Stor dag, også for EDS

tosin uylDet er ikke bare Citys A-lag som spiller en uhyre viktig kamp i kveld – City EDS spiller åttendedelsfinale i UEFA Youth League og får besøk av Schalke på Academy Stadium i dag klokka 17. Kampen sendes direkte på Eurosport.

City EDS var suverene i gruppespillet av UEFA Youth League, vant alle de seks kampene og endte opp med den imponerende målforskjellen 22-4. City var det eneste laget i gruppespillet som ikke avga et eneste poeng. Nå venter tyske Schalke i UEFAs ungdomsturnering for spillere under 19 år, som altså er ungdomsversjonen av Champions League.

City EDS består vanligvis av spillere opp til 21 år, men i Youth League kan altså ingen spillere være eldre enn 19. Det betyr at lagoppstillingene i dag vil være noe annerledes enn de var i midten av januar da City EDS også tok imot Schalkes ungdomslag, men da i Premier League International Cup. City vant oppgjøret 5-1.

City-trener Patrick Vieira påpeker at det er et helt annet lag City møter denne gangen. «Det vil være et helt annet lag enn U21-laget vi møtte i januar. Schalkes U19-lag er veldig sterke og det har oppnådd mange gode resultater på det nivået. De er godt organiserte, og det blir en tøff kamp for oss.»

«Det er alltid kjekt å vinne ting, men vi er langt unna å kunne tenke på noe annet enn den neste kampen vi har å spille. Å vinne turneringen er ikke noe jeg engang har tenkt på.»

Vieira tenker altså bare en kamp om gangen, og har klare tanker om hva som kreves for å vinne en fotballkamp. «Hvis du gjør det du skal som fotballspiller både teknisk og taktisk, innenfor lagstrukturen, gir du deg selv en bedre sjanse til å vinne fotballkamper.»

Kaptein på Citys U18-lag, Tosin Adarabioyo, har spilt hvert eneste minutt i UEFA Youth League så langt denne sesongen, og skal City ha noen sjanse mot Schalke i dag, blir det avgjørende at den engelske landslagsstopperen (U18) presterer. «For å være ærlig ønsker jeg bare at vi vinner alle kamper vi spiller», kunne 17-åringen ikke uventet fortelle. «Vi fortsetter å utvikle oss og blir bare bedre og bedre, men jeg ønsker bare å vinne ungdoms-Champions League. Det er hovedmålet mitt – jeg gjør alt som kreves for å vinne! Det er godt å vite at om vi greier det, så er vi faktisk det beste ungdomslaget i Europa i vår aldersklasse.»

I motsetning til i Champions League er åttendedelsfinalene i UEFA Youth League enkle oppgjør, og City har fått fordelen av å spille på hjemmebane. Kampen spilles på Academy Stadium, som er det nybygde akademistadionet inne i det nye City Football Academy, et steinkast fra Etihad Stadium. Mange City-supportere velger dermed garantert å lade opp til Champions League-oppgjøret mot Barcelona i kveld kl. 20.45 med å få med seg Youth League-oppgjøret mot Schalke, og Adarabioyo håper på støtte fra hjemmepublikummet. «Det er godt fordi stadionet ligger rett ved siden av Etihad Stadium, noe som minner deg på at du bare er et lite skritt fra å spille på førstelaget. Jeg føler ting er mye bedre her nå, fordi vi har et samfunn.»

City kom også til åttendedelsfinalen av Youth League i fjor, og slo da Atletico Madrid 1-0 på bortebane. Det ble imidertid stopp i kvartfinalen på hjemmebane mot Benfica, som endte opp med å spille seg til finalen. I år ønsker Patrick Vieiras gutter å gjøre nettopp det, men da må altså Schalke slås i ettermiddag.

På banen blir også Bersant Celina å finne, som Drammens Tidende skriver om i en lengre reportasje i dag. Til avisen forteller Celina at han tror City kan ende opp med å vinne UEFA Youth League. «Jeg tror vi kan gå hele veien. Laget vårt er godt nok», sier Celina som innrømmer at han ikke vet altfor mye om U19-laget til Schalke. «Men siden de slo Chelsea i gruppespillet må de være gode.»

Kampen har altså avspark kl. 17.00, og Eurosport sender direkte fra kl. 16.45.

Dommer er Svein-Erik Edvartsen (Norge).

1 svar

  1. Simon Stjern sier:

    På spørsmål til Celina om hvem som er best på trening: «David Silva, havner du på lag med han så vinner du uansett». Akkurat dét tviler jeg ikke ett sekund på. Herlig sitat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.