Uavgjort i toppoppgjøret

JS55796840Manchester City dominerte tidvis på Stamford Bridge, men fikk bare med seg ett poeng fra storkampen i London.

Manuel Pellegrini valgte å fortsette med stopperduoen som fikk tillit i 2-0 tapet mot Arsenal, noe som kan tyde på at Mangala ikke er helt friskmeldt etter sin skulderskade. Mer overraskende var det at Citys chilenske manager valgte å vrake Pablo Zabaleta og heller starte med Bacary Sagna på høyreback mot Chelseas lynving Eden Hazard. Det kan tenkes at Pellegrini ønsket å dra nytte av franskmannens hurtighet, noe han har gjort tidligere, blant annet i begge kampene mot Bayern München i Champions League.

Allerede før tjue sekunder var spilt skulle Jesus Navas komme med kveldens første avslutning. Etter flotte kombinasjoner mellom blant annet James Milner og Sergio Agüero endte ballen til slutt ute hos den lynraske spanjolen som gikk for en avslutning fra om lag seksten meter. Thibaut Cortouis i Chelsea-buret turte ikke å holde ballen, og kunne bare slå avslutningen unna. En veldig positiv start fra bortelaget.

Etter syv minutter var City nok en gang farlig frempå. En aggressiv Fernandinho vant ballen høyt i banen og etter samspill med Navas fikk brasilianeren avsluttet, men ballen gikk via en Chelsea-forsvarer og ut til hjørnespark for de lyseblå.

Tjue minutter ut i oppgjøret var det nok en gang City som kom til en mulighet i kampen som var preget av en veldig høy intensitet. James Milner var dyktig i presset og fikk taklet Branislav Ivanovic høyt inne på Londonklubbens banehalvdel. Ballen endte opp hos Sergio Agüero som viste gode takter da han forserte inn i sekstenmeteren. Fra veldig skrå vinkel fikk argentineren avsluttet, men Cortouis hadde god kontroll på skuddet fra Agüero som flere ganger i løpet av kampen viste tegn på at han nå er skikkelig på vei tilbake etter skade.

At det svinger fort i fotball fikk vi et tydelig eksempel på etter halvtimen spilt. Chelsea hadde vært det førende laget i en femminuttersperiode, og prøvde å etablere et angrep rundt Citys sekstenmeter. Angrepet ble brutt og Fernandinho slo umiddelbart en 70-meterspasning i bakrom mot Sergio Agüero. John Terry hang ikke med på notene, og i høy hastighet kom Citys toppscorer alene med Chelseas sisteskanse. Til tross for en god førsteomgang så er dessverre ikke Agüero helt i samme form etter skaden som han har vært tidligere og viste det da han ikke greide å få avslutningen på mål. Skuddet snek seg like utenfor for City.

Fem minutter før pause skulle imidlertid Chelsea ta ledelsen, mot spillets gang, på sin første ordentlige målsjanse. Angrepet som ga London-klubben ledelsen var av høy klasse og startet med at Ivanovic slo en flott pasning til Eden Hazard som hadde frigjort seg fra Bacary Sagna. Den belgiske vingen la inn mot Remy med sin første berøring og det hele gikk alt for fort for City-forsvaret og Loïc Remy var veldig alene på tre meter da han banket ballen i mål for serielederen.

Ledelsen skulle ikke holde lenge for Chelsea, og angrepet som resulterte i mål for City var ikke mye dårligere enn det som ga José Mourinhos gutter ledelsen bare minutter tidligere. Kjappe pasninger ga Jesus Navas mye plass på høyresiden. Spanjolen slo et innlegg mot James Milner, men både den engelske midtbanespilleren og Chelseas keeper bommet på ballen som endte hos Sergio Agüero som plutselig hadde åpent mål fra om lag seksten meter. Argentineren fikk et bra treff på halv volley med venstrebeinet, og skuddet gikk via David Silva og i målet. Utligningen var et faktum like før pause.

Andre omgang begynte rotete, men etter femtifem minutter kom Manchester City til omgangens første mulighet. Nok en gang var det Jesus Navas som kom til innlegg på høyresiden. Spanjolen spilte en veldig god kamp for den regjerende mesteren, og crosseren fant pannebrasken til Fernandinho som headet ballen rett ned i bakken og i en merkelig bue som nesten overlistet hjemmelagets sisteskanse.

Andreomgangen var veldig intens og uten de store sjansene, men femten minutter før full tid valgte Pellegrini å sette inn ett ekstra gir med en liten rotasjon på laget. Inn kom Frank Lampard for Fernando, noe som førte til at James Milner ble flyttet inn sentralt ved siden av Fernandinho. Lampard tok plass bak Agüero på sin gamle hjemmebane og David Silva ble dyttet ut på kanten.

