nok en gang kan greie å få til et av sine berømte comeback svarer han til Manchester Evening News at det er mulig, dersom City spiller slik de spilte i den andre omgangen i går. «Vi vi starter kampen slik, har vi en sjanse. Hvis vi starter slik vi startet i går, har vi det ikke.»

«Nå er vi nødt til å konsentrere oss om ligaen. Vi har en vanskelig kamp mot Liverpool foran oss, og så når den neste kampen mot Barcelona kommer, kan vi begynne å tenke på hvordan vi skal få til å spille slik vi spilte i andre omgang i går. Jeg tror mye handlet om den første omgangen. De var bedre enn oss og hadde bedre kombinasjonsspill. I andre omgang forårsaket vi dem flere problemer, og presset mer. I første omgang spilte vi ikke slik vi ønsket, mens vi i den andre omgangen, fram til det røde kortet, var gode og kunne ha utlignet. Etter kortet, siden vi spilte mot Barca, ble det vanskelig.»

Et lyspunkt i går var strafferedningen til Joe Hart på overtid. Silva mener at den gir City en sjanse. «Med 2-1 har vi fortsatt en sjanse. Med 3-1 ville det vært mye vanskeligere.»

10 svar

 1. Synd! Hva med litt selvinnsikt og en bedre game plan. Pellegrini er sikkert en fin fyr men dette virker som det er for «stort» for han. Vi så ut som et juniorlag i 1. Omgang. Cred til Barca. De var gode mens vi sto med lua i handa.

 2. Sondre Aas Selle på Facebook sier:

  Hadde spelarane gjort jobben sin, og ikkje lagt inn ein innsats som mest minna om at Europa bonusen allereie var utbetalt, så hadde nok taktikken til Pellegrini vore vellykka.

 3. Stig Yngve Helgesen sier:

  Det blir litt da capo som andre kamper I mesterligaen, en dårlig og en god omgang. 2 mål i sekken på hjemmebane er alt for mye, og vi må få stille spørsmål om forsvaret er godt nok på dette nivået. Kompany har vist spill langt under pari, og som kaptein ikke styrt laget godt nok.
  Det er et stort spørsmålstegn når vi ikke klarer å omstille oss i første omgang når alt går galt. Etter 15-20 min ser alle tv-seere alle på tribune ,spillerne selv og forhåpentligtvis Pellegrini at dette ikke går veien. Men vi må vente til etter pause før ny moral, innsats og evne til å ville vinne når laget.
  Dette har skjedd mange ganger I ligaen også, og det er en stor svakhet hos Pellegrino og laget at vi ikke klarer å korrigere underveis.

 4. Per Arne Rennestraum sier:

  Alle engelske lag har gått på blemmer denne sesongen. Med unntak av fadesene mot CSKA er det de lyseblå som har mest grunn til å være stolt. Ingen tvil om at denne gjengen er fullt på høyde med Barcelona, noe andre omgang viste. Det viktigste er at både supporterne og laget har trua, slik jo City nå er blitt kjent for. City slår som kjent Bayern med jevne mellomrom så det er ingen grunn til å tvile på kvartfinaleplass.

 5. Øystein sier:

  vi går jo på smell etter smell i CL, men med det sagt syntes jeg kanskje ikke Pelle er riktige mannen,. er ikke for bruk og kast av managere, langt derifra. men athan ble ansatt tror jeg var en feil. Mancini skulle aldri vært sparket! han kjente laget siden det var han som hadde bygget det opp.

 6. Pelle har gjort det bedre enn Mancini i CL. Og pelle har bedre resultater i ligaen og i ligacupen.

 7. Feigt spill feller oss, samt et forsvar som er bingo. Spill eget spill, angrip som i pl. Taper vi da, har vi iallefall prøvd. Lampard?

 8. Jan Tore Slinde sier:

  I denne kampen kunne me gjort det enklere for oss sjølv. 5 mann på midten. City var ikkje feige, tvert om. Me møter eit av verdens beste lag. Eit lag som me spillemessig pr i dag ikkje er i nærheten av. Bevegelse, samhandling og ferdigheter ligger dei som lag langt over oss vil eg påstå. Bakover er vi rustne. Savnet av spillere sentralt som kunne gjere noko konstruktivt var merkbart. Heldigvis har me Silva og Aguero. Fortsatt eit lite håp. Men kampen søndag er viktigast nå. Liverpool ut i ekstraomgang passer heilt perfekt.

 9. Liverpool i Tyrkia torsdag kveld er en gavepakke.

 10. Thomas Lomundal sier:

  At vi dominerer litt i 2. omgang kommer jo selvsagt av den grunn at Barca ledet 0-2. Med en gang vi scora var de farlig frempå igjen. Når de har flere spillere som kan løpa fra våre spillere med ballen i bena sier det seg selv at vi må ha et defensivt utgangspunkt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.