På snørra i FA-cupen

JS55248179På en dag med flere store kjempeskreller i FA-cupen var City et av lagene som røk ut av den tradisjonsrike turneringen. De lyseblå maktet ikke å hamle opp med Championship-laget Middlesbrough hjemme på Eastlands.

Manuel Pellegrini uttalte før kampen mot Middlesbrough at FA-cupen var en turnering han hadde fryktelig lyst å vinne og en turnering de lyseblå satset på denne sesongen, men hjemme mot Middlesbrough skulle alt gå galt.

Etter en oppløftende førsteomgang med mye godt City-spill og mange store sjanser, snudde alt i den andre omgangen og bortelaget Middlesbrough kom mer med i kampen – og greide altså å score to ganger.

City burde ledet med flere mål til pause. Allerede etter få minutter spilt var Stevan Jovetic centimetere fra å sette ballen i mål etter et innlegg, men var akkurat for sent ute til å nå fram.

City fortsatte med å spille seg til store sjanser utover i omgangen. Først skjøt Agüero i nettveggen, før det var Kolarovs tur til å være farlig frampå med et skudd keeper ga en farlig retur på. City-spillerne sto i kø for å score, men i mål ville ballen ikke.

Få minutter senere var det Dedryck Boyatas tur til å nesten få ballen i mål. Belgieren fikk to sjanser til å avslutte etter en corner. Først bommet han på ballen, så skjøt han høyt over fra god posisjon.

Like etter var det James Milners tur til å skape en stor sjanse. Skuddet hans var godt plassert i hjørnet, men Middlesbroughs keeper Tomas Mejias Osorio, som sto en kjempekamp, var nede i hjørnet og reddet.

Dermed sto det 0-0 til pause, etter en omgang der City burde ha scoret flere mål.

Og i stedet for City-scoringer skulle det bare gå sju minutter av den andre omgangen før bortelaget Middlesbrough skulle gå opp i ledelsen, mot spillets gang. Fernando må ta seg skylda for målet, da han først sendte av gårde et elendig tilbakespill til keeper Caballero, som sørget for at Bamford kom alene med keeper. Caballero fikk stoppet farten i avslutningen, men ballen trillet fortsatt mot mål. Fernando burde ha rukket å få meid ballen vekk, men klareringen hans endte i stedet rett i Bamford og i mål, og dermed var det altså de rødkledde som hadde tatt ledelsen.

Bortelaget skulle som sagt komme til en god del fete muligheter i den andre omgangen, og kunne fort scoret flere mål enn de gjorde. Etter 56 minutter kom de alene med Caballero, som to ganger fikk avverget.

Få minutter etter var det imidlertid ikke Caballeros fortjeneste at det ikke sto 0-2. En utrolig prestasjon av bortelagets Tomblin der han lurte hele City-forsvaret med et frekt hælspark endte med at han skjøt med utsiden av foten i innsiden av stolpen, langs streken og ut!

Manuel Pellegrini forsøkte å snu kampbildet ved å sette inn både Frank Lampard, Fernandinho og Edin Dzeko, og de lyseblå var utrolig nære en utligning minuttet før de 90 ordninære minuttene var over. Et skudd fra Aleksandar Kolarov forandret såvidt retning via en Middlesbrough-forsvarer og endte på innsiden av vinkelstolpen, totalt utenfor keepers rekkevidde. Ballen gikk imidlertid ikke inn og trillet i stedet langs streken.

Og i stedet for 1-1, som ville ha ført til omkamp og fortsatt sjanse til å avansere, skulle det bli 0-2 på overtid da City sto høyt og bortelaget kontret. Kike fikk æren av å sette ballen forbi Caballero og sende de tilreisende supporterne bak Caballers mål til himmels.

Dermed er City ute av FA-cupen, og har nå kun Premier League og Champions League å konsentrere seg om.

16 svar

 1. Arnstein Molstad sier:

  hva er det city driver med på treninga sover de fy faen for noen klovvner je har holdt mæ city i 30 år nå er je sint..

