Arsenal temmet City

JS54819429Et tamt Manchester City gikk på sesongens andre hjemmetap i Premier League mot Arsenal, som sørget for at de lyseblå knapt klarte å produsere en målsjanse i løpet av kampen.

Om en bare ser på statistikken etter kampen, burde City hatt full kontroll hjemme mot Arsenal i ettermiddagens Premier League-møte mellom lagene på Etihad. Cornerstatistikken ble vunnet med 16-3, mens statstikken over ballinnehav viser at City hadde ballen i 65 % av tiden. Å bare ha ballen og få mange cornere er likevel ikke det samme som å score, og den statistikken som virkelig betyr noe i fotball, nemlig å få ballen mellom stengene til motstanderen, var det Arsenal som vant 2-0.

Vincent Kompany var tilbake for City etter sitt skadeopphold og startet i midtforsvaret sammen med Martin Demichelis. Sergio Agüero startet alene på topp, med David Silva i en offensiv rolle på midtbanen. Både Stevan Jovetic og Edin Dzeko var på benken og kom inn i den andre omgangen. Dermed var City nesten fulltallige igjen, med unntak og Yaya Touré som er opptatt med spill i Afrikamesterskapet, i tillegg til nyinnkjøpte Wilfried Bony, som ikke har spilt for City ennå. I tillegg var Samir Nasri blitt skadet, og kunne ikke spille mot sin tidligere klubb.

Mens forrige sesongs oppgjør mellom lagene ble en målrik og underholdende affære, var det langt mellom sjansene i den første omgangen. City greide faktisk ikke å spille seg til en eneste kvalifisert sjanse, og slet med å finne åpninger i et kompakt Arsenal-forsvar. Bortelaget hadde nemlig en helt annen tilnærming til kampen enn de vanligvis har, og la seg dypt, samtidig som midtbaneleddet kjempet godt foran de bakerste. City fant rett og slett ikke ut hvordan de skulle trenge gjennom, og i stedet for å spille seg til sjanser endte de lyseblå opp med å sende en haug med feilpasninger.

Mål skulle det likevel bli i løpet av den første omgangen. Vincent Kompany satte bevisst ut brystkassa mot bortelagets Monreal for å stoppe et løp. Spanjolen gikk ned i feltet, og dommer Mike Dean pekte på straffemerket. City-manager Manuel Pellegrini uttalte etter kampen at han mente straffesparket var feil idømt, men at det samtidig var unødvendig av Kompany å gå inn på måten han gjorde.

Straffen ble satt sikkert i hjørnet av Santi Cazorla. Joe Hart var etter ballen, men rakk ikke bort i tide, og dermed var det altså bortelaget Arsenal som ledelsen halvveis i den første omgangen.

Til andre omgang satte Manuel Pellegrini inn Stevan Jovetic i stedet for James Milner i et forsøk på å snu kampbildet. Det så ut til å lykkes, for det var et helt annet City-lag som kom på banen i starten av den andre omgangen i forhold til i den første. De lyseblå satte umiddelbart press mot Arsenal-målet, men slet likevel med å komme til de helt store sjansene. Den største kom etter timen spilt da et innlegg ble slått hardt inn foran mål, men en Arsenal-fot fikk sklidd ballen ut til corner.

Og i stedet for 1-1 og utligning skulle Arsenal gå opp i 2-0. Halvveis i den andre omgangen fikk Arsenal frispark ca. 30 meter fra Citys mål. Santi Cazorla slo ballen inn i Citys boks, der Arsenal-spillerne gikk inn på løp ganske uforstyrret. Ballen landet på hodet til Olivier Giroud, som fikk stå alene og heade inn 2-0 forbi en sjanseløs Joe Hart. Meget svakt forsvarsspill av City, som på hjemmebane i forrige sesong bare slapp inn to flere mål på alle kampene enn det som er status så langt denne sesongen.

Også Edin Dzeko kom etter hvert inn for City i et forsøk på å snu kampen, men det virket vanskelig å lykkes og etter hvert begynte publikum også å gå hjem. Ti minutter før slutt hadde riktignok Stevan Jovetic en kjempesjanse til å score, men satte ballen utenfor mål fra fem meter.

Dermed ble Arsenal som stakk av med alle tre poengene, og som dermed tok en viktig seier i kampen om Champions League-plass. For Citys del betyr tapet at det bør bli seier i den viktige sekspoengskampen mot Chelsea på Stamford Bridge om to uker. Med tap vil Chelsea være åtte poeng foran City igjen, mens en City-seier vil føre de lyseblå opp bare to poeng London-laget. Men det er altså først om to uker. Neste helg venter Middlesbrough på hjemmebane i FA-cupens fjerde runde.

12 svar

 1. Jan Havnen sier:

  Trener City på hjørnespark ? Noen som vet ?

