Før kampen: Manchester City – Newcastle United

Manchester-City-v-NewcastleDet er klart for Premier League igjen og Wilfried Bony kan få sin debut når Manchester City møter Newcastle til dyst på Eastlands.

På lørdag er det ti dager siden Manchester City gjorde en veldig god figur borte mot Stoke City på Britannia. Den første Premier League-seieren borte mot The Potters var et faktum da Lee Mason blåste i fløyta. De lyseblå scoret hele fire bortemål og to av målene ble satt av Sergio Agüero som endelig fikk hull på byllen etter sitt skadefravær i tillegg til ett mål hver av Samir Nasri og James Milner. Det er fortsatt syv poeng opp til Chelsea, men forhåpentligvis kan seieren mot Stoke sette en standard for de kommende kampene.

Manchester City går en spennende fotballuke i møte. Det begynner med hjemmekamp mot Newcastle på lørdag før Pellegrinis mannskap tar imot FC Barcelona i Champions League på tirsdag. Neste helg er det bortetur til Merseyside hvor Liverpool venter på Anfield.

Sergio Agüero viste gode takter mot Chelsea, men manglet det siste lille foran mål da City spilte uavgjort i London. Mot Stoke var den målfarlige argentineren tilbake for fullt og noterte seg for to fulltreffere i den imponerende 4-1 seieren. Spesielt det første målet var av høy klasse. Angrepsspilleren gjorde alt på egenhånd før han dunket ballen bak en utspilt Begovic. I et intervju før kampen mot Newcastle påstår Agüero at selv om Chelsea leder serien så er ingenting avgjort. «Det er fortsatt mange kamper igjen. Dette kan bli den jevneste sesongen i Premier League på flere år». 26-åringen advarer i tillegg mot å tro at titteljakten kun består av to lag. «Arsenal og United er tilbake på føttene, Southampton er ikke langt bak og i tillegg har både Liverpool og Tottenham kommet seg i god form.» Sergio Agüero har fått en ny rekkekamerat i ivorianske Wilfried Bony og argentineren mener at enda mer konkurranse om plassene vil gi City en fordel på slutten av sesongen. «Bony vil definitivt bli en verdifull del av stallen. Vi har veldig mye kvalitet i laget og denne signeringen vil hjelpe oss i jakten på nye titler».

Selv om Manchester City vanligvis har et veldig godt tak på Newcastle både på hjemme- og bortebane så var det Magpies som gikk seirende ut av ligacupoppgjøret på Eastlands tidligere denne sesongen. De sorte- og hvitstripede tok den gangen en overraskende 2-0 seier og sendte den regjerende mesteren ut av turneringen. Før det hadde ikke Newcastle vunnet over City siden 2005 og på de siste fem oppgjørene i Manchester, før høstens tap, så har de lyseblå scoret femten mål. Det betyr tre fulltreffere i snitt.

Wilfried Bony kan få sin debut for Manchester City etter overgangen fra Swansea i lørdagens kamp mot Newcastle. Han og Yaya Touré er tilbake i England etter å ha vunnet Afrikamesterskapet med Elfenbenskysten, og Manuel Pellegrini fortalte på pressekonferansen at hans nye angrepsspiller kan bli involvert i morgendagens oppgjør. Chileneren la i tillegg litt opp til at han kan velge å gå for en 4-4-2 formasjon. «Bony kan spille sammen med Agüero, han kan spille sammen med Dzeko, han kan spille med Jovetic og han kan spille sammen med David Silva», påsto 61-åringen. «Han er en spiller som har spilt lenge i England og kjenner Premier League. Det blir lett for Bony å passe inn sammen med oss».

Newcastle har bare to seiere på de siste ti kampene. Forrige uke ble det 1-1 for Magpies på bortebane mot Crystal Palace og sin tidligere manager Alan Pardew. 13 av lagets 25 poeng er tatt på fremmed gress for de sorte- og hvitstripede som i skrivende stund ligger på ellevteplass i Premier League. Til morgendagens oppgjør har Cheick Tioté skrevet seg på den allerede ganske lange skadelisten til Geordiene. Manager John Carver har i tillegg Siem de Jong, Rolando Aarons, Steven Taylor, Paul Dummett og Rémy Cabella ute med skade.

Formspilleren James Milner har pådratt seg en kneskade og er ikke tilgjengelig til lørdagens dyst mot Newcastle. I tillegg så er den kommende midtukens Barcelonakamp også i fare for den utrettelige midtbanespilleren. Det er imidlertid den eneste skaden Pellegrini trenger å uroe seg over. Inn på laget for Milner kommer nok Jesus Navas hvis det ikke blir lagt om til 4-4-2. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy – Nasri, Fernandinho, Yaya Touré, Silva – Bony, Agüero

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 18:30.

Dommer er Chris Foy.

7 svar

 1. Jan Erik Hæhre sier:

  Ben Mee. Takk, og denne sjansen til å kappe inn litt av forspranget må vi utnytte.

 2. John Cato Thorkildsen sier:

  Vi leder 3-0, Newcastle er forferdelig dårlig. Vi spiller egentlig dårlig, for feilpasningene florerer og han vel aldri sett Silva slå så mange dårlige pasninger. Hadde dette vært mot en bedre motstander så hadde vi ligget under tipper jeg.
  Her må Pellegrini gjøre noe i pausen.
  Litt rart å slakte et lag som leder 3-0 etter halvspilt egentlig.

  Nasri har vært glimrende! Målet til Dzeko…pure class!

  • Steinar Jørgensen sier:

   Ta på deg brillene mann. Silvia var outstanding til tross for en feilpasning in1 omg

  • John Cato Thorkildsen sier:

   Foreslår du ser 1 omg en gang til Steinar.

  • Steinar Jørgensen sier:

   Det trenger jeg ikke John Cato. Gleder meg heller over en god kamp og at vi knappet inn på målforskjellen til Chelsea. Og så gleder jeg meg til kampen mot Barca…….

  • John Cato Thorkildsen sier:

   Så bra!
   Skal bli godt med litt skikkelig motstand 🙂

   Så litt på Barcelona kampen i dag, de hadde mye ball og hadde et par store sjanser. Men Malaga gjorde en god jobb ved å forsvare seg bra. Ble veldig grinete og til tider ufine Barcelona spillerne. Satser på liknende scenario i CL kampen

 3. Anders Eriksen sier:

  Super oppladning før Barca! Mye god selvtillit som fostres her. At Barca taper, viser at de også er vanlig dødelige, uten at det nødvendigvis blir noen fordel. Forventede endringer på tirsdag blir vel Fernando inn for Yaya(suspendert), Clichy inn for Kola og Navas inn for Dzeko. Satser vel 4-5-1 her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.