Før kampen: Stoke City – Manchester City

matthew-etherington-stoke-james-milner-manchester-cityManchester City har ikke vunnet en ligakamp på Britannia på hele seksten år, men trenger å ta tre poeng hvis de ønsker å henge med i toppen av Premier League.

Selv om James Milner bøyde ballen vakkert over muren og i hjørnet så er kun ett poeng på hjemmebane mot Hull et skuffende resultat for den regjerende mesteren. Uavgjortresultatet betyr at Manchester City nå har gått fem strake kamper uten seier, og luken opp til Chelsea ble etter helgens runde enda litt større. De lyseblå har fått en del kritikk for sitt omstendelige spill på hjemmebane den siste tiden. Mye ballinnehav og få store sjanser har vært en gjenganger på Eastlands, men etter en god forestilling på Stamford Bridge trodde mange at City kanskje hadde funnet tilbake til noe som lignet på den formen Pellegrinis gutter viste i desember da de vant seks av syv kamper. Skuffelsen var derfor tilsvarende stor etter uavgjortresultatet.

Nå er det Stoke på Britannia som gjelder for Manchester City, og de lyseblå bør aller helst ta alle tre poengene for å fortsatt være helt med i teten i Premier League. Statistikken er imidlertid ikke på City sin side på Stokes hjemmebane, til tross for at Pablo Zabaleta sendte de lyseblå videre i FA-cupen med en smart avslutning like før slutt for to år siden. De fem siste oppgjørene mellom lagene i Premier League har endt uavgjort når City har reist for å møte Potters på Britannia, og det er hele seksten år siden sist City vant en ligakamp borte mot Stoke. I januar 1999 ble nederlandske Gerard Wiekens den store helten for de lyseblå da han satte inn kampens eneste scoring i 1-0 seieren.

James Milner startet kampen mot Hull på benken fordi Samir Nasri ble foretrukket fra start samtidig som Manuel Pellegrini ønsket å starte med to angrepsspillere. Heldigvis kom den engelske landslagsspilleren inn etter timen spilt og ble redningen for Manchester City med sin frisparkscoring på overtid. City-fansen venter fortsatt på at den utrettelige midtbanespilleren skal signere ny kontrakt med den regjerende mesteren, men foreløpig lar Milners underskrift vente på seg. Til onsdagens bortekamp mot Stoke kan 29-åringen igjen være inne i Pellegrinis førsteellever, og Citys nummer syv innrømmer at kampene på Britannia er noe helt spesielt. «Hjemmefansen der lager veldig liv, og det føles som om det alltid blåser en sur vind på Britannia», forteller Milner. «Likevel så kan bortebane passe oss godt innimellom, fordi vi får mye mer plass enn hjemme på Eastlands hvor de fleste lagene vi møter forsvarer seg med alle mann».

Da Hull tok ledelsen mot City kom målet som et resultat av mange rare hendelser i de bakre rekker hos hjemmelaget. En av merkverdighetene i forkant av scoringen var klareringen til Martin Demichelis rett ut til en Hull-spiller. Den feilen kan føre til at Pellegrini velger å starte med Eliaquim Mangala sammen med Vincent Kompany mot Stoke. Selv mener den franske midtstopperen at han har mye å gå på, men er innstilt på å levere mer stabilt hvis han får muligheten. I et intervju med Manchester Evening News forteller Mangala at tempoet i Premier League var høyere enn han hadde forventet. «Jeg hadde selvfølgelig forberedt meg på farten i England, men ble likevel satt litt ut», innrømmer 23-åringen. «Debuten mot Chelsea gikk veldig bra, men etter det har prestasjonene mine svingt mer. Jeg må bli mer stabil. Som midtstopper kan jeg ikke spille to gode kamper, én dårlig, for så å spille en middels og så videre».

I skrivende stund ligger Stoke på 10. plass, og har bare tapt to av de siste ti kampene i serien. Forrige helg kom laget tilbake etter å ha ligget under på St. James Park og Peter Crouch sikret ett poeng for The Potters på overtid. Og det er nettopp på bortebane at tidligere City-manager Mark Hughes har levert med Stoke. De røde- og hvitstripede har tatt nesten halvparten av sine poeng på bortebane denne sesongen. Av Stokes fire borteseiere så langt denne kom den ene på Eastlands hvor Mame Biram Diouf ble den store helten med sin scoring. Til onsdagens oppgjør har Mark Hughes de offensive midtbanespillerne Peter Odemwingie og Bojan Krkic ute med skade i tillegg til forsvarsspillerne Erik Pieters og Ryan Shawcross. Tidligere City-spiller Stephen Ireland fikk seg en kjenning mot Magpies, men kan bli klar til morgendagens oppgjør.

På pressekonferansen før kampen ville ikke Manuel Pellegrini gå med på at han følte seg presset etter den siste tidens skuffende resultater. Chileneren fortalte at presset han legger på seg selv er det eneste som betyr noe. «Vinner vi i morgen er vi bare ett poeng bak der vi lå forrige sesong, og vi er fortsatt med i Champions League. Vi har viktigere ting å tenke på enn press» Yaya Touré og Wilfried Bony var begge delaktige da Elfenbenskysten vant Afrikamesterskapet, og er ikke tilgjengelige til onsdagens kamp. Som nevnt kan både Mangala og James Milner komme inn på laget, og Pellegrini kan gå tilbake til sin 4-2-3-1 formasjon. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy – Fernando, Fernandinho – Nasri, Silva, Milner – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium 3 med avspark 20:45.

Dommer er Lee Mason.

8 svar

 1. Jan Tore Slinde sier:

  Spennende å sjå korleis City responderer på dei siste svake kampene. Håper vi går ut og styrer tempo og spill fra det 1 minutt. Milner må inn, Aguero må vakne og Kompany må begynne å vise att det er han som er sjefen bak.

 2. Kjempefordel City , når det er/går dårlig ,,,, kan det bare bli bedre og toppen er ikke umulig enda . Stå på tvi tvi –))

 3. Yngve Deila sier:

  Skal vi skjemme oss ut ikveld også tro.Stoke er vanskelige hjemme.Håper inderlig på seier nå.Regner med at Chelsea slår Everton, så City MÅ vinne denne kampen.

 4. John Cato Thorkildsen sier:

  Dårlig omgang av City som blir ødelagt av en grusom dommer. Fy faen for en dårlig avgjørelse på slutten. Lee Mason må fratas alle verv i Man Utd

 5. Jan Tore Slinde sier:

  Heldig som har U til pause. Her gjelder det å sette sjanser. For bakover er me diverre elendige for tiden. Vrakgodset Moses hærjer med Zaba og Kompany er diverre ikkje sjef bak for tiden. Me slepper inn eit pissemål. Crouch er god på svært få ting, men innlegg i boks er han god på. Og da må faen Kompany markere og ikkje kun sjå på ball. Poeng kan fort være eit godt poeng her.

 6. Bra førsteomgang. Burde ledet. Dommertabbe ødela.

 7. Yngve Deila sier:

  Er så fornøy ikveld.Blue Moon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.