Nytt hjemmetap for Barcelona

hartI forrige sesongs Champions League tapte City 0-2 hjemme for Barcelona i åttendedelsfinalen, og det skulle ikke gå stort bedre denne sesongen. Også i år skulle Barcelona score to ganger, og også i år måtte City fullføre kampen med ti mann, etter at Gaël Clichy ble utvist. Eneste forskjell var at City denne gangen scoret èn gang.

Likevel er utgangspunktet før returoppgjøret i Barcelona svært vanskelig, selv om det faktisk er bedre denne sesongen enn i fjor. Med tap 1-2 for Barcelona hjemme på Etihad Stadium i kveld må City score minimum to mål borte mot på Camp Nou for å ha noe håp om å gå videre til kvartfinalen av Champions League.

I kveld ble Barcelona minst to hakk for gode for City, spesielt i den første omgangen da City i perioder slet med å få låne ballen. Manuel Pellegrini startet i en 4-4-2-formasjon med Milner og Fernando sentralt på midten og Agüero og Dzeko på topp, noe som viste seg å ikke være en vinneroppskrift. Nevnte Fernando holdt på å gjøre det helt store i starten av kampen da han spilte Luis Suarez alene gjennom med Joe Hart, men heldigvis for hjemmelagets del, og ikke minst Fernandos del, endte ikke situasjonen i scoring.

Bare få minutter senere skulle ballen likevel sitte i nota. Messi slo inn fra kant mot Luis Suarez, som var i duell med Vincent Kompany. Den duellen vant Suarez, selv om det var mest takket være flaks og udyktighet fra Kompanys side. Ballen stoppet i hælene til Kompany, som dermed ufrivillig endte opp med å servere ballen på et gullfat til Suarez, som ikke lot seg be to ganger da han fikk sjansen. Kontant sendte han ballen i det lengste hjørnet, og dermed sto det 1-0 til Barcelona etter et kvarter spilt.

Barcelona fortsatte å totaldominere, og Suarez kunne ha laget 2-0 etter 26 minutter da han kom alene med Joe Hart. Englands sisteskanse var imidlertid raskt ute og fikk gjort seg såpass stor at han reddet avslutningen fra uruguaneren.

Få minutter etter, etter en halvtime spilt, skulle det likevel bli 0-2, og det skulle likevel bli Luis Suarez som fikk æren av å score igjen. Før dagens kamp hadde Suarez aldri scoret på Etihad, men nå er altså den barrieren så definitivt brutt. Messi fant Alba nede på kant, og fra dødlinja fikk han slått ballen inn i feltet, der et City-forsvar i ubalanse ikke klarte å forhindre at Suarez kom skliende, og fikk sklidd inn Barcelonas andre for kvelden.

Like før pause kunne det blitt 0-3, men Dani Alves’ chip endte i tverrliggeren. 0-2 er likevel ikke noe hyggelig utgangspunkt når du skal møte Barcelona borte på Camp Nou, og Manuel Pellegrini fortalte sannsynligvis spillerne i pausen at de skulle gå ut i hundre i andre omgang med et mål om å utligne katalanernes 2-0-ledelse.

Det gjorde da også City, som var langt mer med i starten av den andre omgangen enn de hadde vært i den første. Fem minutter ut i omgangen fikk Edin Dzeko en eventyrlig mulighet til å redusere til 1-2 etter at en corner ble stusset videre. Bosnieren fikk stå merkelig alene midt foran mål på seks meter, og hadde god tid til å styre ballen i et av hjørnene med hodet. I stedet headet angriperen rett i hendene på keeper, som kunne puste lettet ut etter ikke engang å ha måttet slenge seg.

Men City hadde noe på gang, og få minutter senere var det Sergio Agüeros tur til å få en stor sjanse. Fra god posisjon curlet han ballen utenfor den lengste stolpen.

Men så skulle den endelig sitte, etter 69 minutter spilt. Innbytter Fernandinho spilte ballen framover mot David Silva som på sekstenmeteren la ballen igjen til Sergio Agüero som fikk den med seg videre og alene med keeper avsluttet over hanskene til Barcelonas sisteskanse og i mål. Dermed 1-2, noe som betydde nytt håp for de lyseblå. Med bare én scoring til ville utgangspunktet før borteoppgjøret være langt bedre, selv om City fortsatt måtta ha scoret på Camp Nou for å gå videre.

Men det som måtte ha vært tilstede av håp skulle snart forsvinne igjen. Få minutter etter fikk nemlig Gäel Clichy sitt andre gule kort for kvelden etter å ha bommet på ballen og kommet borti Alves i stedet. Og med bare ti mann på banen forsvant piffen ut av City-laget. I stedet for å gå for utligning tok Manuel Pellegrini ut David Silva og satte innpå Bacary Sagna som erstatter på venstrebacken, og etter dette kom ikke City til flere sjanser.

