Jovetic vraket fra Champions League

JS55244725For at Wilfried Bony skulle få plass i Champions League-troppen i kampene mot Barcelona måtte en annen utenlandsk spiller vike plass. Det skulle vise seg å bli Stevan Jovetic, som nå skal ønske seg vekk fra klubben.

På grunn av UEFAs restriksjoner som følge av deres syn om at City har brutt deres Financial Fair Play-regler, er Champions League-troppen redusert til 21 mann, mot det normale 25. Samtidig kan City kun ha 16 utenlandske spillere, mot det normale 17, noe som spilte en rolle i beslutningen om å la Alvaro Negredo forlate City til fordel for Valencia i fjor høst. Nå som ivorianske Wilfried Bony er hentet inn havnet Manuel Pellegrini imidlertid i samme knipe igjen – det er ikke plass i Champions League til alle de utenlandske spillerne i Citys førstelagstropp.

Bonys ankomst betyr at City nå har hele fire førstelagsangripere – Agüero, Dzeko, Jovetic og Bony – og vil med stor sannsynlighet bare spille med en av dem, sannsynligvis Agüero, i åttendedelsfinalene mot Barcelona i Champions League. Dermed lå det i kortene at det kom til å bli en av spissene som ville bli vraket for at Bony skulle få plass, og nå er det altså klart at det er Stevan Jovetic som ikke har noen grunn til å reise til Barcelona når resten av troppen tar turen dit for å møte det catalonske mesterlaget til en reprise på fjorårets åttendedelsfinale i Champions League.

Manchester Evening News kan fortelle at Jovetic skal ha tatt nyheten svært tungt, og nå ønsker å forlate City, noe som først kan skje til sommeren når overgangsvinduet stenger igjen. Spissen fra Montenegro har da tre år igjen av kontrakten med City.

City møter Barcelona først 24. februar i Manchester, og deretter 18. mars til returmøte i Spania.

20 svar

 1. Latterlig. Ikke noe annet å si

 2. Jovetic har sykt potensial, men fy søren hvor ofte han slurver med enkle pasninger når han forsøker å invitere til klikk-klakk på små flater. Helt forbløffende hvordan han får de sykeste hælsparkene til å se ut som de enkelste pasningene, og omvendt.

 3. Helt utrolig at Pelegrini velger å gjøre Jovetic misfornøyd pga dette. Sånn som situasjonen er nå hadde jeg mye heller utelatt Dzeko, som jeg tipper går til sommeren uansett.

 4. Simon Dehli på Facebook sier:

  Dzeko er jo helt ute for tida! Jovetic er jo jevnt over meget god.

 5. Åpenbar og riktig avgjørelse. Forstår ovehodet ingenting av de som skryter av Jovetic. Ikke i nærheten av å være god nok for dette laget.

 6. Arne Persson sier:

  Dzeko og Bony har i tillegg en del av de samme egenskapene. Jovetic representerer mer kreativitet. Det trenger utrolig forutsigbare City. Ny tabbe av Pelle!

 7. Simon Dehli på Facebook sier:

  Kan bli mer enig med Arne Persson!

 8. Så du mener at Dzeko presterer bedre enn Jovetic om dagen, Knut? Som Arne sier, så er Dzeko mer lik Bony så det burde vært åpenbart hvem som skulle ut av troppen.

 9. På bakgrunn av mine tidligere uttalelser så mener jeg Dzeko er et bedre valg enn Jovetic. Det bekreftes. Også mtp begrunnelsen om kreativitet som jeg overhodet ikke kjøper. Hans kvaliteter overall er middels at best. Dzeko i form er bra på sitt beste og vi har andre spillere som kan bidra til det kreative.

 10. Clichy kan spille høyre å, så kunne vraket sagna istedenfor

 11. Helt enig i at Dzeko er bra når han er i form, men de siste månedene har han vært ekstremt dårlig. Jeg sier ikke at Jovetic har overbevist noe voldsomt heller, men hadde det vært jeg som tok ut laget hadde det vært liten tvil.

 12. Vi får håpe majoriteten tar feil og at Pellegrini ikke har mistet forstanden fullstendig.

 13. Jan Tore Slinde på Facebook sier:

  Jovetic har ikkje prestert i City trøya. Dzeko har ikkje hatt ein stor sesong i år, men har bevist langt meir enn Jovetic i City. Kan ikkje klandre dette valget. Og Pelle har litt meir forutsetning enn oss i denne saken. Sjønner ikkje denne Jovetic begeistringen. Fyren har ikkje prestert noko som tyder på att han skulle bli med videre i CL.

 14. Helt ok avgjørelse, stort potensial men aaaalt for mye skadeproblemer. Selg til sommeren , kommer neppe til å slå igjennom ikke city. Han hadde den kampen mot Liverpool, men det er alt.

 15. Vlad Josef Lie på Facebook sier:

  Dzeko er en målscorer på annet nivå enn jovetic. Synes Jovetic passer dårlig inn i City og det blir mye egoavsluttninger samt en kropp av kjeks.

 16. Øyvind Larsen sier:

  Jeg kan Være enig I de som ikke ser/skjønner hans fotball evner.Helt avhengig av at andre serverer ballen på ett fat uten keeper og andre motspillere nærmere enn 11 meter. Det som bekymrer meg mer, er hvor avhengig vi er av Toure.

 17. John Cato Thorkildsen sier:

  Tviler veldig på at Jovetic blir særlig sur eller vil bort pga 2 kamper??? Rart at han måtte ofres for jeg synes han har vært god.
  Men spillerne er profesjonelle og skjønner at ikke alt går deres vei alltid. Bare å bite tenna sammen og kjempe videre. En typisk sladderpresse sak dette, som atter en gang skal kaste dårlig lys over City.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.