 2. Arnstein Molstad sier:

  å dette mener je faen må snart reise de å sparke de i rævva faen så tragisk….

 3. Arnstein Molstad sier:

  skam for hele klubben nå får dekk svare for dekk city…….

 4. Per Arve Stenødegård sier:

  Hvorfor er eg ikke overasket .

 5. Arne Solheim sier:

  Synes Pelle sa at City skulle satse på denne turneringa.
  Rett og slett en tragedie

  Er redd dette blir en tragisk vinter og vår..

  Topp 4 er i fare om ikke dette snur

 6. John Cato Thorkildsen sier:

  Champions League og Serien er prioritert i denne sesongen. Fair enough! At vi ryker mot et lag som vil mer, er fortjent. Lykke til Middlesboro!

 7. anders hjelle oiestad sier:

  Synd at yaya og wilford er på afrika mesterskapet. Han trenger vi nå.

 8. Ronny Solberg på Facebook sier:

  Jesus navas er ikke nøkkelen til suksess. At han i det hele tatt er med i en lagoppstilling er meg en gåte. Men hele laget burde blitt fratatt lønn for denne uka. Nå begynner eg å tvile på pellegrini sine leder egenskaper. Helt dødfødt når en møter motgang eller spillet går mot city. Vi kan ikke spille samme type fotball år etter år. Alle skjønner åssen Dei skal stoppe city nå. Å kjøpe spillere fra Afrika er helt talent løst når dei er borte 1 mnd i løpet av sesongen. Og i allefall nøkkel spillere. dør eg ikke av min galne eks driver meg til vanvidd klarer city å få meg ned og verre eller så så.

 9. Stig Yngve Helgesen sier:

  Sørgelige greier dette her, men nå må vi legge dette bak oss for å reise kjerringa mot Chelsea.
  3 poeng mot Chelsea er godt plaster på såret!

 10. Jan Tore Slinde sier:

  Vi har litt av samme problemet som vi hadde under Mancini sesongen etter det blei gull. Spillere som blei hentet inn om sommeren var ikkje spillere som hevet laget. Stallfyll. Det samme har skjedd nå. Mangala og Fernando er ikkje verdensklasse. Det dei har bevist er rett og slett for svakt. Og når du ser på spillere som Pellegrini/sammen med desse 2 barca fyrene har hentet så er det vel knapt noen som har slått til. Fernando, Navas, Jovetic og Mangela er ikkje spillere som hadde spilt på nokon av topplaga i Europa. Har vi gjort eit kanonkjøp etter vi hentet Aguero?

 11. Friedland sier:

  Jan Tore: Tiden vil vise om vi har gjort noen kanonkjøp etter vi hentet Aguero. Det er handlet inn mange uslipte diamanter til vårt akademi, så jeg tror svaret på ditt spørsmål etterhvert vil bli ja. De som er hentet inn til A-troppen etter Aguero har vel aldri vært såkalte storkjøp i Aguero klassen?

  Synes vi er i overkant kritiske når vi taper kamper. Samme greiene hadde vi i høst da det gikk et par kamper med dårlige resultater før det snudde til en fantastisk periode med solide seiere.
  Chelseas 8 poengs ledelse ble raskt hentet inn og vi lå à poeng med de ved nyttår. Med tap i helgen vil det igjen være 8 poeng, og nye teorier om hvor dårlige vi er florere.
  Slike perioder hadde vi forrige sesong, sesongen før der, og sesongen før der igjen. Likevel har vi vunnet PL 2 ganger, Ligacupen 1 gang og spilt en FA cup finale.
  Er overbevist om at spillerne helst vil løfte seg i Europa og bevise ovenfor eierne at klubben har tatt steget videre. Vi er fremdeles med og kjemper om pokal i både CL og PL.

 12. Jan Tore sier:

  Dårleg resultat betyr ofte frustrasjon.
  Men berre for å sei ifra, mine meininger om hva som blir gjort feil i City har ikkje kun med dei siste resultata.

