Festkveld på Etihad

JS57409155City knuste Newcastle 5-0 hjemme på Etihad lørdag kveld, og la det perfekte grunnlaget før Barcelona kommer til Manchester tirsdag.

Det ble en fantastisk lørdag ettermiddag og kveld for de lyseblå City-gutta. Først avga Chelsea poeng hjemme mot svakt plasserte Burnley, da tidligere City-spiller Ben Mee headet inn en corner ti minutter før slutt. I tillegg tapte en annen konkurrent, Manchester United, borte mot Swansea. City fikk dermed muligheten til å hente to poeng innpå Chelsea, og igjen korte luken ned til fem poeng.

Det største spørsmålet før start var om storkjøpet Wilfried Bony ville få spille fra start, etter endelig å ha returnert fra Afrikamesterskapet som nybakt mester, sammen med Yaya Touré. Ikke overraskende var Touré inne på midtbanen igjen fra start, mens Bony måtte starte på benken i sin første kamp for City. Edin Dzeko fikk i stedet starte på topp sammen med Sergio Agüero, og skulle gjøre sine saker svært bra.

Etter å ha gått en måned uten å vinne var City på vinnersporet igjen for halvannen uke siden borte mot Stoke, og det samme vinnersporet var de lyseblå så definitivt på i kveld hjemme mot Newcastle. Det var ikke engang spilt et halvt minutt før Edin Dzeko ble lagt i bakken av gjestenes Anita etter å ha snappet ballen fra Newcastles nederlandske midtbanespiller. Sergio Agüero var iskald fra krittmerket og sendte ballen kontrollert i hjørnet, samtidig som Tim Krul var på vei i den andre retningen. 1-0 til City.

Etter bare tolv minutter skulle det stå 2-0 til City. Edin Dzeko fant Samir Nasri inne i feltet, via et Newcastle-bein. Franskmannen var på grensen til frekk da han to ganger ventet med å avslutte, og i stedet fintet skudd slik at gjestenes Coloccini ble lurt fullstendig vekk. Til slutt avsluttet han kontrollert opp i nettaket og dermed var ledelsen doblet.

Og det var ingen grunn til å stoppe med to. 3-0 skulle komme etter 21 minutter etter et nydelig framspill av David Silva, som Edin Dzeko enda mer nydelig tok ned på brystet inne i boksen, og deretter avsluttet på direkten over Tim Kruk i Newcastle-buret. En fantastisk prestasjon av bosnieren, som virkelig var på hugget i kveldens kamp! 3-0 til City!

Bortsett fra en farlig avslutning av Cissé i starten av andre omgang var det lite Newcastle hadde å by på og det var aldri snakk om at det skulle bli noe annet enn tre poeng til City. 4-0 kom i det 51. minutt, og nok en gang på nydelig vis. Sergio Agüero skal ha mye av æren for målet. Han jobbet seg oppover hele Newcastles banehalvdel, og sendte til slutt ballen til Samir Nasri, som i stedet for å avslutte fra litt skrått hold sendte ballen videre til David Silva, som først dempet ballen og så på elegant og iskaldt vis plasserte ballen i det lengste hjørnet. 4-0 til City.

Og publikum hadde knapt rukket å juble ferdig for 4-0-scoringen før det skulle bli fem. Nok en gang var det David Silva som skulle bli målscorer, og nok en gang var det på nydelig vis. Yaya Touré slo en lang ball framover som Sergio Agüero dempet på brystet og ned til David Silva. Spanjolen knallet til, og fra skrått hold føk den i det lengste hjørnet bak en sjanseløs Krul. 5-0 til City!

Etter dette begynte City å roe ting ned, sannsynligvis med tanke på Champions League-oppgjøret mot Barcelona på tirsdag. David Silva og Sergio Agüero ble byttet ut, og inn kom Jesus Navas i tillegg til Wilfried Bony, som fikk stor applaus da han entret gressmatta på Etihad for aller første gang og gjorde sin City-debut. Noe mål skulle det imidlertid ikke bli på Bony, selv om han var svært nær. Alene med keeper gjorde han nesten alt riktig, og Krul slang seg feil vei, men fikk slengt ut en fot som hindret ivorianeren å score i debuten sin.

Forøvrig kunne også Edin Dzeko scoret et mål til da Newcastle-forsvaret rotet og bosnieren kunne snappe ballen, men dessverre reagerte han litt for sent og Tim Krul rakk å komme ut og var såpass nær ballen, som Dzeko nådde først, at han fikk avverget.

David Silva ble kåret til Citys beste spiller av den lokale juryen, og når Barcelona tirsdag kommer til Manchester for å spille den første av de to åttendedelsfinalene i Champions League mot City, er det liten tvil om at Silva må være på sitt aller beste om City skal få et godt resultat. Med storseier i de to siste kampene bør City-spillernes selvtillit imidlertid være på topp, selv om motstanden tirsdag selvsagt blir en helt annen enn mot Newcastle i kveld. Til slutt kan det også legges til at Barcelona i dag tapte 0-1 hjemme mot Malaga i den spanske serien, men om dette får noen betydning for tirsdagens kamp er kanskje heller tvilsomt. Det som i alle fall er sikkert er at City nå bare er fem poeng bak Chelsea igjen etter kveldens storseier.

2 svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.