Før kampen: City EDS – Chelsea U21

IMGL5271City EDS tar i kveld imot serieleder Chelsea til toppkamp i U21 Premier League Division 1. Kampen sendes direkte på TV2 Sport Premium.

Det er rekordjevnt i toppen av U21 Premier League Division 1, som er den øverste divisjonen for U21-fotball i England (tidligere kalt reservelag). Når City i kveld tar imot serieleder Chelsea skiller det bare ett poeng mellom lagene, selv om Chelsea ligger på første plass og City på femte. City har riktignok spilt én kamp mer enn London-laget (9, mot Chelseas 8), men en seier i denne viktige sekspoengskampen kan altså føre de lyseblå forbi de mørkeblå.

Vanligvis skriver vi ikke forhåndsomtaler av U21-kamper her på ManchesterCity.no, men i og med at kampen vises direkte på TV 2 Sport Premium klokka 20.45 i kveld, gjør vi et unntak. Også Citys serieåpning i august ble vist på samme kanal, og også den gangen var det Chelsea som sto på motsatt banehalvdel, den gangen på The Electrical Services Stadium, der Chelsea U21 spiller sine hjemmekamper. Kampen endte med et surt tap, der City tok en tidlig ledelse etter et skudd av Pablo Maffeo som gikk via en motspiller og i mål. Gjestene fra Manchester holdt på ledelsen gjennom nesten hele kampen, før samme Maffeo var uheldig og satt ballen i eget mål mot slutten, og Chelsea også scoret seiersmålet to minutter på overtid. Nå får City altså muligheten til å hevne dette forsmedelige tapet, når Chelsea nok en gang står på motsatt banehalvdel.

Patrick Vieiras gutter har ikke spilt en U21 Premier League-kamp siden 1. desember, da det ble nok et 1-2-tap i London – da mot Tottenham. Nå gjelder det altså å starte det nye året med tre poeng etter en høst med både oppturer og nedturer. Så langt i denne sesongens U21 Premier League står de lyseblå med fire seirer, to uavgjort og tre tap.

På banen finner vi ganske sikkert Bersant Celina, som på søndag fikk lov å sitte på benken med Citys A-lag i FA-cupens tredje runde mot Sheffield Wednesday. Angriperen fra Norge og Kosovo har hatt en rivende utvikling denne sesongen. Fra å starte på Citys U18-lag i august har Celina raskt kommet seg inn på EDS-laget, og senest altså til og med i A-lagstroppen!

Kampen spilles på Ewen Fields i Hyde, og starter klokka 20.45. Kampen vises på TV2 Sport Premium.

2 svar

  1. Svein Ottar Myrvågnes sier:

    Tusen takk for denne infoen! Då får jeg gleden av å se denne.
    Hadde ikke peiling på denne, jeg fekk med meg den første…..

  2. Yngve Deila sier:

    City vant 3-2 og Celina scoret vinnermålet på overtid, men det var ingen
    stor kamp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *