Poengdeling på Goodison

JS54228848Everton og Manchester City delte poengene i ettermiddagens Premier League-oppgjør på Goodison Park. Fernandinho ga City ledelsen, men en tabbe av Joe Hart slapp Everton inn i kampen igjen.

Det ble en spennende og meget hektisk kamp på Goodison Park mellom vertene Everton og gjestene Manchester City, i en kamp der begge lagene hadde muligheten til å avgjøre og kampen kunne vippet begge veier. City hadde flest sjanser i den første omgangen, men Everton hadde klart den største, da de et par minutter før hvilen kom alene med Joe Hart. Romelu Lukaku klarte imidlertid ikke å overliste Englands sisteskanse. Men sjansen var ikke over med det, for ballen endte rett i beina til Seamus Coleman, som klinket til – i tverrliggeren!

City hadde som sagt likevel flere sjanser enn hjemmelaget, og kunne med litt mer dyktighet foran mål ledet med flere mål til pause. Etter et kvarter spilt hadde Navas en fin mulighet til å score etter at Everton rotet i forsvar og Silva snappet ballen. Han sendte den videre til Navas, som trillet ballen utenfor den lengste stolpen. Også Stevan Jovetic hadde et par gode muligheter til å score, men skuddene gikk enten over eller til side for mål.

Også i den andre omgangen skulle Joe Hart stå i veien for Lukaku, som først kom seg forbi Mangala, før han skjøt fra skrått hold til side for Joe Hart. Kun en glitrende redning av Englands sisteskanse forhindret scoring.

Etter 67 minutter var det duket for comeback for Sergio Agüero, som har vært skadet siden det motsatte oppgjøret mellom disse to klubbene, i starten av desember. Argentineren kom ikke til å markere seg så veldig, men det var uansett ikke så mange minutter etter at han kom inn at City gikk opp i ledelsen.

City har scoret en rekke fine kontringsmål denne sesongen, og kvarteret før slutt skulle det skje igjen. Zabaleta vant ballen på egen 16-meter, og satte fart på framover. Ballen endte opp hos Navas på høyrekanten, som spilte videre framover til Nasri. Franskmannen sendte ballen tilbake igjen til Silva, som på ti meters hold tok en kjapp skuddfinte og dermed lurte av et par Everton-spillere. Skuddet hans gikk imidlertid via et Everton-hode, og deretter videre til Fernandinho, som sto med ryggen til mål og headet ballen bakover og i det lengste hjørnet. 1-0 til City!

Det var likevel ikke lenge City skulle få være i føringen. Et par minutter etter Fernandinhos scoring fikk Everton frispark ute ved sidelinja, ca. 30 meter fra mål. Ballen ble slått inn i feltet, og Joe Hart må tydeligvis ha trodd at han kom til å ha god kontroll på innlegget og at det bare var til å bokse unna. Hart hadde imidlertid alt annet enn kontroll. Han bommet fullstendig, og før han var rukket å komme helt ut, hadde Steven Naismith hoppet opp og headet ballen over den utrusende Hart, som kom stupende utover. Dermed 1-1, etter det som må karakteriseres som en kjempetabbe av Hart, som var tilbake i målet etter å ha stått over de to siste kampene.

Det ble hektiske sluttminutter med to lag som begge ønsket å vinne kampen, men ingen av dem greide å score sin andre scoring for dagene, og dermed endte det med poengdeling på Goodison. Chelsea vant sin hjemmekamp mot Newcastle, og dermed alene på topp i Premier League igjen.

11 svar

 1. Lars sier:

  Idag skulle jeg ønske Jovetic satt på benken. Han er direkte dårlig, faktisk på samme nivå som Mangala å det sier sitt!

 2. Ronny Solberg på Facebook sier:

  Navas imponerer heller ikke. Innlegg som går stort sett feil eller i motstander.

