Før kampen: Everton FC – Manchester City

JS52416028Edin Dzeko, Sergio Agüero og Vincent Kompany er alle tilbake i trening og kan igjen bli å finne i troppen når Manchester City reiser til Liverpool for å møte Everton.

Kampen mot Sheffield Wednesday ble en nedtur fra 7-0 seieren i ligacupen selv om Manuel Pellegrinis mannskap også denne gangen sikret seg avansement på bekostning av laget fra divisjonen under. James Milner fylte 29 forrige søndag og feiret sin bursdag med å score begge målene for Manchester City da de snudde 0-1 til 2-1 og gikk videre i FA-cupen.

Overgangsvinduet har åpnet og ryktene florerer som vanlig rundt de lyseblå. At Matija Nastasic og Scott Sinclair er på vei bort er ingen overraskelse, men rapportene om at Swansea-spiss Wilfried Bony nærmer seg en overgang til Eastlands blir stadig flere. På pressekonferansen før helgens kamp mot Everton kunne Manuel Pellegrini fortelle at han ønsker å hente inn en angrepsspiller i januar, men ville ikke kommentere navn. «Det er mange ulike rykter, og jeg kan ikke kommentere alle», forteller chileneren. «Vi har den stallen vi har, men trenger en angrepsspiller til. Vi kan selvfølgelig handle helt frem til 31. januar, og mye kan skje, men i utgangspunktet trenger vi bare en spiss».

Den siste tiden har vært preget av en del skadefravær, men nå er trioen Edin Dzeko, Vincent Kompany og Sergio Agüero tilbake i trening. Hvor kampklare de er gjenstår å se, men alle tre kan være med til lørdagens bortekamp. En som imidlertid ikke reiser til Liverpool med den regjerende mesteren er Yaya Touré som har reist for å slutte seg til den ivorianske landslagstroppen. Midtbanespilleren som tidligere denne uken ble kåret til Afrikas beste spiller for fjerde året på rad etterlater seg et tomrom i City-laget, men Fernandinho ønsker nå å gripe muligheten for å danne en duo med Fernando sentralt i banen. Konstellasjonen med de to brasilianerne høstet mye ros etter skjebnekampen mot AS Roma i Champions League, og nå tyder mye på at de to igjen vil spille sammen når City møter Everton på lørdag. «Vi er likt med Chelsea nå og må fortsette den gode formen vår», insisterer Fernandinho. «Jeg har bare spilt på Goodison Park én gang, og det var en vanskelig kamp. Jeg husker at de scoret et vakkert mål veldig tidlig, men vi var i en fantastisk form og greide å snu kampen». 29-åringen som ikke har en like fast plass på årets City-lag som i sin debutsesong påpeker før kampen at han og lagkameratene ikke kan ta lett på The Toffees når de to lagene braker sammen 16:00 på lørdag. «Everton har hatt noen tøffe måneder nå, men de har veldig mange gode spillere», påpeker brasilianeren. «Vi må opp på samme nivå som forrige sesong for å kunne ta alle tre poengene».

Da lagene møttes tidligere denne sesongen vant City 1-0 etter en straffescoring av Yaya Touré, men kampen huskes nok best for Joe Harts matchvinnerredning på skuddet fra Lukaku like før slutt. På Goodison Park forrige sesong endte det til slutt 3-2 til Manchester City etter at Edin Dzeko scoret to mål og Sergio Agüero satte ett. Det var de lyseblåes første seier på Goodison siden april 2009. Den gangen ble det 2-1 til City etter scoringer av Robinho og Stephen Ireland.

Forrige seier for Everton kom på hjemmebane mot QPR den 15. desember. Etter det har det blitt fire strake tap i Premier League for de blå fra Liverpool og forrige helg ble det uavgjort mot West Ham i FA-cupen etter at en sen utligning fra kraftspissen Romelu Lukaku sikret omspill for Everton. Keeper Tim Howard er ute med skade i tillegg til Tony Hibbert, Sylvain Distin, Darron Gibson, Steven Pienaar og Leon Osman. Leighton Baines og James McCarthy er begge på vei tilbake fra skade.

Det vil bli gjort flere endringer på det laget som slo Sheffield Wednesday i ligacupen. I tillegg til at David Silva og Samir Nasri antageligvis kommer inn på laget så kan Vincent Kompany være tilbake fra start. Kapteinen har ikke spilt siden kampen mot Leicester, men kan til kampen mot Roberto Martinez’ mannskap igjen utgjøre stopperduo med enten Eliaquim Mangala eller Martin Demichelis. På topp så har igjen Pellegrini sine tre spisser å velge på, men Stevan Jovetic kan muligens fortsette fra start siden både Dzeko og Agüero har gått lenge uten å spille fotball. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy – Fernandinho, Fernando – Nasri, Silva, Milner – Jovetic.

Kampen vises ikke på TV2 Sport.

Dommer er Martin Atkinson.

6 svar

 1. Fredrik sier:

  Noen som har en god stream? Tragedie at det ikke vises på TV.

 2. Kristoffer Nilsen sier:

  Du kan prøve denne rundt 15:55 i morgen, kommer garantert noe. Muligens bloodzeed med skysports… Men du trenger enten acstream eller sopcast for å få god kvalitet.

 3. Lars sier:

  Kan være det bare virker sånn for meg men syntes alltid United og Chelsea kampene vises! Sikkert bare innbilning fra min side men det irriterer meg grønn 🙁

  • Tommy Kvarsvik sier:

   Tror TV2 har en prioritert rekkefølge over lag som skal vises, dersom det er flere kamper samtidig og de ikke får vist alle. Denne følges ganske slavisk, hver eneste gang, med mindre det er for eksempel serieavslutning og et annet lag enn de TV2 regner som store kan vinne serien. Prioriteringen er: 1) Manchester United. 2) Liverpool. 3) Chelsea. 4) Arsenal. 5) Tottenham. 6) Manchester City.

  • Joakim Kristiansen sier:

   De prioriterer ut i fra størrelse på fanskaren i Norge.
   En brukbar streaming side som jeg pleier å ta i bruk er:
   firstrowsports.eu

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.