Lampard matchvinner i ellevill andreomgang

JS53735982Nyttårsaften ble det klart at Frank Lampard blir i City resten av sesongen. 1. nyttårsdag ble han matchvinner da City slo Sunderland 3-2 etter en ellevill andreomgang med hele fem mål.

Det ble «a game of two halves», som det sies i England, i dagens hjemmeoppgjør mot Sunderland. Mens første omgang var en dørgende kjedelig affære der Sunderland parkerte både en, to og tre busser foran eget mål, eksploderte det i den andre omgangen og det ble scoret hele fem mål.

Yaya Touré var tilbake på laget, etter litt uenigheter mellom han selv og manager Manuel Pellegrini om han faktisk var skadet til kampen mot Burnley eller ikke. På venstrebacken var Gaël Clichy kommet inn i stedet for Aleksandar Kolarov, mens Stevan Jovetic endelig var klar til å spille fra start igjen. Dermed kunne City for første gang på lenge starte med en naturlig angriper på banen igjen. I mål fikk Willy Caballero en sjelden mulighet mellom stolpene, mens Joe Hart fikk hvile på benken.

Som nevnt innledningsvis skjedde det svært lite i den første omgangen. Sunderland spilte med alle spillerne i forsvar, og City slet med å finne ut hvordan de skulle bryte gjennom. I stedet ble det mange pasninger fram og tilbake, en del mislykkede framspill, og etter hvert flere og flere langskudd mot tidligere City-keeper Costel Pantilimon.

Citys eneste skikkelige sjanse i den første omgangen kom etter 20 minutter da det oppsto klabb og babb i Sunderland-forsvaret etter en City-corner. Ballen havnet til slutt i beina på David Silva, som skjøt like utenfor. I tillegg til denne sjansen kan vi ta med et Silva-skudd som Pantilimon hadde grei kontroll på, og et farlig Sunderland-frispark der Cabalerro slang seg og fikk slått ballen unna.

Andre omgang startet mer eller mindre som den første omgangen hadde vært, og den eneste måten å endre kampbildet på var enkelt nok – men likevel så vanskelig – å score. Et lite øyeblikks magi var det City trengte, og en av de som tidligere har vist seg gang på gang å få til noe helt utenom det vanlige, er Yaya Touré. Etter 57 minutter hamret han fra 18 meter ballen opp i krysset bak en sjanseløs Pantilimon i Sunderland-buret, og med det endret kampen totalt karaktert. Nå måtte plutselig Sunderland framover på banen, og det skulle sørge for mange flere mål – begge veier.

Først skulle City gå opp i 2-0. 66 minutter var spilt da Clichy la lavt inn fra sin venstrekant. Foran mål ventet Stevan Jovetic, som på utsøkt vis hælflikket ballen inn i mål bak Pantilimon. Betegnelsen «magisk» passer kanskje enda bedre på Jovetic’ mål enn på Yaya Tourés mål, selv om begge var flotte.

Men før publikum hadde rukket å sette seg skulle det bli 2-1. Sunderland fortsatte å presse høyt og fikk kriget seg til en corner. På den gikk Jack Rodwell høyest opp av alle, og headet inn reduseringen bak Caballero.

Den tidligere City-spilleren ga Sunderland-fansen håp igjen, men bare minuttet etterpå var det på motsatt banehalvdel at det nesten skulle bli mål. Jesus Navas’ skudd fra skrått hold gikk i den nærmeste stolpen og utenfor.

Men i stedet for 3-1 til City skulle Sunderland score nok en gang – og dermed utligne til 2-2! Og nok en gang kunne City-fansen konstatere at det er av sine egne man skal ha det. Først oppsto det farlige situasjoner i City-forsvaret med et hardt skudd inn fra kant som Caballero fikk slått ut, før Pablo Zabaleta kom til å felle Sunderlands Billy Jones. Dommer Roger East pekte på straffemerket og tidligere City-spiller Adam Johnson sendte Caballero feil vei og utlignet dermed til 2-2.

På tre minutter hadde altså 2-0 blitt til 2-2, og City-fansen kunne knapt tro det de så. Men bare minuttet etterpå var City i teten igjen, etter at det femte målet på et helt ellevilt kvarter var et faktum. Nok en gang var det Gaël Clichy som la inn fra kant, men denne gangen med et høyt innlegg. Foran mål ventet Frank Lampard, som var kommet inn bare noen få minutter tidligere. På elegant vis styrte han headingen presist bort i hjørnet, utagbart for keeper Pantilimon, som strakk seg så lang han var til ingen nytte. Dermed 3-2 til City, som igjen var i tet etter å ha gitt fra seg 2-0-ledelsen så altfor lettvint.

Sjansene skulle fortsette å hagle, og bare et par minutter etterpå kunne Frank Lampard scoret igjen da han fikk skyte fra ti meter, men Pantilimon, som sto en stor kamp i Sunderland-buret, var med på notene og fikk reddet. Og like etter det igjen var det Yaya Tourés tur til å prøve å score sitt andre mål for dagen. Han tråklet seg gjennom og kom til slutt alene med Pantilimon, men fra skrått hold og kloss opptil keeper ble det vanskelig å score og den rumenske sisteskansen i Sunderland-buret fikk reddet.

Fire minutter etter fikk Lampard nok en mulighet til å score, men også denne gangen stoppet Pantilimon skuddet. Og et par minutter etter det igjen, i det 81. minutt, var det Jesus Navas’ tur til nesten å score. Han gikk på løp på høyrekanten og ble spilt glimrende gjennom. Fra skrått hold fikk han skutt, men nok en gang var Pantilimon der og reddet bortelaget. Og få minutter etter var det et skudd fra Fernandinho han måtte redde. Brasilianeren ble glimrende spilt gjennom av Silva og skjøt på direkten fra 16 meter, men en beinparade av Pantilimon forhindret City-scoring.

Også innbytter James Milner skulle få to store sjanser til å score i løpet av sluttminuttene, men begge gangene gikk ballen et godt stykke over mål. Det ble lagt til fem minutter, men Sunderland greide aldri å sette noe press på City i løpet av disse minuttene, og dermed kunne de lyseblå juble for tre poeng, i en kamp som fort kunne ha endt veldig annerledes. At seieren var fortjent er det likevel ingen som helst tvil om. Det viser også statistikken fra kampen, der City vant 23-4 i sjanser.

Nå venter Sheffield Wednesday i FA-cupens tredje runde på søndag.

4 svar

 1. Tor-Andre Lie på Facebook sier:

  Topp stemning på Etihad og topp stemning på White hart lane! 🙂 Starter året med tabelltopp!

 2. Hassan sier:

  Lampard the legend.

 3. Lampard stjeler overskriftene…men målet til Yaya…har sett den en del ganger nå, superscoring fra øverste hylle som garantert blir en av sesongens flotteste…føler mange blå tar ham for gitt…hører definitivt ikke til den klanen som vil fase ham ut av City etter en variabel høst…heller ny kontrakt & gjerne nøklene til Manchester etter alt han har betydd for klubben etter at han kom…

 4. Per Arve Stenødegård sier:

  Yaya er selvsagt en glimrende spiller når en kun fokuserer på hva han gjør . Problemet hos meg er jo hva han ikke gjør i hendhold til manualen i sin posisjon.
  Men ja , vanskelig dette her .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *