Klar for kvartfinale i Youth League

B-n5oIRW4AAX1ROCity EDS er klar for kvartfinale i UEFA Youth League etter å ha slått Schalke på straffesparkkonkurranse.

Det ble en jevn og spennende kamp hjemme mot Schalke på Academy Stadium, som fort kunne ha endt annerledes hadde Schalke scoret på en av sjansene sine tidlig i kampen. Det skulle likevel bli City som tok ledelsen på det som må karakteriseres som en kjempebrøler av Schakes keeper. Jack Byrnes skudd var ikke dårlig, men Schilder i Schalke-buret burde absolutt ha greid å stoppe det. Skuddet var rett på han, men i stedet for å slå ballen vekk, slo han den inn i eget bur. Dermed 1-0 til City, en stilling som skulle holde seg nesten hele kampen.

City var imidlertid nære på å få 2-0 før pause etter en meget bra angrep som ble avsluttet av Brendon Barker – i krysstanga og ut!

Andre omgang inneholdt ikke de helt store sjansene, og var i stedet dominert av mange gule kort og stygge taklinger. To City-spillere måtte i løpet av kampen byttes ut på grunn av skader – først Mathias Bossaerts etter bare noen minutter, og så nigerianske Iheanacho ti minutter før slutt. Den meget lovende spissen var kommet inn bare noen minutter tidligere, men ble liggende nede etter en duell og vri seg i smerte. En annen meget lovende spiss, Bersant Celina, kom inn i stedet.

City hadde ledet kampen i 60 minutter, men på overtid skulle Schalke få sin utligning. Sivodedov ble målscorer etter slett spill i Citys forsvar, og dermed var det duket for straffesparkkonkurranse, i og med at det ikke spilles ekstraomganger i Youth League.

Kampen ble sendt direkte på Eurosport, og TV-seere over hele Europa merket seg garantert Citys Angus Gunn, som sto fram i straffesparkkonkurransen som en ekte matchvinner. City scoret på sine to første straffer takket være godt plasserte skudd av Jack Byrne og Bersant Celina, mens Schalke bommet, blant annet etter en glitrende redning av Gunn. Da Pozo også scoret på Citys tredje var tyskernes eneste håp at de scoret på sine tre siste, mens City bommet på sine to. Det startet også bra, for Schalke scoret på sin tredje, samtidig som Tasende bommet på Citys fjerde. Angus Gunn var imidlertid igjen på glitrende vis nede og reddet Schalkes fjerde straffespark, og dermed var det hele over. City vant straffesparkkonkurransen 3-1, og er dermed klare for kvartfinale i UEFA Youth League. Motstander der blir enten Ajax eller Roma.

1 svar

  1. John Askildt sier:

    Gøy at det ble sendt live på Euro sport, fulgte kampen som oppvarming til Barca kampen. Godt forsvarspill, unntatt på overtid… typisk City og de hadde lagmoral og mental styrke i straffekonken. Gøy å se 😀 Well done!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.