  Eg skal prøve å være litt kortfattet.
  Pellegrini er for meg eit stabeist. Å være stabeist kan være positivt over perioder, men sjeldan over lang tid. Når Pellegrini sin plan fungerer og spillerene ofrer 110%, så er City fantastisk og Pelle gliser.
  Når Pelle sin plan ikkje fungerer, så fungerer ingenting. Absolutt ingenting. For meg virker han totalt evneveik på sidelinja når vi kommer under, eller når kampbildet er i ferd med å snu og motstanderen tar over. Når City trøbler i kamp,(noko som skjer oftere og oftere), så er det null plan b, ingen synleg beskjeder til kaptein, og engasjemang. Han sitter å klør seg i hovudet og snakker litt med Ruben. Godt muleg han prøver på noko, men det er vertfall ikkje synleg for meg. I CL er vi rett og slett grisaheldige for att vi er videre. For Pellegrini bommet så til di grader i fleire kamper med taktikken att det var på grensen til pinleg. Eller det var faktisk pinleg. «Nå har City lært, Nå skal City kjempe om CL trofeet, Vi har lært av dei forrige feilene.» Kva skjer? Jo, Pellegrini svever fortsatt på Yaya,Aguero og Silva sine prestasjoner og trur seriøst att City kan spille 4-4-2 mot lag som Roma heime, CSKA heime og borte. Jo, det går an å spille 4-4-2, (få lag gjør det pr idag i CL), men korleis kan ein faktisk tru att ein kan spille 4-4-2, med 2 spisser som jobber godt på topp, men lite defensivt, 2 innoverkanter, som jobber dårleg defensivt og ein utrent Yaya som er elendig defensivt. Det gjekk som det gjekk på dette nivået. Pelle såg det ikkje gjekk i dei første kampene, men fortsette alikevell. Midtbana blei løpt i fillebiter. Forsvaret såg ut som dei var elendige kvar gang motstanderen kom kontra. Men problemet var sjeldan forsvaret. Det var midtbanen som var problemet, eller rettare sagt Pellegrini som var problemet.

  Spillerkjøp: Her får han og desse Barca fyrene terningkast 2.
  Navas: God til å springe rett frem. Begrenset spillertype som er kvikk i bevegelsene, men der stopper det. Ingen x-faktor. Treffer på ingen innlegg pr dags dato.

  Jovetic: Har ikkje imponert meg noko som helst. Ja han er ok på små flater, men han er meir oppteken og vifte og veive med armene. Hatt sin beste periode i City i pre season før årets sesong. Det seier det meste. Skadet/porselen og preger ikkje kamper når han får sjansen. Dyr, og eg trur ikkje han blir lenge i City.

  Fernando: Her trudde eg og håpet eg att vi endeleg hadde fått inn ein defensiv midtbanespiller som var rask, tacklingsterk, posisjonerings sterk, og eit beist av ei ryddemaskin som og kunne være kreativ. Eg kunne nesten ikkje tatt meir feil. Vi har fått ei skilpadde som er tregere enn Garcia, han samler kort/og lager mykje frispark, kun fordi han er ekstremt temposvak og i feil posisjon. Etter ein halv sesong så vil eg kalle det totalt bomkjøp. Toppet seg mot Arsenal. Fyren hadde enormt med feilpasninger. Einaste gangene han kan fungere er når City velger taktikken som dei hadde borte mot Roma. 2 mann defensivt på midtbana. Da slepper han og bli avslørt så ofte, og han blir tettere i situasjonane. Men City spiller nesten alder sånn. Det var berre Pelle som plutsleg fann ut korleis vi kunne sikre oss 3 poeng i tøff bortekamp i CL:

  Mangela: Tidenes dyreste forsvarsspiller? Dette er pinleg. Eg synst faktisk det er ekstremt pinleg. Her spytter vi ut ein enorm sum på ein spiller som riktignok HAR mulighet til og bli ein god stopper, men som pr i dag ikkje er i nærheten av å ha nivået inne. Korleis kan ein klubb bruke så mykje peng på ein stopper som pr dags dato faktisk er svakere enn Boyata?? Det er heilt utruleg. Eg ser det er mange som forsvarer han, og seier han kommer til å bli god. Godt muleg, men til den summen så henter man ikkje spillere som KAN bli gode. Hadde man kjøpt Ramos eller Varane fra Real så hadde det vært noko anna. Totalt bomkjøp med tanke på prestasjoner – pris.