Barcelona skulle imidlertid få et par nye muligheter til å score, der spesielt den siste var enorm. Femten sekunder før den annonserte overtidstiden var ute felte Pablo Zabaleta sin landsmann Lionel Messi, og da dommer Felix Brych pekte på straffemerket, så alt håp ut til å være ute. Med 1-3 ville det omtrent ikke vært noe poeng å spille returoppgjøret i Barcelona, men takket være Joe Hart er det nå likevel det. Den engelske landslagskeeperen reddet nemlig straffen til Messi, men klarte ikke å få slått den ut til siden. I stedet fikk Messi ballen tilbake, men for helt åpent mål presterte argentineren å stupheade ballen utenfor den lengste stolpen. Større sjanse er det omtrent ikke mulig å få, men takket være Messis megabom er det nå altså fortsatt et ørlite håp om at City skal greie å få til noe i returoppgjøret i Barcelona onsdag 18. mars. Med tap 1-2 i kveld virker det likevel svært vanskelig, selv om Yaya Touré da endelig er tilbake etter å ha stått over tre kamper i Champions League på grunn av sin utvisning i hjemmeoppgjøret mot CSKA Moskva.

11 svar

 1. Bilalm00 sier:

  Spiller yaya toure neste kamp mot barcelona

 2. Jan Tore sier:

  Han har sonet ferdig og spiller nok den kampen ja. Så får me håpe att dei andre spillerene og manageren er til stede heile kampen og…

 3. John Cato Thorkildsen sier:

  Herlig mål av Aguero, fikk litt flashbacks til den avgjørende scoringen mot QPR i 2012 der han såvidt er foran stopperens fot og deretter smeller ballen i mål.

  Joe Hart var strålende i går. Kan ikke lastes for noen av målene.

  1-2 seier i Barcelona er fullt mulig, gleder meg allerede til returkampen.

 4. Jan Tore Slinde sier:

  Aguero er på gang. Steget, rykket og scoringen er meget bra. Alt er muleg. Tøft blir det vertfall.

 5. Jan Havnen sier:

  Alt i ch. leage er en eneste stor reprise fra år til år. BM og Barca rundspiller oss i hver eneste kamp og Pellegrini nekter å være smart/kynisk i tilnærmingen til disse kampene.
  Kompany får mye pepper og det må jo sies at han virker svært usikker denne sesongen. Det forventes at han skal beholde roen, men det ser ut som han får panikk i alt for mange situasjoner.

 6. Jan Havnen sier:

  Våre beste spillere har nådd en alder da de skal være på topp og likevel er ikke City i nærheten av å matche de beste lagene i europa. Jeg tenker da først og fremst på på BM, RM og Barca. Om det er spillere eller manager som ikke har nivået inne kan sikkert diskuteres, men det tvinger seg frem et lite generasjonsskifte i spillergruppa de nærmeste årene og da kan vi fort slite med top3/4 i prem leage også
  Spillerkjøpene som er gjort av Pellegrini er egentlig svært urovekkende med tanke på at det er han som skal ta oss videre.
  Jeg tror det må bygges et lag med en del nye spillere før vi kan ha håp om å ta steget helt opp blant de aller beste og dermed være med i kampen om å vinne ch. leage.

 7. Jan Tore Slinde sier:

  Mitt ønske før neste sesong er ein klassestopper og ein defensiv ryddegutt som har meir kvaliteter enn kun å springe. Def eller sentrale midtbanespillere må i dag ha like gode ball ferdigheter som dei offenisve.

  • John Cato Thorkildsen sier:

   Enig med deg Jan Tore, defensiv trygghet gir bedre flyt fremover.
   Han Belgieren på Roma imponerte meg, Naigloddoligglionian eller noe i den duren.
   Ønskeliste: Han, Pogba og en eller annen villmann bak 😉

  • Jan Tore Slinde sier:

   Tenker du på han Nangogiagiangan? 😉 Ja han er bra. Stopper i høg klasse blir verre med å få tak i. Er muleg Mangala kommer neste sesong. Og eg er faktisk litt lysten på ein venstre back. Ein som er rask og god både def og offensivt. Villmenn ønsker me ikkje i City. Det har me nok av 😉

  • Jørgen sier:

   Ja, dere er heldig dere, som har en oljesjeik som spytter inn penger til den motbydelige klubben deres.

  • Per Arve Stenødegård sier:

   Eg tror du skal konsentrere deg om din jobb som hattemaker eg jørgen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.