Ett poeng vunnet, to poeng tapt

JS56241706Det så ut til å bli et nytt flaut hjemmetap, mot svake Hull, men et nydelig frispark av James Milner på overtid reddet det ene poenget for City. Likevel betyr uavgjortresultatet at Chelsea, som slo Aston Villa på bortebane, stikker ifra City i toppen av Premier League.

Samir Nasri var tilbake på Citys lag, etter sitt skadeopphold, mens Pablo Zabaleta, som sto over borte mot Chelsea, var tilbake på sin høyrebackposisjon. I Yaya Toures fravær på grunn av spill for Elfenbenskysten i Afrikamesterskapet, var det de to brasilianerne, Fernando og Fernandinho, som bekledde Citys sentrale midtbane. Edin Dzeko ble spisspartner med Sergio Agüero på topp, mens Stevan Jovetic, som tidligere denne uken måtte finne seg i å bli vraket til Citys Champions League-tropp, også ble vraket til denne kampen.

City har spilt mange svake hjemmekamper i det siste, og hadde før oppgjøret mot Hull ikke vunnet en obligatorisk kamp på over en måned. Mye ballinnehav, men likevel svakt spill og få skapte målsjanser har vært fasiten i flere av de siste kampene, og sånn skulle det også ende opp med å bli i dag. Første omgang ble en svært skuffende forestilling, og City greide i løpet av omgangen ikke å komme seg til en eneste sjanse og hadde knapt avslutninger på mål. Hull på sin side var ved et par anledninger farlig frampå, og greide da også å ta ledelsen.

Situasjonen oppsto etter 35 minutter etter kaos i Citys forsvar. Ved flere anledninger hadde de lyseblå muligheten til å få klarert, men i stedet endte det opp med skuddkavalkade mot Citys mål. Til slutt taklet Zabaleta en Hull-forsvarer, som i samme situasjon fikk sendt ballen forbi Joe Hart og i stolpen. På returen var bortelagets Meyler først på ballen og fikk sendt den i nettmaskene. Dermed 1-0 til bortelaget.

Faktisk burde Hull ha ledet 2-0 til pause. Allerede etter kvarteret spilt knallet Elmohamady ballen i tverrliggeren fra kort hold ed hodet etter et innlegg fra kant. At det var Hull som ledet til pause var altså ikke ufortjent.

City skulle komme noe mer med i andre omgang, og hadde ballen mye i laget. Få minutter før slutt viste statusen at City hadde hatt ballen 79% av tiden i den andre omgangen, og da er det ekstra svakt av de lyseblå ikke å ha spilt seg til flere målsjanser enn det de gjorde.

Edin Dzeko var nære på tidlig i den andre omgangen etter et innlegg fra kant. Bosnieren avsluttet på første, men Hulls keeper McGregor var med på notene og fikk avverget med en flott redning.

Få minutter etter ble City muligens snytt for straffespark da Silva ble dyttet overende, men dommer Jonathan Moss var uenig i at City fortjente noen straffe.

Etter hvert som tiden gikk ble det klarere og klarere at kampen kom til å bli en reprise av alle de andre dårligere forstillingene City har vist på hjemmebane den siste tiden, og selv om de lyseblå hadde ballen mye, var Manuel Pellegrinis gutter ikke i stand til å spille seg til målsjanser hjemme mot svake Hull.

Minuttet før ordinær tid var imidlertid en ellers usynlig Sergio Agüero utrolig nære på. Ballen ble spilt høyt inn i feltet og argentineren tok ballen først nydelig ned, før han knallet til – i tverrliggeren og ut!

City skulle likevel greie å utligne på overtiden av kampen, og det var innbytter James Milner, som til sommeren står uten kontrakt om han ikke skriver under på en ny med City, som viste den stå-på-viljen som var nødvendig for å få noe ut av kampen. City fikk frispark i farlig posisjon etter at Sergio Agüero ble felt, og Milner bøyet frisparket vakkert opp i krysset. Dermed 1-1 og i alle fall ett poeng var reddet.

