Før kampen: Manchester City – FC Barcelona

web-messi-and-sergio-PA-19277548Manuel Pellegrini mener at laget hans har helt andre forutsetninger enn forrige sesong når Manchester City gjør seg klar for ny åttendedelsfinale mot FC Barcelona i Champions League.

Helgens hjemmekamp mot Newcastle forbedret den allerede gode statistikken de lyseblå har mot The Magpies. Sergio Agüero scoret på et straffespark som Edin Dzeko framprovoserte allerede før minuttet var spilt og etter det så ikke den regjerende mesteren seg tilbake. Det endte til slutt hele 5-0 til Manchester City og flere av målene ble scoret etter vidunderlig angrepsfotball. Bosniske Edin Dzeko så tidvis ut som om han ville vise at Wilfried Bony ikke uten videre får fast plass på laget. I tillegg til en målgivende pasning til Samir Nasri så scoret angrepsspilleren et nydelig mål med venstrebeinet etter en følsom pasning fra David Silva. Perfekt oppladning til tirsdagens kamp mot FC Barcelona.

Sergio Agüero fikk endelig hull på byllen etter sitt skadefravær med sine to scoringer mot Stoke og Citys toppscorer satte enda en ball i nota mot Newcastle. For at Manchester City skal ha mulighet til å avansere i Champions League på bekostning av det spanske storlaget er de ganske avhengige av at 26-år gamle Agüero er like effektiv som han er på sitt beste. Selv mener argentineren at både han selv og lagkameratene har tatt store steg i Europa denne sesongen, noe som kan bli utslagsgivende over to møter med katalanerne fra Barcelona. «Mange trodde vi var ute i gruppespillet, men vi viste både mot Bayern München og mot AS Roma at vi har vokst som lag», forteller den målfarlige angrepsspilleren. «Hverken vi eller Barcelona er det samme laget som forrige sesong, så dette vil bli to helt nye oppgjør sammenlignet med fjorårets. Det eneste som er sikkert er at det vil bli to fartsfylte kamper».

Da disse lagene møttes på Eastlands forrige sesong ble kampen preget av at Lionel Messi fikk straffespark i tillegg til at Martin Demichelis ble tildelt rødt kort for forseelsen som skjedde utenfor Citys sekstenmeter. Hendelsen fikk Manuel Pellegrini til å gi oppgjørets svenske dommer Jonas Eriksson det glatte lag på pressekonferansen etter kampen, noe som førte til at chileneren måtte styre laget fra tribunen i de tre påfølgende Champions League-kampene. På pressekonferansen før tirsdagens oppgjør påsto 61-åringen at det er et mye mer opplagt City-lag som på ny skal måle krefter med laget som har vunnet Champions League hele fire ganger. «I fjor var det annerledes. Da møtte vi Barcelona etter å ha spilt 19 kamper på to måneder», opplyser Pellegrini, som forrige sesong måtte tåle å få kritikk for hvordan laget hans fremsto i møtene med den spanske stormakten. «Vi endret ikke spillestil forrige sesong, men greide ikke å angripe Barcelona som vi ønsket. Denne sesongen skal vi prøve å få til vårt eget spill».

Mange City-supportere fikk sikkert med seg FC Barcelonas hjemmetap for Pellegrinis tidligere lag Málaga i helgen. 1-0 tapet kom etter seks strake seiere for de røde- og blåstripede som for øyeblikket ligger på andre plass i Primera División, fire poeng bak ledende Real Madrid. Til tross for helgens hjemmetap så gjør Luis Enriques gutter en god sesong i Spania. Laget er bunnsolide bakover og har bare sluppet inn 14 mål på de første 24 kampene. Fremover har de scoret 67 mål så langt og angrepsstjernene Lionel Messi og Neymar har stått for 43 av fulltrefferne. I Champions League er katalanernes statistikk nærmest fryktinngytende. I de fem siste kampene i den europeiske turneringen har Enriques mannskap scoret minimum to mål, i tillegg til at Messi har åtte mål alene så langt i turneringen. Til tirsdagens batalje er det kun den tidligere Arsenal-forsvareren Thomas Vermaelen som er ute med skade.

Yaya Touré må som kjent stå over den første kampen i åttendedelsfinalen etter sitt røde kort mot CSKA Moskva i gruppespillet. Det betyr nok at Pellegrini velger å spille med fem mann på midtbanen med en hardtarbeidende sentral duo i Fernandinho og Fernando. James Milner sto over kampen mot Newcastle på grunn av en skade, men har trent med laget frem mot tirsdagens oppgjør. Likevel starter nok Jésus Navas på høyrekant. En annen ting å merke seg er at tidligere når Manchester City har møtt motstanderlag med raske kantspillere, som mot Bayern München, har Pellegrini valgt å starte med Bacary Sagna på høyreback. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy – Fernandinho, Fernando – Navas, Silva, Nasri – Agüero.

Kampen vises på Viasat Fotball med avspark 20:45.

Dommer er Felix Brych fra Tyskland.

4 svar

 1. Arne Solheim sier:

  Eg skyter fra hofta ,,
  Trur Pelle er blitt galen..
  Liker ikke dette laget han sender utpå…
  Håpa eg tar feil…

 2. John Cato Thorkildsen sier:

  Hvorfor spille som Barcelona mot Barcelona? Inn med Bony, ut med Aguero og slå høyt og langt. Følg opp andre ballen.
  Hver gang ballen slås høyt mot Dzeko blir det farlig, men bare i 1 sek for den som plukker opp ballen slår en støttepasning.
  Første målet er rein flaks. Andre scoringen sover midtstopperne litt.
  Syns vi er brukbare men har blitt straffet hardt.

  Blir spennende å se hva Pelle fra Grini gjør i pausen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.