Før kampen: Manchester City – Middlesbrough FC

fernadoMindre enn 24 timer etter ankomst fra varmen i De forente arabiske emirater blir det igjen alvor for Manuel Pellegrinis gutter når de tar i mot Middlesbrough til FA-cupens fjerde runde.

Etter forrige helgs skuffende nederlag på hjemmebane mot Arsenal dro de lyseblå til Abu Dhabi for å promotere laget i tillegg til å spille en treningskamp mot tyske Hamburg SV. Reisens tidspunkt har fått flere til å stille spørsmål vedrørende Manuel Pellegrinis innstilling til FA-cupen, men manageren selv understreker turneringens viktighet og mener at hans mannskap er klare til å møte Middlesbrough på lørdag. «Vi har forberedt oss godt til kampen. Vi analyserte reisen før vi bestemte oss for å dra, og flyretningen på vei tilbake gir oss noen ekstra timer», kunne chileneren forklare. «Forrige sesong tapte vi mot Wigan i kvartfinalen, men vi kommer til å fortsette å spille på vår måte i alle turneringer. Denne sesongen røk vi tidlig ut av ligacupen, og det medfører at FA-cupen blir ekstra viktig for oss. Det er den mest tradisjonsrike turneringen i England og det vil bety mye for hele klubben å nå en finale.»

Fernando spilte førsteomgangen i midtukens seier over Hamburg SV og har etter sin overgang fra FC Porto før denne sesongen blitt en sentral del av Manuel Pellegrinis førsteellever. Brasilianeren har vært med i 16 av lagets 22 kamper i Premier League så langt. Midtbanespilleren fikk en del kritikk etter kampen mot Arsenal for sporadiske enkle pasningsfeil, men har flere ganger tidligere vist seg som en god ballvinner ved siden av Yaya Touré på midten. Selv gleder Fernando seg veldig til kampen mot Middlesbrough og mener at FA-cupen er noe helt spesielt. «Utslagselementet gir cupkamper en ekstra brodd, ikke bare for spillerne men også for fansen», påstår 27-åringen. «Denne turneringen er spesiell fordi den gir alle lag på ulike nivåer en mulighet. Når jeg spilte i Portugal så fulgte man, også der, med på FA-cupen.»

Middlesbrough er i kjempeslag om dagen og har bare tapt én kamp siden 21. oktober. Den stabile formen har ført til at Boro virkelig er med i kampen om direkte opprykk. I skrivende stund ligger laget fra Riverside Stadium på andreplass i Championship, bare ett poeng bak ledende Bournemouth. Trener Aitor Karanka har ledet The Smoggies i litt over ett år nå og har virkelig fått skikk på sakene. Spesielt i de bakre rekker. Spanjolen som selv var forsvarsspiller startet sin trenerkarriere som assistent til José Mourinho i Real Madrid etter at Manuel Pellegrini hadde fått sparken fra storklubben, og gjør nå sakene sine bra i England. Boro har bare sluppet inn 18 mål så langt i Championship, og hadde holdt nullen i fem strake kamper før de omsider slapp inn ett i helgens 2-1 seier mot Cardiff. Manuel Pellegrini fortalte at han kjenner godt til Karanka, og at bare full innsats vil kunne gi laget hans en mulighet til å avansere i FA-cupen. «Jeg forventer en god kamp, fordi vi møter et bra lag», mener 61-åringen. «Laget jobber veldig godt under Karanka og vi må spille med 100% intensitet og konsentrasjon.»

Lørdagens oppgjør mellom lagene er det åttende i FA-cupen, hvor Middlesbrough har vunnet tre, Manchester City har vunnet to og de siste to har endt uavgjort. The Smoggies har aldri tapt borte mot City i FA-cupen, og vant forrige oppgjør på Maine Road 1-0 i 1997. Litt mer oppløftende statistikk er at de lyseblå har vunnet tre strake mot Middlesbrough på Eastlands uten å slippe inn mål. Til morgendagens oppgjør har Aitor Karanka kantspilleren Muzzy Carayol ute med en kneskade. Chelsea-lånet Tomas Kalas er tvilsom, men kan rekke kampen.

Frank Lampard måtte gi seg tidlig i midtukens treningskamp mot Hamburg SV med en kjenning i hoften. Det kan bety at den rutinerte midtbanespilleren ikke er tilgjengelig til lørdagens kamp i FA-cupen. Samir Nasri er fortsatt ute med sin leggskade, samtidig som Yaya Touré og Wilfried Bony spiller Afrikamesterskapet. Willy Caballero kan bli foretrukket foran Joe Hart som en slags «cup-keeper». Vi tipper følgende lagoppstilling: Caballero – Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy – Fernandinho, Fernando – Navas, Silva, Milner – Agüero

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 16:00.

Dommer er Phil Dowd.

1 svar

  1. Arne Persson sier:

    Pelle ut! Pelle ut! Pelle ut! Pelle ut!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.