City rakk ikke å skape flere sjanser, og dermed endte det med poengdeling mellom City og Hull. Ett poeng ble reddet på overtiden, takket være Milners nydelige frispark, men samtidig er det nok mest irriterende for de lyseblå at to poeng ble sløst bort hjemme mot et av de svakere lagene i Premier League. Chelsea gjorde jobben borte mot Aston Villa og vant 2-1, noe som betyr at de nå er sju poeng foran City.

29 svar

 1. Arild Kvalvåg på Facebook sier:

  Ran av City, Hull fortjente alle 3poengene.
  Nonsjelange City fortsetter igjen, tror di bare kan møte opp å vinne, om det butter imot står alle og ser på hverandre og håper den andre gjør noe på egenhånd.

 2. Per Arve Stenødegård sier:

  En vet nesten hva en får i alle disse kampene . Frustasjon . City spiller ball i samme korridorer hele tiden . Motstanderne stenger av.

 3. Thomas Erikstad sier:

  Nå er det nok…….Pellegrini må gå……hent Schuster……faen så lei

 4. Jan Tore Slinde sier:

  Feilkjøp, spillere langt unna form og ein ukompetent manager som er heilt rådville. City er ikkje i nærheten. Skal vi vinne ligaen så må vi vinne resten. Og det er ingen sjans i havet att vi gjer. Håper vi inngår og tape meir enn 4-0 sammenlagt mot Barcelona.

 5. Jaja… Gutta skjønner at de har driti på draget i ligaen, før møtet med Barcelona står alle mann opp og vil vise fansen hva de er god for…! Gleder meg til vi skal revansjere oss der!

  • Thomas Erikstad sier:

   Helt sjokkerende at laget kan underprestere så jævlig…..bare tur at vi er med i C L…..og forsvaret med spesiellt Kompany…..helt sjokkerende ræva…..håper vi redder cl plass…..kommer til å bli herrja med av Barca…er ikke no medgang supporter…har Vært city siden Kevin Reeves kom….men makan til tafatt manager

 6. Arild Kvalvåg på Facebook sier:

  Pellegrini: if you say we will draw before the game we arent happy,but the way we did it is not so bad.
  Mannen må ha fått grå stær som synes dette. Om han står for dette så er det hodet og rævva ut

 7. Jan Havnen sier:

  Det blir ingen pokaler i skapet denne sesongen.
  Vi holdt på å ryke på det 3. !! strake hjemmetapet, noe som er arvorlig for Pellegrini da han leder en klubb store ambisjoner.

 8. Jan Tore Slinde sier:

  Ser ikkje før meg Pellegrini hamrer knytteneven i veggen i garderoben. Er ikkje sikkert det er hjelpi heller. Men hans evne til å fyre opp spillerene på har eg mista trua på. Ser ut som han godprater og er venn med alle. Det er hans filosofi, og det har funka før. Men me kan ikkje gå rundt å sei att sjå i fjor, det funka da. Ingen sesonger er like. Skal ein ut å forsvare ligagullet, så må det inn 1-3 sultne verdensklasse spillere. Ikkje 2-4 som «kan bli gode». Bekymrer meg att spillere som Kompany, Silva og Yaya ikkje har konkurranse på laget. Alle spillere må kjenne pusten av andre spillere i nakken. Da presterer man på høgt nivå. Ferguson var enorm til dette i United. Vekk med spillere uansett nivå eller navn, viss dei ikkje innrettet seg etter det han ønsket. Mancini fikk ikkje inn toppspillere sommeren etter gullet og det blei 2 plass i ein litt trøblete sesong. Denne sesongen minner mykje om den. Spillere som kom i sommer er ikkje gode nok. Og det i sammenheng med skade og formsvikt på key spelarane har gjort dette til ein berg og dalbane. Heimebane er ikkje noko fort lenger. Og kun god bortestatistikk gjere att me fortsatt er oppi dar. Laget må samlest i bånn og finne ut kva som er problemet. For me skaper omtrendt ikkje målsjanser og slepper inn fryktelig enkle mål. Og til sjuande og sist så er det Pellegrini sitt hode som vil rulle viss det ikkje snur.

