Jovetic vraket fra Champions League

JS55244725For at Wilfried Bony skulle få plass i Champions League-troppen i kampene mot Barcelona måtte en annen utenlandsk spiller vike plass. Det skulle vise seg å bli Stevan Jovetic, som nå skal ønske seg vekk fra klubben.

På grunn av UEFAs restriksjoner som følge av deres syn om at City har brutt deres Financial Fair Play-regler, er Champions League-troppen redusert til 21 mann, mot det normale 25. Samtidig kan City kun ha 16 utenlandske spillere, mot det normale 17, noe som spilte en rolle i beslutningen om å la Alvaro Negredo forlate City til fordel for Valencia i fjor høst. Nå som ivorianske Wilfried Bony er hentet inn havnet Manuel Pellegrini imidlertid i samme knipe igjen – det er ikke plass i Champions League til alle de utenlandske spillerne i Citys førstelagstropp.

Bonys ankomst betyr at City nå har hele fire førstelagsangripere – Agüero, Dzeko, Jovetic og Bony – og vil med stor sannsynlighet bare spille med en av dem, sannsynligvis Agüero, i åttendedelsfinalene mot Barcelona i Champions League. Dermed lå det i kortene at det kom til å bli en av spissene som ville bli vraket for at Bony skulle få plass, og nå er det altså klart at det er Stevan Jovetic som ikke har noen grunn til å reise til Barcelona når resten av troppen tar turen dit for å møte det catalonske mesterlaget til en reprise på fjorårets åttendedelsfinale i Champions League.

Manchester Evening News kan fortelle at Jovetic skal ha tatt nyheten svært tungt, og nå ønsker å forlate City, noe som først kan skje til sommeren når overgangsvinduet stenger igjen. Spissen fra Montenegro har da tre år igjen av kontrakten med City.

City møter Barcelona først 24. februar i Manchester, og deretter 18. mars til returmøte i Spania.

20 svar

 1. Arne Persson sier:

  Dzeko og Bony har i tillegg en del av de samme egenskapene. Jovetic representerer mer kreativitet. Det trenger utrolig forutsigbare City. Ny tabbe av Pelle!

 2. Øyvind Larsen sier:

  Jeg kan Være enig I de som ikke ser/skjønner hans fotball evner.Helt avhengig av at andre serverer ballen på ett fat uten keeper og andre motspillere nærmere enn 11 meter. Det som bekymrer meg mer, er hvor avhengig vi er av Toure.

 3. John Cato Thorkildsen sier:

  Tviler veldig på at Jovetic blir særlig sur eller vil bort pga 2 kamper??? Rart at han måtte ofres for jeg synes han har vært god.
  Men spillerne er profesjonelle og skjønner at ikke alt går deres vei alltid. Bare å bite tenna sammen og kjempe videre. En typisk sladderpresse sak dette, som atter en gang skal kaste dårlig lys over City.

Legg igjen en kommentar