Spillet fortsatte på samme måte, og Manchester City fortsatte sitt press. Manuel Pellegrinis mannskap hadde veldig mye ball mot et Chelsealag som lå veldig komprimert foran egen sekstenmeter. Dzeko kom inn for Agüero de siste ti minuttene for å skape mer trøkk fremover for den regjerende mesteren. Like før full tid gjorde Pellegrini sitt siste grep med å bytte ut David Silva og sette inn Stevan Jovetic. Ingen av byttene skulle vise seg å utgjøre særlig forskjell, og det hele ebbet ut med 1-1 i den høyintensive kampen på Stamford Bridge.

Alt i alt var kampen et steg frem for Manchester City etter to strake hjemmetap. De lyseblå dominerte ballbesittelsen og var tidvis det eneste laget som ønsket å skape noe fremover. Uavgjortresultatet betyr at spenningen fortsatt er tilstede i teten i Premier League. Neste uke venter Hull på hjemmebane for de lyseblå som da fortsetter jakten på å forsvare tittelen.

8 svar

 1. Tor-Andre Lie på Facebook sier:

  José dro håndbrekket på bussen skikkelig på i dag! Føler vi fortjente å ta med tre poeng hjem fra «brua» i dag!

 2. Brynjulv Eika sier:

  Meget vel gjennomført kamp av City og vår mann Manuel i dag. Sistnevnte har på dette fora fått velfortjent kritikk for å vera eindimensjonal, og blei til og med kalla ein stabeis av ein sogning her om dagen. Det var fortsatt plan A som gjaldt, men ein sterk eim av plan B var det likevel. Sagna for Zabaleta, Fer x 2 sentralt og returløpgutta Jimmy og Jesus på kant. Ok, Mourinho var fornøgd med uavgjort, men han likte ikkje at våre gutter eigde kampen etter 1-0. Hadde vi ennå hatt samme styrken på corner som eit middels norsk 3.divisjonslag kunne vi fort ha vunne kampen.

 3. Hassan sier:

  City skulle ha kjøpt cuadrado. Sånn at navas skal hvile litt

 4. Jan Havnen sier:

  Jeg må si jeg er meget imponert over Hazard. For et tempo og driv han har.
  Panikken lyser av middels raske forsvarsspillere når han setter på turboen.
  I form er han premiere leage sin beste spiller etter min mening.

  Pellegrini droppet corner treningen denne uken også. Spillere på dette nivået må da klare å løfte ballen over over nærmeste forsvarsspiller ? Jeg skjønner det rett og slett ikke. Midtstopperne våre kan like godt droppe å komme frem for slik det er nå er corner til City en større målsjans(les: kontring) for motstanderen.

 5. Jan Tore sier:

  Pelle gjekk for samme taktikk som borte mot Roma. Det funket bra. Chelsea var overhode ikkje interessert i å angripe. Og City valgte ein taktikk som var fornuftig i tøff bortekamp. Pelle drømte nok om 3 poeng, men han var og fornøgd med 1 poeng vil eg tru. Står fortsatt for «stabeist» kommentaren min 🙂 Innsatsen mot Chelsea var meget bra. Og sånn innsats bør ligge i bunn kvar kamp uansett motstander. Når det gjelder cornere så må eg innrømme att eg var opprørt når vi fekk corner i siste sekund, og Navas og Milner velger å ta ein kort corner istedenfor å løfte den inn i feltet. Demichelis var tydleg irritert når siste mulighet i kampen blei løst på den måten. Men Pelle skal ha skryt, han valgte rett taktikk og han hadde fått spillerene til og tru på att 3 poeng var muleg.

 6. Rolf Erdal sier:

  Kampens beholdning; Clichy !! Traff på sin offensive spillestil. Synd vi ikke lykkes med å score et velfortjent seiersmål og at vi «klabber» i forsvar… Men vi er fortsatt med 🙂

 7. Arne Persson sier:

  Interessant å se på Elefenbenkyste, Toure tar alle dødballer – og det med suksess!! Hvorfor får han ikke lov til det i City? Pelle?

 8. John Cato Thorkildsen sier:

  Bra spørsmål Arne, er vel pga høyden han må være inne i boksen. Men Yaya er vel en av de dårligste hodespillerne jeg noensinne har sett. Selv om Silva, Aguero og Navas tilsammen er like høye som en Yaya på tå, så er de alle bedre hodespillere etter det jeg har sett.
  Blir vel bedre med Wilfried?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.