Skuffende avslutning på 2014

JS53601380Det ble en meget skuffende avslutning på 2014 for Manchester City. Det som virket som en trygg 2-0-ledelse til pause endte i stedet med 2-2 og poengtap på hjemmebane mot Burnley.

Det kunne blitt en historisk dag for Manchester City. Med seier over bunnlaget Burnley ville City ha vunnet ti strake kamper og dermed skrevet ny klubbhistorie. Slik skulle det imidlertid ikke gå. Nok en gang stoppet seiersrekka på ni (noe City har greid to ganger tidligere), til tross for at de lyseblå hadde en tilsynelatende trygg 2-0-ledelse til pause.

Manuel Pellegrini gjorde noen få endringer på laget som slo West Bromwich på bortebane andre juledag. Yaya Touré fikk hvile, samtidig som begge backene var byttet ut fra den kampen. Dermed var det duket for Pablo Zabaleta og Aleksandar Kolarov på hver sin backplass, mens Fernandinho kom inn på midtbanen. James Milner fortsatte sin vikarierende spissrolle, mens Stevan Jovetic denne gangen fikk komme inn og spille den siste halvtimen.

Nevnte Milner kunne gitt City ledelsen etter 13 spilte minutter etter et innlegg fra Jesus Navas fra kant, men fra kort hold satte engelskmannen ballen over. Ti minutter etter skulle det likevel bli 1-0 til City. Nok en gang var det Navas som var tilrettelegger da han kom seg inn i boksen og la ballen tilbake til David Silva som snudde rundt seg selv og fikk skutt lavt forbi keeper og i mål. Dermed 1-0 til City, relativt oppskriftsmessig.

2-0 skulle komme etter 34 spilte minutter, og det på spektakulært vis. Fernandinho fikk skyte fra 18 meter og plasserte ballen nydelig oppe i krysset, via tverrliggeren og inn. Scoringen blir garantert med i vurderingen av sesongens fineste mål på Etihad.

Dermed sto det 2-0 til pause og dermed var det liten grunn til å tro at det skulle bli noe annet enn seier mot Premier Leagues nest dårligste bortelag. Men i andre omgang skulle alt snu.

Det var bare gått to minutter da Burnley reduserte til 1-2. Danny Ings skudd ble forlenget videre av George Boyd og forbi Joe Hart. Assistentdommeren fikk ikke med seg at Boyd sto en meter i offside i det Ings skjøt, og at scoringen skulle ha vært annulert.

Men det var ikke bare dommerne som ikke gjorde jobben sin på Eastlands denne juleettermiddagen. Den gløden og positiviteten som var der i første omgang forsvant gradvis utover i omgangen, og City slet med å komme seg til muligheter og finne noen klar strategi for hvordan det skulle gjøres. Og da Ashley Barnes ti minutter før full tid fikk muligheten til å hamre løs inne i City-boksen, var fiaskoen et faktum. Hart på sjanseløs på skuddet fra Barnes som fôr inn i krysset bak han, og dermed sto det plutselig 2-2.

Det var fortsatt tid igjen til å presse fram et seiersmål, men de lyseblå maktet aldri å komme med noen sluttspurt og legge noe særlig press på Burnley, og dermed endte det med poengdeling i en kamp som på papiret virket som tre enkle poeng.

I og med at også Chelsea avga poeng (uavgjort borte mot Southampton) er City fortsatt tre poeng bak ligalederne, men misbrukte altså muligheten til å hente to poeng innpå. Ny hjemmekamp venter første nyttårsdag, da mot Sunderland.

6 svar

 1. Per Arve Stenødegård sier:

  Fungerer det som ett skikkelig wake-up-call , så er det vel greit nok og til å leve med . Pelle vil spille «fin» fotball selv når førstepri burde være å drepe kampen , og det får en vel bare leve med .

 2. Jan Henning Andersen sier:

  Skikkelig skuffet over Kolarov og Demchelis i dag, Kolarov traff vel ikke på en pasning, mens Demi ikke vant en eneste hodeduell. Synd å glippe på muligheten til å klatre helt opp i ryggen på Chelsea.

 3. Jan Havnen sier:

  City hadde ikke bein til å skåre i 2. sier Pellegrini, men det hadde altså Burnley som også spilte kamp for 2 dager siden.
  Skuffende, men det måtte vel komme.

 4. Jan Tore Slinde sier:

  Godt muleg Mangala blir ein toppspiller, men gud hjelpe meg så klønete han er.
  Når han får ballen i beina og blir presset, så er han like svak som Lescott. Han lager enormt med idiotiske frispark og han er meget uryddig i spelestilen sin. Eg er sikkert litt for negativ, men med tanke på pris og forventninger, så skuffer han meg voldsomt. Får krysse fingrene for att han løfter seg.

 5. Hassan sier:

  Mangala spiller så dårlig fotball.lillebroren min vet ikke hva fotball er men er ikke like klånete som mangala.For en dårlig spiller.

 6. Per Arve Stenødegård sier:

  Og dette hadde jo vært greit nok å mene om en måtte jage for å ta igjen etter å ligge under , men når du kan «kvile» på resultatet og de andre laget må jage for å oppnå noe så henger ikke den utalelsen på greip , rimeligvis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *