Før kampen: Chelsea – Manchester City

Eliaquim+Mangala+Manchester+City+v+Chelsea+SNZy1Uqau2JlManchester City reiser til London for å møte serielederen Chelsea til dyst på Stamford Bridge. Ligaens beste hjemmelag tar imot ligaens beste bortelag. Det er klart for en av sesongens største kamper i Premier League.

Én uke har gått siden det katastrofale hjemmetapet mot Middlesbrough i FA-cupen. Selv om Manuel Pellegrini før kampen understreket hvor mye han ønsket å oppnå suksess i den tradisjonsrike cupen greide han ikke å få mannskapet sitt til å overliste Aitor Karankas menn. Til tross for en god førsteomgang av de lyseblå sto det 0-0 til pause, og i den andre omgangen trakk Middlesbrough det lengste strået på Eastlands. De røde sikret seg dermed avansement på bekostning av Manchester City som nå «bare» har Premier League og Champions League igjen å konsentrere seg om.

Denne helgen er det duket for toppoppgjør på Stamford Bridge når Manuel Pellegrinis og José Mourinhos respektive lag braker sammen. Manchester City ligger for øyeblikket fem poeng bak London-klubben og den regjerende mesteren bør ikke gå poengløse av det grønne gresset på brua hvis de ønsker å henge med i kampen om et nytt seriemesterskap. Citys chilenske manager vil ikke gå med på at kampen er avgjørende, men innrømmer at den er viktig og at luken opp til Chelsea må tettes. «Det er en veldig viktig kamp, men det er ikke kampen som kommer til å avgjøre tittelen», forteller 61-åringen. «Etter kampen mot Chelsea er det fortsatt 45 poeng å spille om. Denne klubben har vunnet Premier League etter å ha ligget åtte poeng bak United på tilsvarende tidspunkt, så når det kommer til fotball så kan man aldri vite helt sikkert.»

Diego Costa har vært et samtaletema etter angrepsspillerens hissige opptreden i semifinaleoppgjøret mellom Chelsea og Liverpool i ligacupen tidligere denne uken. 26-åringen havnet i flere opphetede situasjoner, og i én av de tråkket Costa på Liverpools midtbanespiller Emre Can. Den handlingen har ført til at FA har gitt spissen tre kampers karantene, noe som betyr at Diego Costa ikke blir å se i lørdagens storkamp. Manuel Pellegrini valgte å vie deler av sin pressekonferanse før kampen på å komme med noen tips til Chelseas hissige storscorer. «Han har sin personlighet, og den er ikke enkel å hanskes med, men jeg tror at denne utestengelsen kan være god for ham», spår Citys manager. «Diego Costa er en veldig god fotballspiller og trenger ikke å havne i disse situasjonene.»

Eliaquim Mangala fikk sin debut da Manchester City spilte 1-1 mot Chelsea på Eastlands tidligere denne sesongen. Den gangen spilte franskmannen en kjempekamp, og tok nevnte Diego Costa helt ut av oppgjøret. Etter det har prestasjonene svingt litt for midtstopperen som ble hentet fra FC Porto før denne sesongen. Den siste tiden har Martin Demichelis holdt Mangala ute av laget, og argentineren fortalte i et intervju med Manchester Evening News at den franske landslagsspilleren fortsatt har en del å lære, men at potensialet er udiskutabelt. Før lørdagens toppoppgjør forteller 23-år gamle Mangala at han og lagkameratene hans går for seier når de skal måle krefter med ligaledende Chelsea. «Jeg tror det er viktig at vi får til vårt spill, hvis vi ønsker å vinne», understreker midtstopperen. «Det spiller ingen rolle for meg om det er Diego Costa, Didier Drogba eller Loïc Remy som starter på topp. Vi går for å vinne uansett». Mangala som ikke har startet siden 1-1 kampen på Goodison Park var ikke med mot Middlesbrough grunnet en skulderskade, men kan bli foretrukket mot Chelsea på grunn av sin fysikk og hurtighet. «Vi vet at Chelsea liker å forsvare seg, samtidig som de er lynhurtige på kontringer», konstaterer franskmannen. «De har mange kvalitetsspillere, men det har vi også. Vi må tette luken opp til Chelsea, og den beste måten å starte den jobben på er med seier på lørdag».

Chelsea sikret seg finaleplass i ligacupen etter at de i midtuken slo Liverpool 2-1 sammenlagt. Høyreback Branislav Ivanovic ble den store helten med sin kontante heading som sikret 1-0 på Stamford Bridge. Som nevnt så har mye i ettertid handlet om Diego Costas opptreden, og spesielt Chelseas manager José Mourinho har reagert på at hans nøkkelspiller nå utestenges i tre kamper. Portugiseren raset etter kampen mot Sky Sports ekspertpanel som han mener bidro til å få Costa utestengt. I tillegg til dette stilte London-klubbens manager, som varslet, ikke opp til fredagens pressekonferanse. I tillegg til sin suspenderte angrepsspiller så har José Mourinho en del spillere med småskader, deriblant Schürrle, John Obi Mikel, Filipe Luis og Cesc Fàbregas.

Forrige sesong vant Chelsea tilsvarende oppgjør 2-1 etter den famøse misforståelsen mellom Matija Nastasic og Joe Hart som tillot Fernando Torres å avgjøre kampen for hjemmelaget på overtid. Sergio Agüero scoret Citys mål. Chelsea er gode på Stamford Bridge og har denne sesongen vunnet alle sine ti kamper på hjemmebane i Premier League, i tillegg til å ha den imponerende målforskjellen 24-3 på eget gress. Heldigvis så er Manchester City ligaens beste bortelag i tillegg til at Bradford allerede har vist at José Mourinhos mannskap ikke er umulige å tukte på Stamford Bridge.

Samir Nasri er på vei tilbake fra sin skade og har trent med laget de to siste dagene. Manuel Pellegrini var forsiktig optimist på pressekonferansen vedørende midtbanespilleren og sa at han skulle høre med klubblegen før kampen, noe som kan bety at Nasri kan være med på benken for Manchester City. Scott Sinclair ble på fredagen, som vi har skrevet om på ManchesterCity.no, lånt ut til Aston Villa ut sesongen. Elfenbenskysten avanserte fra sin gruppe i Afrikamesterskapet, noe som gjør at de lyseblå fortsatt må greie seg uten Yaya Touré og nyervervelsen Wilfried Bony. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy – Fernando, Fernandinho – Navas, Silva, Milner – Agüero

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 18:30.

Dommer er Mark Clattenburg.

1 svar

  1. Yngve Deila sier:

    Hadde håpet på Lampard fra start.Tror han kunne avgjort kampen.
    Portugiseren hadde ikke likt om han hadde startet i kveld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.