Før kampen: Manchester City – Arsenal

PabloVincent Kompany kan være tilbake på laget når Manchester City og Arsenal er klare for toppkamp på Eastlands.

Det ble 1-1 mot Everton i en veldig spennende kamp på Goodison hvor Fernandinho ga Manchester City ledelsen. Steven Naismith stanget inn utligningen like etterpå for hjemmelaget, og uavgjortresultatet var et faktum.

Nå er det Arsenal som gjelder og London-klubben har i den siste tiden vært anført av sin chilenske angrepsspiller Alexis Sánchez. Teknikeren som kom fra Barcelona før denne sesongen har scoret tolv mål i Premier League så langt og er en spiller Manchester City-forsvaret må være ekstra oppmerksom på når lagene møtes på søndag. Pablo Zabaleta fylte år på fredagen og argentineren la ikke skjul på, i et intervju med Citys offisielle hjemmeside, at en seier mot Arsenal ville være en passende gave til 30-årsjubilanten. «Dette er en veldig viktig kamp for oss å vinne, også med tanke på at vi møter Chelsea neste uke». Argentineren som har levert solide prestasjoner på Citys høyreback den siste tiden understreket også i intervjuet at han var sikker på at kampen kom til å bli et fyrverkeri. «Dette er en kamp for alle som elsker fotball. Vi må være bunnsolide bakover, og heldigvis så har vi Agüero tilbake på topp. Arsenal har veldig mange gode offensive spillere, og de spiller et kortpasningsspill med mange gode bevegelser uten ball. Nå er det opp til oss å levere godt i de to kommende kampene.»

Mange husker nok kampen mot Gunners forrige sesong da Manchester City vant hele 6-3. En som definitivt ikke kommer til glemme kampen med det første er Fernandinho. Den gangen scoret brasilianeren to mål i tillegg til å ta Arsenals midtbanestjerne Mesut Özil helt ut av oppgjøret. «Det var en fantastisk kamp å være delaktig i», husker Fernandinho «Begge lagene bare fosset i angrep, og jeg er takknemlig for mine første scoringer for klubben». Denne sesongen har midtbanespilleren havnet litt i skyggen av landsmann Fernando, men nå som Yaya Touré skal spille Afrikamesterskapet er det igjen plass til 29-åringen på midtbanen til City. Forrige helg endte det med scoring for den utrettelige brasilianeren som har to mål på de tre siste kampene for de lyseblå. «Det er alltid gøy å møte offensive lag, fordi det ofte betyr at vi får mer plass fremover», forteller Fernandinho før søndagens oppgjør. «Samtidig så gjelder det samme for Arsenal, og de har mange gode spillere som vi ikke kan gi for mye rom.»

Vincent Kompany er nok tilbake i startoppstillingen for Manchester City, men Manuel Pellegrini kunne også komme med en dårlig nyhet på pressekonferansen. «Samir Nasri har skadet leggen og vil nok være ute i omtrent en måned», fortalte chileneren. «Vincent Kompany er skadefri og helt klar til å spille. Med Edin Dzeko er det en kamp mot klokka. Vi får se på søndag». 61-åringen fikk spørsmål om Yaya Tourés seneste kommentarer om sin usikre fremtid i Manchester City, men Pellegrini avfeide spørsmålene og var krystallklar på sine tanker om ivorianerens karriere. «Yaya er 100% knyttet til denne klubben og dette laget. Det har jeg ingen tvil om.»

Tidligere denne sesongen endte det 2-2 på Emirates etter at scoringer av Wilshere og nevnte Sánchez snudde kampen i Arsenals favør før Martin Demichelis headet ballen i krysset og sikret ett poeng for Manuel Pellegrinis gutter syv minutter før full tid. Til søndagens oppgjør har Arsène Wenger midtbanespillerne Arteta, Wilshere, Gnabry og Diaby ute i tillegg til høyrebacken Mathieu Debuchy. Kieran Gibbs og Danny Welbeck er begge tvilsomme til morgendagens oppgjør.

Tidligere denne uken ble Wilfried Bonys overgang til Manchester City fra Swansea bekreftet, men ivorianerens debut lar vente på seg i og med både han og Yaya Touré er borte i forbindelse med Afrikamesterskapet. Vinent Kompany kan skyve Martin Demichelis ut av laget samtidig som James Milner antageligvis tar plassen til skadede Samir Nasri. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy – Fernando, Fernandinho – Navas, Silva, Milner – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 17:00

Dommer er Mike Dean.

3 svar

 1. Arne Persson sier:

  Det blir smått idiotisk å bruke enorme summer på en spiss når en ser et forsvar som er så elendig at det er flaut. Fortsatt mener jeg Pellegrini gjør en elendig jobb. City er MYE dårligere enn de var i fjor. Hva er det som skjer?

  • Lars sier:

   Begynner å bli en stund siden City har tapt en kamp før idag. Du har nokk litt for store forventninger til ett lag som har mange spillere som nettopp har kommet fra skade. Det tar litt før de kommer tilbake på topp igjenn. Er det noen spillere jeg ikke er fornøyd med så vil jeg si Navas, han er ikke god nok. Syntes det er litt skremmende at ikke Pellegrini ser dette.
   syntes også at Mangala burde fått sjangsen idag.

 2. Arne Solheim sier:

  Fy f så skuffa..
  Ble som jeg frykta…

  Blir kamp om topp 4 no..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.