  • Arne Persson sier:

   Så vidt jeg kan se, trener ikke city på noe som helst. Manager og spillere, apparat ser ut til å ha det veldig hyggelig sammen, så hyggelig at spillerne ikke ser ut til å ha respekt i det hele tatt. Selv når vi ligger under mot Arsenal fortsetter veldig mange av spillerne å gå rundt på banen. Fem minutter igjen av kampen og City hadde ballen og seks mann på egen banehalvdel som GIKK! Hart, Kompany og Zabaleta er spillere som utgjør kontinuiteten, Aguero, Silva, Toure, Dzeko (og Kolarov) ble kjøpt av Mancini og utgjør fortsatt de eneste som virkelig holder mål. Pelegrini har ikke kjøpt noen spillere som er på samme nivå, i tillegg har han null tro på akademiet og det arbeidet de gjør! Vi ligger forsatt godt an på tabellen takket være en fantastisk høst av Aguero og en jul hvor vi har møtt svak motstand. Nå møter vi hverdagen igjen. Aguero er en fantastisk spiller, Silva og Toure likeså. Men de kan ikke klare dette alene.

  • Per Arve Stenødegård sier:

   Mancini måtte kjempe mot Goliat før han la inn årene og vant . Pelle vant da de to hovedutfordrerne låg i limbo sist sesong .En god prestasjon av Pelle å holde ett i flyten Liverpool bak seg naturligvis , selv om en må si seg heldig med avslutningen , men for meg er Mancinis prestasjon større , mye større.
   Men folk har lov å være uenig .-)

 2. Arnstein Molstad sier:

  city kan ikke ta hjørnespark helt tragisk..

 3. Jan Tore Slinde sier:

  I følge prestasjonane i dag så har dei trena på ingenting i det siste. Satt med følelsen av att Arsenal bevist gav vekk cornere istedenfor å måke ballen framover. Dei viste att cornere imot ikkje var farlege. Fekk ein leksjon i knallhard jobbing idag. Der Arsenal konstant var i bevegelse og jobbet knallhardt i alle faser, så gjekk City sitt bevegelse og pasningsmønster i sirup. Forferdeleg å sjå på. I Fernando så har vi kun fått ein ok ballvinner og ingenting anna. Han er ekstremt treg. Og pasningene går i hytt og pine. Garcia hadde nå vertfall ok pasninger. Og dette er mannen vi hentet for å ta den defensive midtbanen til neste level? Ein skal ikkje bli for negativ på grunn av eit tap, men eg er ekstremt skeptisk til mange av kjøpa City har gjort dei siste åra. Ok spillere har komt, men omtrent ingen verdensklasse. På brua må me ha minimum 1 poeng. Helst 3. Ser ikkje vekk fra att den kampen passer oss bedre enn den i dag. Så lenge Pelle fortsatt har berre 1 plan så lider me mot lag som Arsenal idag. Lag som ligger kompakt og har gode spillere med stor bevegelse og ferdigheter passer City meget dårleg. På brua er det vi som må ligge meir kompakt og satse på kontringer. Får håpe Aguero får ei bra treningsveke og att brassene trener på å treffe lyseblå spillere. Kanskje dei rekk og trene på cornere og. Ordtaket corner i mål passer vertfall City dårleg.

 4. hele laget var svakt idag, men navas var en ren skam…

 5. Håbjørn Tøndel sier:

  For mange nøkkelspillere i halvform etter skader, og mangler Nasri og Yaya. Silva stod frem, men det holder ikke. Savnet innleggene fra Kolarov, alle forsøk ble blokket effektivt, og cornere er vi vaksinert mot å få til.

 6. Friedland sier:

  For tidlig å krisemaksimere synes jeg. Det er tross alt januar og vi er kun 5 poeng bak Chelsea. Selv om de vant 5-0 borte mot et tamt Swansea så er de ikke uslåelige.
  Synes vi gjør det bra i slutten av første omg og store deler av andre omg, der vi rundspiller et defensivt, men kontringssterkt Arsenal. At forsvaret sover på 0-2 virker litt typisk for kampbildet og er noe som Pelle må justere i løpet av uken.
  Vi sliter litt med å omsette alle sjansene i scoringer. Noe vi har slitt litt med denne sesongen.

  Nå venter et heltent oppgjør mot Hamburg, der endel spillere får litt gratis kamptrening (Dzeko, Boyata, Sagna, Kolarov, Willy feks).

 7. Jna Tore sier:

  Eg syns straffen er grei. Den tid att Kompany bevist gjere ein bevegelse for å stoppe Monreal. Unødvendigt og ekstremt klønete. Når det gjelder Mike Dean så er han den dommeren eg misliker mest i PL. Sjølv om han gjore ein ok kamp i går.

 8. Hassan sier:

  Nei Jan jeg tror ikke det.

 9. Jan Tore sier:

  Hva er det du ikkje tror Hassan?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.