Nastasic lånes ut

JS43764936Matija Nastasic lånes ut til tyske Schalke, som samtidig får muligheten til å kjøpe serberen for £10 millioner til sommeren.

Matija Nastasics opphold i City ser ut til å være over, etter to og et halv år hos de lyseblå. Det var sommeren 2012 at den unge serberen kom til City fra Fiorentina i en avtale verdt 15 millioner euro, mens Stefan Savic gikk motsatt vei som en del av avtalen. Nastasic var på det tidspunktet 19 år, og ble regnet som et kjempetalent – som altså var grunnen til at City valgte å betale så mye for en så ung spiller.

Etter at Roberto Mancini fikk sparken i City og Manuel Pellegrini ble ny manager, har det imidlertid blitt dårlig med spilletid for serberen. I debutsesongen ble det totalt 30 opptredener på midtstopperen, og han danket blant annet ut Joleon Lescott og ble regnet som spilleren som skulle være Vincent Kompanys stopperpartner i mange sesonger framover. Så fikk Roberto Mancini sparken, og forrige sesong ble det ikke mer enn totalt 18 opptredener. Denne sesongen er i Community Shield eneste gangen Nastasic har ikledd seg den lyseblå City-drakta, og etter det har han ikke en gang figurert på benken. Kjøpene av Martin Demichelis og senest Eliaquim Mangala har selvsagt hatt mye det å gjøre, men Manuel Pellegrini har også vist at han foretrekker Dedryck Boyata foran Nastasic.

Nå blir det altså i stedet for England og City spill i tysk Bundesliga for den fortsatt så unge serberen. Schalke har sikret seg Nastasics tjenester fram til sommeren på et utlån, og en del av avtalen er også at tyskerne har muligheten til å kjøpe Nastasic for 10 millioner pund når låneoppholdet er over.

Forøvrig kan det også rapporteres at Sinan Bytyqi har signert en ny kontrakt med City som strekker seg over to og et halv år, samtidig som han går på lån til nederlandske SC Cambuur fram til 30. juni.

Legg igjen en kommentar