  Sagna: Gratis, middels spiller, blei hentet som backup.

  Lampard: 36 årige Lampard er blant den beste handelen vi har gjort dei siste åra. Vinnertype som betyr enormt på treningsfeltet. Har scoret fleire viktige mål. Gratis.

  Demi: Blei slaktet dei første 10 kampene. Ja eg og var skeptisk. Sleit tydleg med tempoet. Men Demi spilte seg opp (får tru Mangela klarer det samme) og dei 10 siste kampene i fjor, så var han kanskje City sin beste sammen med Dzeko.
  Ha kostet heller ikkje mykje, og har rutine som det holder. Ikkje noko for framtiden, men spiller fordi dei som er framtiden ikkje holder mål.

  Sjå på Real, Barca, Bayern og til dels Chelsea.
  Kvar sesong så handler dei 1-3 verdensklassespillere som går rett inn på laget og hever dei. City handler 4-5 spillere som er middels og som ikkje hever første 11`eren. Får dei ikkje tak i dei beste enda? Ja, dei har hatt FFP å ta hensyn til. Men pengene vi har hatt til rådighet er eg ikkje imponert over korleis vi har forvaltet.

  EDS: Pozo er vel den eineste som har fått sjansen. Det var pga 3 spisser var ute samtidigt. Pellegrini får pes av fleire som blogger og følger City på grunn av att ingen får sjansen under han.

  Eg er ikkje fan av å sparke managere. Og eg håper Peller klarer å trylle frem litt magi fra sidelinja.

  Mykje negativt kanskje, men dette er nå min meining om korleis ein del ting som eg meiner har gått galt og som vi har gjort feil. Ja, sjølv om vi har hentet trofeer, så er det forbedringspotensiale. Ferguson var enorm på dette feltet. Holde ein spilletropp sultne år etter år.

  Ellers er eg og mykje positiv til ting som skjer i City og eg har ståltro på att framtiden er lyseblå.

  Blei vist ikkje så kortfattet alikevell dette ser eg 🙂

  • Per Arve Stenødegård sier:

   Eg heller nå mer mot att Pelle faktisk har store problemer med å få ut potensialet i disse spillerne du er så kritisk til 🙂
   Navas og Jovetic og Fernando spessielt
   Mangela har eg stor tro på på noe sikt. Og det selv om eg er av de som mener att Boyata har vist så mye når han har fått sjansen nå att han faktisk fortjener å få spille mer.

  • Jan Tore sier:

   Selvsagt Pelle sitt ansvar som manager å få desse til å fungere. Så sant dei har ferdigheter til å klare det. Nokon trenger meir tid enn andre. Det er helt normalt. Men er det blitt hentet dei rette spillertypene? Eg synst berre for mange av dei «nye» ikkje presterer opp i mot det man bør forlange. Og årsaker til det er sikkert fleire.

   Når det gjelder Boyata så er eg heilt enig. Han var bestemann i forsvar mot Hamburg (ja det var treningskamp) og han var bestemann bak mot Boro. Mot Boro så var det han som lignet på sjefen bak der og ikkje Kompany. Men med prislappen på Mangela så tviler eg på att Boyata har sjans å konkurrere mot han.

 13. Yngve Deila sier:

  Om en liten stund er vi nok på vinnersporet igjen.Bare vent til Afrikanerne
  er tilbake.

 14. Jan Tore sier:

  Tviler ikkje på att me kjem tilbake på vinnersporet. Yaya tilbake trengst. For midtbana vår skriker etter kreativitet no når Nasri er ute og, Trur me kan gjere ein kanonkamp mot Chelsea. 1 poeng hadde vært topp. 3 poeng er håpet 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.