 3. Lars sier:

  Håper faktisk Jovetic forsvinner, synd å si det men jeg mener det. Han leverer ikke i det hele tatt. De gangene han faktisk får ballen i mål så har han fått den servert på gullfat å tilfeldigvis klart å rote seg i riktig posisjon.
  Hva skal man si om Mangala? Han trenger tid til å tilpasse seg PL ? Nja.. Mannen er jo like treg som en skilpadde å like farlig som en tiger på amfetamin foran eget mål. Utrolig at han at han bare har fått 1 rødt kort.
  Men men, poeng er poeng!

 4. Morten Halvorsen på Facebook sier:

  Må vel ha en enorm ryddesjau i juli.
  Mangala, jovetic, + + ut. Vil heller ha negredo til bake. Ellers trenger vi en klasse spiss og en som er på samme nivå som kompany

 5. Helt uenig! Jovetic har veldig bra nærteknikk og utrolig kvikk i steget. Han blir derimot vel overivrig i avslutningsøyeblikkene, så han trenger å bli litt mer kald i hodet. Det siste gjelder også Navas.
  Mangala er en midtstopper det gjør vondt å møte. Jeg synes han blir bedre etterhvert, og spiller med mer autoritet. Demichelis trengte også noen kamper før ting «satte seg».

 6. Arild Kvalvåg sier:

  Sånt som kan skjer når Pelle benke Joe i to kamper, Jovetic er god men er for lite inne i boksen,heller nede og henter. Funker med to spisser det, ikkje aleine. Idag gikk to poeng i vasken siden kynismen foran boksen er for svak. Kan si mye om Mangala men tilgode for å overbevise, kanskje neste sesong.. Demichelis trengte hvertfall ikkje en halv sesong, fremstår som den tryggest bak for meg. Ett poeng kan sees som tapt idag, men etter 38kamper er det ett poeng tjent

 7. John Cato Thorkildsen sier:

  Ingen bombe at Demichelis brukte kortere tid enn Mangala på å finne seg til rette, han har jo mye mer erfaring og rutine. Mangala blir vår nye Kompany om ikke bedre.
  Jovetic er vel ikke ren spiss og passer vel egentlig bedre i en rolle som Silva og Nasri.
  Vi produserer en haug med sjanser i alle kamper men treffer sjelden mål. Vil nok bedre seg med en Aguero skadefri og Dzeko i form.
  Uavgjort mot Everton i framgang er brukbart, men litt skuffende når vi leder.

  Gleder meg allerede til Arsenal kampen

 8. Jan Havnen sier:

  To ting slår meg for tiden.

  Vi er veldig ineffektive forran mål og vi klarer ikke å holde på ledelse.

 9. Jeg synes det blir litt mye svart-hvitt tenkning rundt spillerstallen vår. Skriver derfor «kritisk» her om noen av Citys bærebjelker. Ikke fordi jeg ikke verdsetter dem, men fordi jeg synes enkelte andre spillere får mye pepper. Jovetic passer ikke som ensom spiss, mens Mangala har hatt noen fantastiske inngripener også, men de blir ikke nevnt på dette forum…

  Kompany: Spiller med hjertet utenpå skjorta og har en fantastisk arbeidsmoral. Taklingssterk og 100% innsats. Han kan også miste hodet, lage frispark i farlige situasjoner og spiller med høy risiko fordi han går «all in». Han selger seg noen ganger, og går litt lett på finter.

  Yaya: Et herlig driv, fantastiske pasninger og avslutninger, rykk og steg av en annen verden, men hvorfor begynte vi først¨å vinne i Champions League da han var suspendert? Han er ikke veldig interessert i å jobbe hjemover og mot Champions League-motstandere som er flinke til temposkifter, blir City som lag av og til overkjørt på midtbanen når han spiller.

  Silva: Boksåpner, playmaker, silkefot og blikk for spillet. Fenomenal i trange rom, men heller ikke han valgte riktig løsning da Clichy lå til venstre for ham i første omgang i går og ventet på pasningen som ville gi Clichy blank goal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.