Før kampen: Manchester City – Hull City

Jesus cele2Manchester City ønsker å bygge på den gode prestasjonen borte mot Chelsea når Hull kommer på besøk til Eastlands.

Selv om det bare ble 1-1 og uavgjort på Stamford Bridge så var det ingen tvil om at Manchester City gjorde en veldig god figur i London. Manuel Pellegrinis mannskap presset serielederen bakover på banen, og var helt klart nærmest seieren etter at David Silva utlignet ledelsen Loïc Remy hadde gitt London-klubben. Uavgjortresultatet betyr imidlertid at luken opp til Chelsea fortsatt er på fem poeng, men prestasjonen kan forhåpentligvis ha gitt de lyseblå sårt tiltrengt selvtillit etter to dårlige forestillinger hjemme mot Middlesbrough og Arsenal.

Denne uken har mye handlet om at Manuel Pellegrini vraket Stevan Jovetic i Champions League-troppen til fordel for nyervervelsen fra Swansea, Wilfried Bony. Flere steder ble det rapportert at montenegrineren ikke tok lett på nyheten fra sin chilenske manager, og at angrepsspilleren nå ønsker seg bort fra klubben som han kom til fra Fiorentina før forrige sesong. På pressekonferansen før helgens kamp mot Hull forsvarte Pellegrini avgjørelsen med at Bony gir andre laget andre kvaliteter fremover på banen. «Vi hentet Bony til klubben fordi vi trengte en annen type angrepsspiller. En spiller som er god i boksen. Det var ingen enkel beslutning å velge bort Jovetic, men jeg tror det var til det beste for stallen som helhet». Manchester Citys manager fortsatte pressekonferansen med å understreke at beslutningen ikke betyr at Jovetic er på vei bort fra klubben. «Det er veldig viktig for Stevan nå at han fortsetter denne sesongen med å spille flest mulig kamper, holde seg skadefri og levere på et så høyt nivå som mulig hver gang. Etter sesongen så gjør vi en vurdering på hele stallen, ikke bare Jovetic, og vurderer hvilke spillere som skal være med videre.»

En spiller som ikke har levert optimalt den siste tiden er Jesús Navas, og spesielt etter hjemmetapet for Arsenal fikk den lynraske vingen har medfart i enkelte medier. Da City møtte Chelsea forrige helg var imidlertid Navas en av bortelagets aller beste spillere, og hjemmelagets César Azpilicueta var nok svimmel etter duellen med sin landsmann. Til lørdagens oppgjør mot tigrene fra Hull mener Navas at nøkkelen til tre poeng ligger i at City får fart på angrepsspillet. «Vi må konsentrere oss mer om vårt eget spill enn om motstanderens, og vi må få til den hurtige, offensive fotballen hvis vi ønsker å vinne», forteller 29-åringen. «Vi har ikke vunnet på tre kamper, men det handler om å skape sjanser. Denne helgen skal vi begynne å vinne igjen».

Hull er i ganske dårlig form for øyeblikket, og Steve Bruces mannskap må begynne å ta poeng for at ikke avstanden opp til lagene på trygg plass blir for stor. Det er for øyeblikket bare ett poeng opp til Burnley på 17. plass, men det hjelper ikke stort med tanke på at Hull ikke har scoret i Premier League siden 1. nyttårsdag. Tre strake tap har det blitt for tigrene og forrige helg ble det 3-0 tap på hjemmebane mot Newcastle. Heldigvis for Steve Bruce, med tanke på helgens kamp mot City, er laget bedre på bortebane enn hjemme på KC Stadium. På fremmed gress har laget tatt 10 av sine 19 poeng. I overgangsvinduet i januar hentet Hull inn den tidligere FC København-spissen Dame N’Doye fra russiske Lokomotiv Moskva. Forrige sesong endte tilsvarende kamp på Eastlands med 2-0 til Manchester City etter mål av Álvaro Negredo og Yaya Touré. Til lørdagens oppgjør har Hull Mohamed Diamé, Robert Snodgrass, Liam Rosenior og James Chester ute med skade. Kroaten Nikica Jelavic har slitt med en skade, men kan bli klar til kampen.

Manuel Pellegrini kunne opplyse om at både Eliaquim Mangala og Samir Nasri er tilbake fra sine skader og klare til morgendagens oppgjør. Etter en litt trå start på Afrikamesterskapet så har elefantene fra Elfenbenskysten greid å spille seg til finale i turneringen. Det innebærer som kjent at både Yaya Touré og Wilfried Bony fortsatt ikke er tilgjengelige for City. Pablo Zabaleta kan komme inn på laget etter at han noe overraskende ble vraket til fordel for Bacary Sagna mot Chelsea. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov – Fernandinho, Fernando – Navas, Silva, Milner – Agüero.

Kampen vises ikke på TV2 Sport Premium.

Dommer er Jonathan Moss.

6 svar

 1. Kjeldsen sier:

  Noen som har en god og stabil stream?

 2. Yngve Deila sier:

  I dag er det bare å håpe på en skikkelig storseier.Lenge siden sist.

 3. Noen som vet når kampen i dag blir sendt på reprise på tv2pl?

 4. Yngve Deila sier:

  I kveld kl 2030 på tv2 Pl 2.

 5. Arne Solheim sier:

  Ikke mye å se i reprise dette
  Fy f… Så dårligt
  Om det er noen så finner noe positivt i denne kampen så må han være evig optimist…
  Chelsea vinner gull.
  Vi må streve hardt for å klare topp 4
  Pr i dag så trur eg det går til hel…

 6. John Cato Thorkildsen sier:

  Skal vi ikke bare berømme Hull for å ha levert en glimrende taktisk kamp? Pr i dag presterer vi ikke bedre. Det må være frustrerende å alltid stange mot en mur av forsvarsspillere som gir 150% i alle taklinger.

  Den normale februar dippen vi alltid får, havner et hav av poeng bak lederlaget og alt raser sammen. Så kommer mars, vi får et oppsving resultatmessig, og tar litt innpå. Så kommer april/mai der vi vinner de siste ti kampene ganske overbevisende og blir seriemester i siste kamp. Manuset er skrevet nok en gang.

  Jævlig! men herregud så moro når sesongen er ferdig.

  Gi Milner ny kontrakt nå!

  Gratulerer Hull!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *