Milner reddet avansement

JS53848652To mål av James Milner reddet Manchester City fra å gå på en skikkelig FA-cup-blemme hjemme mot Sheffield Wednesday. Nå er de lyseblå klare for fjerde runde.

Det så stygt ut til pause for Manchester City i dagens tredjerundekamp i FA-cupen hjemme mot Sheffield Wednesday. Onsdagslaget tok ledelsen etter et kvarter spilt på en kontring der gjestenes May løp nedover høyresida til City og la ballen tilbake til Atdhe Nuhiu som sendte ballen til sides for Willy Caballero i Citys mål. Dermed 1-0 til Sheffield Wednesday, et resultat som sto seg helt fram til pause i en omgang som kan karakteriseres som sesongverste av City. At City-spillerne totalt dominerte statistikken over ballinnehav sier ikke så mye, da mesteparten av ballinnehavet ikke var særlig meningsfylt. Med labert tempo ble ballen sendt fram og tilbake i forsvaret og på midtbanen, uten at det så ut til å være så veldig mye plan over det de lyseblå foretok seg. Når feilpasningene i tillegg florerte, gjorde ikke det situasjonen så mye bedre. Til pause hadde ikke City hatt en eneste avslutning mellom stengene, mens Sheffield Wednesday hadde hatt den ene – som de altså scoret på.

Frank Lampard var riktignok ikke så langt unna å score i den første omgangen, men skuddet hans fra 16 meter gikk like utenfor stolpen etter 26 minutter.

Andre omgang startet ikke særlig bedre enn den første hadde avsluttet, og kampbildet var omtrent det samme – City hadde mye ball, men trillet og trillet kula mellom spillerne, uten å skape noe. Manuel Pellegrini hadde etter et tøft kampprogram den siste tida valgt å spare enkelte spillere. I tillegg til at 18 år gamle Bersant Celina (Kosovo/Norge) befant seg på benken for første gang med A-laget (uten å komme inn), var også spillere som Samir Nasri og David Silva der. Pellegrini så etter hvert at noe måtte gjøres, og satte en halvtime før slutt inn både Nasri og Silva, mens Frank Lampard og en skuffende Stevan Jovetic gikk ut. Nesten umiddelbart etter dette dobbeltbyttet begynte kampbildet å endre seg, og det skulle bare ta fem minutter før utligningen var et faktum. Innbytter Nasri sendte ballen til innbytter Silva, som på sedvanlig vis sendte en liten stikker gjennom til James Milner, som var gått opp som spiss etter at Jovetic var byttet ut. Avslutningen til Milner gikk mellom beina på keeper Kirkland og dermed var lagene like langt. 1-1!

Sheffield Wednesday hadde imidlertid mer å by på, og kun et fantastisk løp bakover og en takling i siste øyeblikk fra en arbeidssom Jesus Navas hindret scoring da gjestene 20 minutter før slutt igjen kontret.

1-1 ville selvsagt bety omkamp om halvannen uke på Hillsborough, noe Manuel Pellegrini og City-spillerne uten tvil ønsket å unngå. Men etter hvert som klokka tikket nærmere og nærmere 90 minutter, virket det mer og mer sannsynlig at nettopp det ville bli utfallet. Bortelaget la selvsagt alle spillerne i forsvar og så ut til å klare å holde 1-1 inn til slutt, men like etter at de 90 minuttene var over og tilleggstida var i gang sprakk det for gjestene. Navas ble spilt gjennom på kant og la ballen inn foran mål, via David Silvas fot i duell med en Wednesday-spiller og videre til James Milner, som fikk en enkel jobb med å sette ballen i nota fra 20 centimeter. Dermed 2-1 til City, og bursdagsbarnet Milner, som fyller 29 år i dag, kunne juble over å ha blitt tomålsscorer og reddet avansementet for City. Ikke en så verst måte å feire bursdagen på …

Hvem City skal møte i fjerde runde blir klart mandag kveld ca. kl. 20.35 i forbindelse med TV-sendingen fra kampen mellom AFC Wimbledon og Liverpool. Fjerde runde spilles 24./25. januar.

10 svar

 1. Arnstein Molstad sier:

  city spilte jævlig dårlig men vi vant jo på en dårlig dag det reddet dagen min..

 2. Hassan sier:

  Minler suger

 3. Ole Morten Egedal sier:

  Ok, hva er Minlers telefonnummer?

 4. Rolf Erdal sier:

  Herr Hassan, hvis det er vår Milner du sikter til så er du etter min mening helt på (United-)jordet. Milner er en ærlig, arbeidssom klubbspiller som også kan, noe du tydeligvis ikke fikk med deg, score mål… Puss brilla !!

 5. Pedersen sier:

  Er enig med Hassan

 6. Per Arve Stenødegård sier:

  Enda godt vi har sånne som Milner som har litt ishockey trøkk i seg . Ellers er det noe for mye isdans\kunstløp ute å går.

 7. Hassan sier:

  Bare hvis milner scorer en gang betyr det ikke at han er god.

 8. Hassan sier:

  Rolf jeg snakker med deg bare sånn at du vet bare for å informere litt skjønner du det

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *