Kompany: – Vi kan ikke frykte andre

JS54819437Vincent Kompany er krystallklar på hva som skal til for at Manchester City skal kunne overliste FC Barcelona i Champions League.

For første gang i 2015 holdt Manchester City nullen da de slo Newcastle 5-0 i helgens oppgjør. Et solid forsvar kan også, uten tvil, fort være nøkkelen til suksess hvis de lyseblå ønsker å slå FC Barcelona ut av Champions League. For at det scenarioet skal bli en realitet må Citys kaptein Vincent Kompany styre den bakre fireren med jernhånd i de to kampene. «Vi møter et spesielt lag med spesielle spillere», innrømmer belgieren. «Det gjør nok adskillig vondere å møte Stoke City, men lag som Barcelona trenger bare brøkdelen av et sekund på å straffe deg. Det er ingen lag i verden som har flere spillere av det kalibret. De har offensive spillere som kan avgjøre kamper med små glimt av magi.» Til tross for lovordene om morgendagens motstander, som har scoret 67 mål så langt i Primera División og 15 mål bare i Champions Leagues gruppespill, så insisterer Kompany på at laget hans ikke har noe å frykte. «På dette nivået kan vi ikke frykte andre spillere. Det er på grunn av disse kampene vi holder på med fotball. Hvis vi er usikre før disse oppgjørene så har vi ingenting i en sånn turnering å gjøre».

Før jul ble Samir Nasri en av de store heltene da Manchester City sikret avansement fra gruppe E i Champions League med et kremmerhus av en scoring i borteseieren mot AS Roma på Olimpico. Den offensive midtbanespilleren har nå scoret i to kamper på rad for Manchester City og franskmannen mener at de lyseblå i mye større grad takler å møte et lag som FC Barcelona denne sesongen. «Vi ga dem alt for mye respekt forrige sesong. Vi hadde ikke nok erfaring, og var ikke klare for en sånn type kamp», innrømmer 27-åringen. «Denne sesongen har vi utviklet oss, og nå blir det noe helt annet. Vi vet hva vi kan utrette.»

En spiller som gir Manchester City sårt tiltrengt rutine i Champions League er Frank Lampard. Engelskmannen har spilt nesten 150 kamper i Europa og 36-åringen kan fort bli en joker for Manuel Pellegrini når han skal forsøke å overliste Luis Enriques mannskap over to kamper. Selv påstår Lampard at det er de små tingene som kan bli avgjørende i så store kamper som dette. «Med Chelsea var det mange ganger hvor vi var litt heldige, og mange ganger hvor vi var direkte uheldige.», forteller den rutinerte midtbanespilleren. «Det er så mye kvalitet i dette City-laget at på vårt beste kan vi slå hvem som helst. Mye handler om at respekten vi har for Barcelona ikke kan komme til syne ved at vi gir de rom. Vi kommer til å spille oss til sjanser, og da må vi kunne være effektive. Samtidig så vil det være viktig å ha marginene på sin side i de riktige øyeblikkene.»

7 svar

 1. Stig Yngve Helgesen sier:

  Nøkkelen blir nok å holde nullen bak. Scorer vi ett eller aller helst to. så blir utgangspunktet til returkampen god.
  Det er mulig å slå dette Barcelona laget, så kom igjen CITY, vis hvem som er best.

 2. Shkodran Majlinda Berisha på Facebook sier:

  Skal ikke yaya spille i kveld mot barca??? Hørte noe sa det:S

 3. Jan Tore sier:

  Yaya har karantene

 4. Bjørn sier:

  Jeg ser at Viasat 4 viser Bor. Dortmund vs Juventus kampen i kveld. Et det noen annen norsk TV-kanal som viser City vs Barca??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.