 9. Trond Bakke sier:

  Minner veldig om slutten på Mancini sin citykarriere.

  Jeg feller ingen tårer om vi tar et nytt veivalg fra sommeren av. Men sørg nå for at en av våre viktigste spillere signerer ny kontrakt.

 10. Anders Eriksen sier:

  1. Tren på cornere. Mye.
  2. Ta et skudd iblant, gjerne utenfor 16-meteren også.
  3. Fortell Samir at det eneste han oppnår med å snurre rundt med 2-3 stk før han slår støttepasning, er at motstander rekker å organisere seg.
  4. Gjør det som trengs for å få inn Pogba til sommeren. Deal med Jovetic og Yaya inkludert?
  5. Guardiola?

  • Per Arve Stenødegård sier:

   De fire første er grei , men eg for min del er mer usikker på de som de fleste nok er mest enig i nemlig nr 5.. Eg ser du også har ett spørsmålstegn der.

  • Anders Eriksen sier:

   Er tilhenger av å gi managere tid, men kan ikke helt se de avgjørende grepene Pelle tar når det butter imot. Blir ikke overrasket om sheiken går all in for Pep til sommeren, han har vel gitt litt mixed signals ang fremtiden sin.

 11. Jan Erik Hæhre sier:

  I could be more angry and disappointed if we did not run. For different reasons sometimes you can’t do it.
  Ordene er Pelles. Og gjør at jeg tviler sterkt på at han blir lenger enn ut sesongen. Har forsvart han helt til nå, men tvilen melder seg når vi kamp etter kamp gjør det samme – i kamper der selv jeg kan spå hvordan motstanderne vil spille. Det er sirup, svært lite bevegelse og mye balltrlling bakover som gjør at det blir vanskelig. Det er vel nettopp manglende bevegelse som er årsaken til at det går så tregt.
  I tillegg lurer je på hva de driver med på treningsfeltet. Vi har to-sifret antall cornere i hver eneste kamp, men skaper aldri noe på de cornerne.

 12. Harald Larsen sier:

  Vi har ikke vunnet en kamp siden 1.januar. Likevel er vi fortsatt nummer 2 og 6 poeng foran de skittenrøde. Plutselig tar vi 10 på rappen igjen, og innen Jesus står opp igjen fra de døde en eller annen gang i påsken er vi likt med Chelsea på toppen av tabellen 🙂

 13. Stig Yngve Helgesen sier:

  Ja, vi må tenke positivt nå. Laget trenger all den støtten den kan få. Så kom igjen folkens, få fram de beste vibbene nå!!

 14. Yngve Deila sier:

  De fleste klageer på Pellegrini, men det er vel spillerne som må ta ansvar når det gjelder.Ikke alltid manageren som har skyld når det gjelder som mest.
  Hvem skulle vi få som ny manager.

  • Tommy Olsson sier:

   Hei Yngve. Hva med elendige spillerkjøp som mangala og fernando? Gang på gang feil lagopstilling? Håper på forbedring nå som yaya kommer tilbake

  • Thomas e sier:

   Pellegrinis ansvar……det værste er måten City spiller på…..helt håpløst og Kompany…..stakkars ….mistet alltiming….forsvaret er elendig….2 brasilianske spillere på midten som bare ruller ball og når Silva blir markert ut er City et ordinært lag gang på gang og med de lønninger som de har….burde de skamme seg….håper ikke City må gjøre som Utd og bruke 3…4 miliarder for å fornye seg….men redd for det og kan garantere at Pellegrini er på vei ut….få inn Schuster nå

 15. Hassan sier:

  Det var skuffende flaut cityyyyyyy

 16. sondre sier:

  bare forsett city så tar liverpool de

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.