Bony inn, Jovetic ut?

JS53730322Det virker mer og mer sannsynlig at Swanseas Wilfried Bony snart kan ikle seg den lyseblå Manchester City-drakta. Men betyr det at en annen, for eksempel Stevan Jovetic, må dra?

Seriøse medier har de siste dagene skrevet om at det nærmer seg en overgang for Swanseas Wilfried Bony til Manchester City. For to dager siden ble det rapportert, blant annet av Skysports, at City var i forhandlinger med Swansea om å kjøpe deres ivorianske angrepsspiller, men at det var et spørsmål om overgangspris. Swansea verdsetter Bony til £30 millioner, mens det på tirsdag ble rapportert at City ikke ønsket å gi mer enn £25 millioner.

Et spørsmål i forbindelse med prisen på Bony er selvsagt også UEFAs FFP (Financial Fair Play), der City har strenge restriksjoner på hvor mye penger som kan brukes på innkjøp av spillere. Et salg av Alvaro Negredo på slutten av sesongen til Valencia (der han nå er på utlån) kan komme til å dekke mesteparten av utgiftene for å kjøpe Bony, men det har i tillegg blitt spekulert i om City også vil kvitte seg med Stevan Jovetic for å få inn mer penger, noe som kan være nødvendig med tanke på å tilfredsstille FFP-kravene.

I går innrømmet Swansea-manager Garry Monk at han ikke vil stå i veien for Bonys overgang til City, men at City ble nødt til å møte Swanseas krav om overgangspris. «Det er samtaler mellom klubbene, og det er noe som pågår. Jeg kjenner ikke til detaljene. Jeg vet de har snakket om pris, men om de er langt fra hverandre eller ikke, vet jeg ikke noe om. Du er selvsagt skuffet når en av de beste spillerne dine forlater deg, for du vil ikke miste noen av dem, men jeg forstår ambisjonene hans og at dette er noe han vil. Sånn er verden, og det er ikke noe spesielt ved dette. Wilf har vist hvor dedikert han er og han vil prøve seg på det aller høyeste nivået. Det ville vært urettferdig overfor ham og jeg forsøkte å stoppe det. Men det er opp til klubben. Om de føler at det er rett tid og den rette summen som skal til for å la ham gå, så er dette noe som blir gjennomført. Gresset er ikke alltid grønnere på den andre siden av gjerdet, men jeg ønsker alle spillere lykke til uansett hva de gjør i karrieren sin.»

Så sent som i november kunne City fått Bony for £19 millioner på grunn av en klausul i kontrakten hans som sa at Swansea måtte godta bud av denne størrelsen, men etter at klubben fikk gitt Bony ny kontrakt og fjernet denne klausulen, er ikke lenger dette mulig.

Bony gjør seg for tida klar til Afrikamesterskapet, der han sammen med blant andre Yaya Touré skal representere sitt hjemland Elfenbenskysten. Om City kjøper Bony vil de altså uansett ikke få tilgang til hans tjenester før etter mesterskapet, eller eventuelt når Elfenbenskysten er slått ut.

Av andre rykter som har versert den siste tida spekulerer også enkelte medier i om Lionel Messi kan være på vei til City. Det skrives at Messi og manager i Barcelona, Luis Enrique, ikke skal være på talefot, og at det for tida er heftig turbulens i Barcelona-styret. Prisen City skal måtte betale for Messi er imidlertid rimelig stiv – £500 millioner, og de som spekulerer i dette ser ikke til å ta høyde for Financial Fair Play, som City er underlagt.

Av spillere som er på vei ut virker det ganske sikkert at både Matija Nastasic og Scott Sinclair forsvinner. Daily Mail kunne rapportere i går at Nastasic i løpet av de nærmeste dagene vil undertegne for Schalke, først på lån, men med mulighet for å gjøre overgangen permanent. City skal da visstnok få £10 millioner for serberen. Nastasic, som har 16 landskamper for Serbia, ble regnet som et kjempetalent og gjorde sakene sine bra i City, før han mistet plassen på laget og den siste tida har blitt rapportert å være skadet.

Når det gjelder Scott Sinclair rapporteres det at Aston Villa skal være interessert i å hente vingen, som også ble regnet som et kjempetalent da han ble hentet fra Swanea. I City har det imidlertid blitt få sjanser til å imponere.

Samtidig er det fortsatt et stort spørsmålstegn hva som skjer med James Milner til sommeren. City har fortsatt ikke blitt enige om en ny kontrakt med engelskmannen, som tidligere har uttalt at han er opptatt av å få spilletid. Det har det blitt langt mer av denne sesongen enn forrige på Milner, men om en ny kontrakt ikke blir underskrevet, vil altså Milners dager i City være talte. Det rapporteres at Liverpool er svært interessert i å hente Milner, som der kan bli en slags erstatter for Steven Gerrard, som det er blitt bekreftet forsvinner til sommeren.

2 svar

  1. Henrik Brattlie på Facebook sier:

    Bony er god, men jeg er ikke gira på at laget skal bestå av (nøkkel)spillere som deltar i African Cup of Nations. Fravær midt i sesongen for å delta i et mesterskap med mye hodeløs takling og høy list fra dommerne, ikke et pluss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.