Endelig Premier League-seier på Britannia

JS56639306For første gang i Premier Leagues historie slo City Stoke borte på Britannia Stadium. The Potters ble beseiret med hele 4-1 i en helhjertet forestilling av gjestene fra Manchester.

City har ingen god statistikk borte mot Stoke på Britannia Stadium i Stoke-on-Trent, og bortsett fra en seier i 4. runde av FA-cupen for to år siden da Pablo Zabaleta scoret kampens eneste mål fem minutter før slutt, har det vært lite å juble for på Britannia. I Premier League hadde City fortsatt til gode å vinne en eneste kamp på Stokes hjemmearena, men det var før i kveld, da City satte The Potters ettertrykkelig på plass, og dermed samtidig fikk hevn for det forsmedelige 0-1-tapet på hjemmebane tidligere i sesongen.

Hele 4-1 skulle det stå på resultattavla da dommer Lee Mason blåste av kampen, og det i favør av de for anledningen lillakledde gjestene fra Manchester. To mål av Sergio Agüero, ett av James Milner og ett av Samir Nasri skulle sørge for det.

Det var riktignok Stoke som var nærest scoring de første 20 minuttene. Etter sju minutter var hjemmelaget nære på å score etter en corner, men headingen fra Peter Crouch ble reddet av James Milner på streken med låret. Stoke-spillerne mente at ballen hadde vært borti hånda til Milner før den landet på låret, men det var vanskelig å se ut fra reprisene om ballen såvidt berørte hånda først.

Etter 20 minutter skulle også Stoke få ballen i mål etter et skudd der Hart reddet, men slo ballen rett i beina på Crouch, som satte ballen opp i nettaket og i mål. Tilreisende City-supportere kunne imidlertid puste lettet ut da de fikk øye på assistentdommeren som sto med flagget i været. Reprisen viste at offsideavgjørelsen var helt korrekt.

Bare minuttet etter skulle Stoke få nok en god mulighet. Først reddet Hart skuddet fra N’Zonzi, men nok en gang havnet returen rett i beina på en Stoke-spiller. Denne gangen var imidlertid holdet mye lengre, og Moses’ skudd gikk utenfor.

Stoke var med andre ord farlig nær en scoring i første halvdel av første omgang, men det var gjestene fra Manchester som ikke lenge etter skulle ta ledelsen. Drøye halvtimen var spilt da City-forsvaret sendte en lang, befriende ball oppover banen. Agüero fikk med seg ballen i duell med Stokes Muniesa, men ble i duellen samtidig hindret slik at han falt. Argentineren var imidlertid lynraskt oppe på beina igjen, og kunne ta med seg ballen fra like over kanten av midtbanestreken og gå mot mål. Agüero har ikke helt vært seg selv etter å ha kommet tilbake fra siste skadeopphold, men i denne situasjonen viste han at han på ingen måte har glemt hva han kan som fotballspiller. I stedet for å sentre til noen andre, som en kanskje kunne ha forventet at han ville gjort, gjorde han alt selv – driblet av en spiller og sendte fra skrått hold ballen forbi keeper og i mål! Dermed 1-0 til City etter Agüeros nydelige soloprestasjon.

Ledelsen skulle imidlertid ikke vare i mange minuttene. Fem minutter senere skulle det bli 1-1 og balanse i regnskapet etter et nydelig innlegg fra kant av Stokes Arnautovic. Inne i feltet ventet selvsagt Peter Crouch, som headet ballen forbi Joe Hart i City-buret.

1-1 skulle stå seg til pause, selv om City skulle greie å få ballen i mål like før pausesignalet lød. Først fikk Fernando en gyllen mulighet til å sende ballen i mål, men avslutningen gikk like utenfor den lengste stolpen. Deretter skulle det oppstå en nesten identisk situasjon der David Silva fant Sergio Agüero foran mål. Han fikk ballen i mål på kranglete vis, og dommeren godkjente først scoringen, før han trakk ut mot assistentdommeren som hadde sett at ballen såvidt var borti Agüeros hånd før den passerte målstreken. Annuleringen var korrekt nok, selv om det så ut som ballen ville gått i mål uansett og det ikke var noen grunn for Agüero å bruke hånden til å hjelpe ballen inn i mål. Handlingen virket ubevisst, men dommer Mason valgte likevel å gi Agüero gult kort for situasjonen.

Selv om det altså var Stoke som startet omgangen best og hadde de fleste store sjansene i starten, var det etter hvert City som fullstendig overtok kampen, en utvikling som skulle fortsette inn i den andre omgangen.

Ti minutter var spilt av den andre omgangen da City skulle gå opp i føringen igjen. Et nydelig innlegg av Samir Nasri endte på hodet til James Milner, som på utsøkt vis headet til side for keeper og dermed 2-1 til City.

Minuttet før hadde City blitt snytt for straffespark da Sergio Agüero ble felt da han var alene med keeper, men dommer Lee Mason var ikke enig. Mason dømte også det motsatte oppgjøret i høst da Stoke vant 1-0 i Manchester, og også den gangen unnlot han å tildele City det som virket som et opplagt straffespark.

I dette oppgjøret skulle han imidlertid til slutt tildele City straffe. David Silva ble felt 20 minutter før slutt, og Sergio Agüero var sikker fra krittmerket. Dermed 3-1 til City.

Seks minutter etter skulle det også bli 4-1. Samir Nasri tok med seg ballen forbi en spiller, før han sendte avgårde en suser i hjørnet. En flott prestasjon av franskmannen.

Innbytter Edin Dzeko burde lagt på til 5-1 da han ble spilt gjennom og kom alene med keeper. Bosnieren valgte imidlertid å vente med å avslutte til han var 30 cm fra keeper, og dermed endte også avslutningen rett på keeper.

At det bare ble 4-1 og ikke 5-1 får sannsynligvis ikke store konsekvenser, og uansett er 4-1 borte over Stoke en stor prestasjon, spesielt med tanke på at dette var Citys første Premier League-seier på Britannia noensinne. Det eneste skåret i gleden var at Chelsea scoret like før slutt mot Everton og vant 1-0, noe som betyr at City ikke tar innpå London-laget.

Nå venter en spillefri helg for City som er utslått av FA-cupen, før Newcastle tar turen til Manchester neste helg.

1 svar

  1. Jan Tore Slinde sier:

    Meget god 2 omgang. Kunne fort blitt meir enn 4. Nasri fortjener skryt, men forventer att han presterer på dette nivået oftere. Bakover er me fortsatt rufsete. Det bør komme i orden før Barca kjem. For der blir me straffet for småfeil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.