Før kampen: Manchester City – Sheffield Wednesday

JS47162742Manuel Pellegrini og Manchester City får igjen besøk av Sheffield Wednesday til cupkamp. På søndag kommer The Owls til Eastlands for å spille tredje runde i FA-cupen.

Nyttårskampen mot Sunderland endte med seier for Manchester City etter en vanvittig andre omgang hvor Frank Lampard ble den store helten med sitt nydelige hodestøt. Det er som kjent av sine egne man skal få det og i tillegg til at Costel Pantilimon sto en kjempekamp for The Black Cats så scoret både Jack Rodwell og Adam Johnson for de røde- og hvitstripede. Heldigvis for Manuel Pellegrini så fant et presist innlegg fra Gaël Clichy pannebrasken til Frank Lampard som sikret en best mulig start på 2015 for de lyseblå med headingen som snek seg i hjørnet.

Da Sheffield Wednesday besøkte Manchester tidligere denne sesongen ble det til slutt hele 7-0 til Manchester City etter en målløs første omgang. På pressekonferansen før søndagens oppgjør understreker Citys chilenske manager Manuel Pellegrini at høstens resultat ikke spiller noen rolle for morgendagens kamp. «Det var en god seier, men den betyr ingenting i morgen», forteller 61-åringen. «Vi har akkurat vært inne i en tøff periode med tre kamper i uken, og desember er alltid en nøkkelmåned. Nå er det FA-cupen som står for tur og vi ønsker å forbedre det vi gjorde forrige sesong. Hjemmetapet mot Wigan var veldig skuffende for oss. Denne sesongen har vi allerede blitt slått ut av ligacupen noe som har ført til at vi er enda mer opptatt av å gjøre det godt i FA-cupen. Vår form de siste to månedene har vært bra og det handler om å fortsette med det spillet».

José Angel Pozo var mannen på alles lepper da han kronet sin debut for Manchester City med scoring i 7-0 seieren mot Sheffield Wednesday. Til søndagens oppgjør kan den unge spanjolen være tilbake igjen fra start i og med at Edin Dzeko og Sergio Agüero fortsatt er ute med skade. Selv innrømmer 18-åringen at han måtte smile litt da trekningen viste at City igjen skulle møte laget fra divisjonen under. «Det vil være en kamp jeg alltid kommer til å huske, og selvfølgelig håper jeg at jeg kan score igjen hvis jeg får muligheten», forklarer Pozo. «Likevel skal vi være klar over at det ikke blir en enkel kamp bare fordi vi vant 7-0 i ligacupen». Angrepsspilleren som kom fra Real Madrid i 2012 har fått sine muligheter denne sesongen og innrømmer at han nå ønsker enda flere sjanser for å bevise at han er en mann å regne med for fremtiden. «Jeg ønsker uten tvil å fortsette med å være en del av førstelaget fremover», slår spanjolen fast. «Målet mitt er å kunne bidra mest mulig, og å få enda flere sjanser».

Sheffield Wednesday har to strake seiere i Championship og slo Wigan 1-0 på DW Stadium i fjorårets siste kamp. Stuart Grays mannskap ligger på tiendeplass i Englands nest øverste divisjon og har der vært svært gjerrige både offensivt og defensivt denne sesongen. Selv om City-fansen sikkert ikke opplevde Sheffield Wednesday-forsvaret som veldig gjerrig så har Keiren Westwood bare sluppet inn 21 mål på de 24 første kampene. Kun Middlesbrough slipper inn færre mål i Championship. Offensivt har imidlertid The Owls fortsatt en del å gå på under Stuart Grays ledelse. 18 scoringer er fasit så langt, og ingen lag i divisjonen har færre scoringer. Det er kun akterutseilte Blackpool som sliter like mye som Sheffield Wednesday fremover på banen, de står også med 18 fulltreffere. Låneoppholdene til Lewis McGugan (Watford) og Royston Drenthe (Reading) endte denne uken i tillegg til at Joe Mattock er ute med skade for bortelaget til oppgjøret mot City.

Hvilken ellever Manuel Pellegrini velger å mønstre til søndagens oppgjør er vanskelig å spå, men sannsynligvis fortsetter Willy Caballero som sisteskanse. Belgiske Dedryck Boyata kan bli å finne i startoppstillingen. Stevan Jovetic var tilbake med en nydelig scoring mot Sunderland, men montenegrineren kan hviles fra start i denne. Ellers kunne TV2 melde på kvelden at unggutten Bersant Celina er med i bruttotroppen til kampen. Talentet som kom til City fra Strømsgodset som 15-åring har denne sesongen levert flere solide prestasjoner for både u-18 og EDS og nærmer seg nå altså en plass i troppen. Vi tipper følgende lagoppstilling: Caballero – Sagna, Boyata, Mangala, Kolarov – Fernandinho, Fernando – Navas, Lampard, Milner – Jovetic.

Kampen vises på TV2 Sport Premium 2 med avspark kl. 16:00.

Dommer er Michael Oliver.

5 svar

 1. Yngve Deila sier:

  Håper de ikke tar for lett på denne kampen.
  Det har vi jo sett før.

 2. Stig Yngve Helgesen sier:

  Ja, det sniker seg inn en litt ekkel følelse her…., men vi satser på at det blir en helt grei seier!

 3. Arne Persson sier:

  Det er en stor fordel å bare ha PL og CL å konsentrere seg om. La U21 ta FA-kampene.

 4. Arne Persson sier:

  Nytt bunnivå! Pellegrini må snart få sparken! Elendig laguttak, elendig inngang til kampen, elendige bytter, elendig!!

  • Lars sier:

   Elendige bytter? Ja Silva var meget dårlig, ikke en målgivende pasning..
   Ville også sparket Pellegrini, altfor dårlig prestasjon å ligge på topp i PL!
   Du burde hadde sparken fra tastaturet ditt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.