Celina matchvinner på overtid

web-action-A19U3265Bersant Celina sikret City seieren over Chelsea i kveldens U21 Premier League-kamp, og sendte med det de lyseblå til topps av tabellen.

Det var duket for toppkamp i den rekordjevne U21 Premier League Division 1 på Ewen Fields i Hyde i kveld, da City tok imot Chelsea. City lå på femteplass før kveldens kamp, men det skilte bare ett poeng opp til serieleder Chelsea, og med seier 3-2 over London-laget er altså City ny ligaleder (riktignok med én kamp mer spilt enn Chelsea).

I serieåpningen i august slo til slutt Chelsea City 2-1, etter at City hadde tatt ledelsen etter bare et minutter av kampen, for så å slippe inn to sene mål. I kveldens kamp var det Chelsea som skulle ta en tidlig ledelse, etter en kjempebrøler i Citys forsvar. Ballen ble spilt tilbake til Kean Bryan på Citys venstreback, som løftet foten for høyt da han skulle dempe ballen og lot den trille under seg. På løp kom Chelseas Dominic Solanke og med en fullstendig feilplassert Angus Gunn, som gjorde seg klar til å motta en eventuell pasning på lengste stolpe fra Bryan, ble det en enkel jobb for Solanke å skyte ballen i det nærmeste hjørnet, der det ikke befant seg noen keeper. Kean Bryan var svært skuffet over sin egen feil og skrev på Twitter etter kampen: «Gutted about the mistake for the first goal! But happy with my performance after that! What a win!!»

Det skulle imidlertid bare gå et par minutter før lagene var like langt. Brandon Barker var en spiller som gjorde seg svært bemerket i den direktesendte TV-kampen, med sine løp langs venstrekanten med ballen i beina og smarte valg. På utligningsmålet, som kom før det var spilt fire minutter, gjorde han hele jobben selv da han kom seg gjennom på kant og fyrte av ved den nærmeste stolpen og i mål. Et flott soloprestasjon av 18-åringen!

City var det dominerende laget på banen i den første omgangen, og bortsett fra gavepakken som førte til Chelseas scoring, greide aldri gjestene å skape noe som helst. City, på sin side, kom til flere store målsjanser. Etter 14 minutter kunne Thierry Ambrose scoret etter at en corner ikke ble skikkelig klarert, men en glimrende redning av Chelseas keeper forhindret det.

Franskmannen skulle likevel få æren av å sende City i føringen. 24 minutter var spilt da José Angel Pozo spilte Ambrose gjennom med en glimrende pasning forbi Chelsea-forsvaret. Fra hjørnet av femmeteren sendte den franske 17-åringen ballen lavt til side for keeper, og dermed var kampen snudd! 2-1 til City!

City kunne, og burde, ha scoret flere ganger i løpet av den første omgangen. Chelseas keeper Beeney gjorde sakene sine bra mellom stengene, og måtte hente fram sine ypperste kvaliteter for å stoppe Ambroses skudd etter 34 minutter. Sjansen etter 41 minutter var imidlertid enda større. Først var det Barker som skjøt, og nok en gang Beeney som var nede og reddet og fikk slått ballen til sides. Ballen gikk imidlertid ikke ut til corner, og i stedet var Pozo nede ved dødlinja og fikk slått en lang og høy ball mot den lengste stolpen, der Ambrose kom stupende. På åpent mål greide franskmannen på et eller annet vis likevel å heade ballen over, og dermed ble det ikke mer enn 2-1 til pause for City.

I andre omgang ble det i enda større grad enn i første en midtbanekamp, med mange tøffe dueller midt på banen og en dommer som av og til lot forseelser passere. Etter timen spilt lot han for eksempel passere at Citys keeper Angus Gunn tok ballen med hendene utenfor 16-meteren. Med en jagende Chelsea-spiller mot seg klarte ikke Gunn å vente lenge nok på at ballen skulle sprette inn til han, og i stedet for å beine ballen vekk tok han den altså med hendene like utenfor streken (noe reprisen viste tydelig). Hadde dommerne fått med seg dette ville Gunn sannsynligvis blitt utvist, og City måtte spilt resten av kampen med ti mann.

Når det er sagt følte også City seg noen minutter tidligere snytt for straffespark, da et skudd gikk via en utstrakt Chelsea-arm fra en spiller som kastet seg ned i eget straffeområde for å blokkere.

Noen minutter etter Gunn-situasjonen, skulle Chelsea likevel få sin utligning. Nok en gang var det Solanke som fikk æren av å score gjestenes mål, etter et gjennomspill på kant og en avslutning som gikk via beinet til Kean Bryan, som kastet seg ned for å blokkere, og i en høy bue over Angus Gunn og opp i det bakerste hjørnet.

Norsk-kosoveren Bersant Celina fikk ikke starte kveldens kamp da José Angel Pozo og Thierry Ambrose ble foretrukket på topp fra start, men et kvarter før slutt var det duket for et Celina-innhopp etter at Brandon Barker, som hadde spilt så bra, dessverre måtte forlate banen med en skade. Begge lagene jaktet det tredje målet som ville sikre alle tre poengene og tabelltopp, selv om ingen klarte å spille seg til de helt store målsjansene. Men med Celina på banen hadde City den måljegeren som trengtes for å avgjøre kampen, og to minutter på overtid skulle det gå nøyaktig på den måten. Akkurat da det så ut til at kampen skulle ebbe ut med 2-2 mottok Celina ballen etter en langpasning, sendte den videre på kant til Ntcham, som deretter sendte den tilbake i feltet til Celina som fulgte med opp på løp. På elegant og iskaldt vis sendte Celina ballen til side for keeper, og med bare ett minutt igjen å spille var det ikke noen tvil – City kom til å ta alle de tre poengene, takket være Celinas matchvinnerscoring!

Dermed endte kampen med seier 3-2 til City, som dermed fikk hevn over Chelsea fra det motsatte oppgjøret i august, da det var London-laget som vant med en scoring på overtid. City topper nå tabellen, men sannsynligvis bare fram til i morgen kveld, da både Manchester United og Tottenham spiller. Vinner et av disse er de forbi City. Citys unggutter viste uansett svært lovende takter med mye bra spill i kveldens kamp, spesielt i første omgang, og fortsetter det på den måten vil City garantert være med å kjempe om U21 Premier League-tittelen ved sesongslutt.

2 svar

  1. Christer Dovland på Facebook sier:

    Marius Olsen

  2. Marius Olsen på Facebook sier:

    Wow Christer u21 viktig kamp alle følger med på u21

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.